לביבות עדשים עם ירקות

לביבות עדשים ירוקות אפויות או מטוגנות, בגירסת ללא גלוטן, טעימות אש!

שתף
הדפסה
לביבות עדשים עם ירקות
מה צריך

2 כוסות עדשים ירוקות- מבושלות
1 גזר מרוסק
1 קישוא מרוסק
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
חצי כוס כוסברה קצוצה – לא חייב
2 שיני שום
מלח ופלפל שחור לטעם
1 ביצה
2 כפות פירורי לחם

50 גרם נטורינה לטיגון

סוויט טיפ

לגירסה ללא גלוטן
להחליף את פרורי הלחם בקורנפלור

מה צריך

2 כוסות עדשים ירוקות- מבושלות
1 גזר מרוסק
1 קישוא מרוסק
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
חצי כוס כוסברה קצוצה – לא חייב
2 שיני שום
מלח ופלפל שחור לטעם
1 ביצה
2 כפות פירורי לחם

50 גרם נטורינה לטיגון

סוויט טיפ

לגירסה ללא גלוטן
להחליף את פרורי הלחם בקורנפלור

לביבות עדשים עם ירקות

לביבות עדשים עם ירקות הכנתי אחרי יום שבת.
בשישי, הכנתי אורז וביקשתי מהסו-שפ שעמד במטבח והכין בשר,
שיבשל לי סיר עם עדשים למג'דרה.

רק הבן אדם חשב שגדוד של גולני מגיע לצהריים,
אחרת אין הסבר למה בישל סיר מפוצץ בעדשים.
הכין, הכין, לא מתווכחים אומרים תודה.
השתמשתי בחלק מהעדשים למג'דרה, וביום ראשון גיליתי במקרר
סיר עדיין מלא בעדשים ירוקות מבושלות.

מחפשים עוד מתכונים לשבועות?
מתכונים לשבועות

 

מה נעשה? נזרוק לפח? מפיתום!! נכין לביבות!
שמתי את כל העדשים במעבד מזון,
הוספתי שום, פטרוזיליה קצוצה, מלח ופלפל וטחנתי הכל ביחד.
טעמתי ואוי! זה היה נורא מלוח.
הפעם נזרוק לפח? הצחקתם אותי.

הוספתי קישוא וגזר מרוסקים לתערובת וטעמתי. מושלם!
חלק כמובן אפיתי והעלתי לסטורי באינסטוש
תוכלו לראות את הסטורי ואם אתם עוד לא עוקבים אחרי אתם בהחלט מפסידים.
הסטורי נמצא כאן

איך שהעלתי את הסטורי מיד התחילו הבקשות למתכון.
אז בבקשה הנה המתכון לביבות עדשים עם ירקות,
חלק מטוגנות וחלק אפויות.
מתכון ללביבות תרד תמצאו כאן – לביבות תרד

לביבות עדשים עם ירקות

חלק מהלביבות כמובן הכנתי אפויות.
אבל אני הכי אוהבת מטוגנות.
חיממתי מחבת, מרחתי שכבת נטורינה דקה וטיגנתי את הלביבות. בלי שמן כמעט בכלל ויצאו מעולה!

לביבות עדשים עם ירקות

לעוד מתכונים עם ירקות רק לחצו כאן
מתכונים לירקות
לעוד מתכונים של לביבות רק לחצו כאן
מתכונים ללביבות

לביבות עדשים עם ירקות

ואם אתם מעוניינים להצטרף
רק ללחוץ כאן – ווטצאפ למתכונים

רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל

לביבות עדשים עם ירקות

 

לביבות עדשים עם ירקות

לביבות עדשים עם ירקות

סוויט דולי
לביבות עדשים ירוקות אפויות או מטוגנות, בגירסת ללא גלוטן, טעימות אש!
Prep Time 1 hour
Cook Time 30 minutes
Total Time 1 hour 30 minutes
Course לביבות עדשים עם ירקות
Cuisine בישול ישראלי

Ingredients
  

  • 2 כוסות עדשים ירוקות- מבושלות
  • 1 גזר מרוסק
  • 1 קישוא מרוסק
  • 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כוס כוסברה קצוצה – לא חייב
  • 2 שיני שום
  • 1 ביצה
  • 2 כפות פירורי לחם
  • מלח ופלפל שחור לטעם
  • 50 גרם נטורינה לטיגון

Instructions
 

  • טוחנים במעבד מזון את הגזר ואת הקישוא.
    טוחנים את הפטרוזיליה והכוסברה קצוץ דק.
  • מוסיפים את העדשים, שיני שום וטוחנים הכל ביחד.
    מוסיפים לעיסה ביצה, מלח ופלפל ומערבבים.
    מוסיפים פירורי לחם או קורנפלור ומערבבים לבלילה אחידה.

גירסת אפייה:

  • מצפים תבנית אפייה עם נייר אפייה, משמנים את נייר האפייה יוצרים לביבות ומסדרים על תבנית האפייה. אופים בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות, כשלושים דקות והופכים אם צריך.

גירסת טיגון:

  • מחממים מחבת על האש מעבירים מעט נטורינה על המחבת רק לשמן את התבנית, יוצרים קציצות ושמים על המחבת, מטגנים כחמש דקות מכל צד עד שהלביבות משחימות.
  • תהנו אהובות ואהובים!
Keyword לביבות

 

רוצים לדעת באיזה כוס אני משתמשת במתכונים שלי? לחצו כאן

הכנתם את המתכון?
צלמו ושלחו לי לוואטספ או לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות,
לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!

אהבתם? יופי. שתפו את המתכון.

באינסטגרם שלי כבר הייתם? בואו. טעים שם

 לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט

מי רוצה מתכונים ישירות לווטצא'פ? רק ללחוץ כאן

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק
בסוויט דוּלי
 SWEET DOOLY  
תודה רבה!!

הרשם
התראה עבור
guest
0 תגובות
ישן ביותר
חדש ביותר המוצבעים ביותר
פידבק בתוך התגובה
צפה בכל התגובות

עוד דברים טובים מהסוויט

תפריט נגישות

המתכון נשמר
במחברת המתכונים