Go Back Email Link
לוביה יבשה מבושלת מהמטבח הספרדי

לוביה יבשה מבושלת מהמטבח הספרדי

סוויט דולי
תבשיל לוביה יבשה מהמטבח הספרדי
Prep Time 30 minutes
Cook Time 1 hour 30 minutes
Total Time 2 hours
Course מתכונים לצמחונים
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 2 כוסות לוביה יבשה
  • 5 כפות שמן
  • 1 בצל יבש
  • 2 שיני שום כתושות
  • 3 כוסות מים
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • חצי כפית פפריקה אדומה

Instructions
 

  • משרים את הלוביה לילה לפני במים
  • בבוקר, שופכים את המים ושוטפים את הלוביה
  • לקיצור תהליכים ניתן להרתיח את הלוביה, נוצר קצף על הלוביה, להסיר את הקצף להרתיח לכחצי שעה ולהוריד מהאש. שוטפים את הלוביה
  • יוצקים שמן לסיר ומוסיפים את הבצל הקצוץ לריבועים
  • מטגנים את הבצל עד לגוון שחום
  • מוסיפים את הלוביה לסיר, מוסיפים את שיני השום
  • מוסיפים את המים, מלח, פלפל שחור ופפריקה ומביאים לרתיחה
  • מנמיכים את האש ומבשלים כשעה עד שעה וחצי עד שהלוביה מתרככת
  • תבשיל פצצה!
Keyword לוביה יבשה מבושלת מהמטבח הספרדי