לוביה יבשה מבושלת מהמטבח הספרדי
סוויט דולי
תבשיל לוביה יבשה מהמטבח הספרדי
Prep Time 30 minutes mins
Cook Time 1 hour hr 30 minutes mins
Total Time 2 hours hrs
Course מתכונים לצמחונים
Cuisine מטבח ישראלי
- 2 כוסות לוביה יבשה
- 5 כפות שמן
- 1 בצל יבש
- 2 שיני שום כתושות
- 3 כוסות מים
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- חצי כפית פפריקה אדומה
משרים את הלוביה לילה לפני במים
בבוקר, שופכים את המים ושוטפים את הלוביה
לקיצור תהליכים ניתן להרתיח את הלוביה, נוצר קצף על הלוביה, להסיר את הקצף להרתיח לכחצי שעה ולהוריד מהאש. שוטפים את הלוביה
יוצקים שמן לסיר ומוסיפים את הבצל הקצוץ לריבועים
מטגנים את הבצל עד לגוון שחום
מוסיפים את הלוביה לסיר, מוסיפים את שיני השום
מוסיפים את המים, מלח, פלפל שחור ופפריקה ומביאים לרתיחה
מנמיכים את האש ומבשלים כשעה עד שעה וחצי עד שהלוביה מתרככת
תבשיל פצצה!
Keyword לוביה יבשה מבושלת מהמטבח הספרדי