לוביה יבשה מבושלת מהמטבח הספרדי, זהו תבשיל טעים טעים, תבשיל טבעוני/צמחוני לחלוטין שיכול להיות תוספת לכל ארוחה.
אצלנו במשפחה לא היה נהוג לאכול לוביה, אבל גיליתי אותה בבית של חמותי שתחייה. לוביה בדרך כלל אוכלים בראש השנה ובפסח, והלוביה שחמותה היתה מכינה, טעמה מופלא.
מתכון עם לוביה טריה תמצאו כאן תבשיל לוביה הכי טעים שיש.
עונתה של הלוביה הטרייה קצרה וכשראיתי בחנות התבלינים לוביה יבשה, ידעתי שאני חייבת לקנות ולהכין אותה. הלוביה נראית תמימה למראה אבל היא כל כך טעימה! בשונה משעועית לבנה רגילה היא לא זקוקה להרבה זמן בישול כמו השעועית.
לוביה יבשה, נקראת גם שעועית העין השחורה והיא שייכת למשפחת הקטניות, לכן עם קצת מזל אנחנו לא חייבים לחכות לחגים כדי להינות מהלוביה.
בואו לאינסטוש שלי טעים שם –
את הלוביה היבשה יש להשרות לפני הבישול. תשרו אותה לילה לפני או תרתיחו לפני הבישול. אחרי ההרתחה הראשונה יצוף קצף על הלוביה, תסירו את הקצף, תרוקנו את הסיר, תשטפו את הלוביה ותתחילו את הכנת התבשיל.

לאור בקשתכם, נפתחה קבוצת ווטצאפ מיוחדת לדילים ומבצעי מכירות בלעדיים.
רוצים להצטרף? לוחצים כאן – סוויט של מוצרים
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן42 – מתכונים לווטצ'אפ
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
המכשיר שיעזור לכם לרוקן ירקות בקלות
רוצים למלא בקלות ירקות? בבקשה
מחפשים עוד מתכונים לצמחוניים? בבקשה
מתכונים לצמחוניים
רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
נרשמים לערוץ על ידי לחיצה על הפעמון האדום
כדי שתוכלו לראות את כל הסרטונים. בבקשה –
ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
אני הכנתי תוספת של אורז ללוביה
ואצלנו מערבבים את הלוביה עם האורז
ויש לנו יופי של ארוחה. אתם תהנו מאד.
לוביה יבשה מבושלת מהמטבח הספרדי
סוויט דוליIngredients
- 2 כוסות לוביה יבשה
- 5 כפות שמן
- 1 בצל יבש
- 2 שיני שום כתושות
- 3 כוסות מים
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- חצי כפית פפריקה אדומה
Instructions
- משרים את הלוביה לילה לפני במים
- בבוקר, שופכים את המים ושוטפים את הלוביה
- לקיצור תהליכים ניתן להרתיח את הלוביה, נוצר קצף על הלוביה, להסיר את הקצף להרתיח לכחצי שעה ולהוריד מהאש. שוטפים את הלוביה
- יוצקים שמן לסיר ומוסיפים את הבצל הקצוץ לריבועים
- מטגנים את הבצל עד לגוון שחום
- מוסיפים את הלוביה לסיר, מוסיפים את שיני השום
- מוסיפים את המים, מלח, פלפל שחור ופפריקה ומביאים לרתיחה
- מנמיכים את האש ומבשלים כשעה עד שעה וחצי עד שהלוביה מתרככת
- תבשיל פצצה!
