תבשיל לוביה הכי טעים שיש זה המתכון הכי קל וממש טעים שתכינו. לוביה אנחנו אוכלים בדרך כלל בראש השנה ובפסח וחמותי אלופת הכנת הלוביה. הלוביה שהיא מכינה כל כך טעימה!
השבוע, ביקרתי בשוק וראיתי לוביה ומסתבר שהעונה שלה גם עכשיו אז קניתי מיד. לוביה זהו ירק כמו שעועית אבל סימן ההיכר של הלוביה, זו העין שנמצאת בלוביה. שעועית עם עין שחורה. אפשר להשיג אותה גם יבשה אולם כשהיא טרייה היא פשוט נהדרת.
הכנתי לכן סרטון שתוכלו לראות איך הכנתי את הלוביה
אם אתם מחפשים עוד מתכונים טעימים של סבתא גלילה בבקשה – המתכונים של סבתא גלילה
מעבר ליתרונותיה הקולינריים ללוביה יתרונות תזונתיים: "הלוביה כיתר חברותיה למשפחת הקיטניות, מהווה אלטרנטיבה מומלצת לבשר לסוגיו, מפני שבדומה לו היא עשירה בחלבון , ויטמיני B ומינרלים כמו: אבץ וברזל, אך בניגוד לו אינה מכילה כולסטרול, דלה בשומן ככלל ובשומן רווי בפרט, ועשירה בסיבים", מסבירה אורית אופיר, דיאטנית קלינית, "הסיבים התזונתיים ממתנים את העלייה ברמות הסוכר בדם לאחר ארוחה, משרים תחושת שובע, ובנוסף תורמים להפחתת רמות הכולסטרול בדם. בנוסף, הלוביה עשירה בסידן ובחלבון צמחי ובכך מהווה מזון בעל השפעה מטיבה על בריאות העצם, לעומת חלבון מהחי שצריכתו נמצאה קשורה דווקא בדלדול העצם."
רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?
לחצו29 כאן –מתכונים לווטצ'אפ
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל

בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
עוד מתכונים לירקות נהדרים תמצאו כאן
מתכונים לירקות
תבשיל לוביה הכי טעים שיש
מה צריך לתבשיל לוביה הכי טעים שיש?
חצי קילו לוביה טרייה
1 בצל קצוץ לקוביות
4-5 כפות שמן
2 כוסות מים
מלח
פלפל שחור
איך מכינים את התבשיל של הלוביה?
יוצקים שמן לסיר ומוסיפים את קוביות הבצל.
מאדים את הבצל עד לגוון שחום.
שוטפים את הלוביה היטב, קוצצים את שני הצדדים ואם יש לכם סבלנות גם אפשר לשלוף את החוטים משני הצדדים.
חותכים את הלוביה לשלוש או ארבע חתיכות, אפשר להשאיר שלמה.
מעבירים לסיר עם הבצל ומאדים כמה דקות
מוסיפים מים, מלח ופלפל שחור ומביאים לרתיחה
מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה עד שהלוביה מתרככת.
חלום של מנה!
האם אפשר להקפיא?
בהחלט. אחרי הבישול לקרר ולהקפיא. לחמם רגיל אחרי ההפשרה חג שמח!