Go Back Email Link
לזניה גבינה ופטריות צמחונית

לזניה גבינה ופטריות צמחונית

סוויט דולי
לזניה גבינה ופטריות צמחונית נמסה בפה וטעימה
Prep Time 20 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 50 minutes
Course מתכונים לשבועות
Cuisine מטבח איטלקי

Ingredients
  

  • 4 כפות שמן זית
  • 500 גרם פטריות חורש ושמפניון
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 250 מל שמנת לבישול
  • 250 גרם גבינה לבנה 5%
  • 1 כוס חלב
  • 12 דפי לזניה
  • 200 גרם גבינה צהובה
  • 100 גרם גבינה מוצרלה
  • 100 גרם גבינת פרמזן

Instructions
 

  • יוצקים שמן לסיר מוסיפים קוביות של פטריות ומטגנים מספר דקות
  • מוסיפים מלח ופלפל שחור ומערבבים, מורידים מהאש ומקררים קצת
  • כשהפטריות קרות מוסיפים שמנת לבישול, גבינה וחלב ומערבבים הכל ביחד
  • טועמים אם חסר מלח או פלפל ושמים בצד
  • משמנים קלות קערה ומניחים 5 פרוסות לזניה,
  • על הפרוסות יוצקים את רטב הפטריות שימלאו את דפי הלזניה
  • על שכבת הפטריות מפזרים שליש מכמות הגבינה הצהובה והמוצרלה
  • מניחים על הגבינות עוד 5 דפי לזניה ויוצקים עוד קצת מבלילת הפטריות
  • עוד קצת גבינה ומוצרלה מעל ושכבה אחרונה של דפי לזניה
  • על שכבת הלזניה מפזרים את יתרת בלילת הפטריות
  • ומסיימים עם הגבינה הצהובה והמוצרלה שנשארה. מעל מפזרים גבינת מרמז'ן
  • לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות מכניסים את הלזניה ואופים כארבעים דקות
  • מוציאים ומגישים. טעימה אש!
Keyword לזניה גבינה ופטריות צמחונית