לזניה גבינה ופטריות צמחונית, מנה נפלאה לכבוד חג השבועות. הפטריות ידועות בטעמן העשיר והאדמתי, והן משתלבות נהדר עם הגבינות שהוספתי. לזניה פטריות מציעה שילוב טעמים ייחודי ונהדר.
אני בחרתי בפטריות חורש ופטריות שמפניון, פטריות חורש הן עסיסיות ונותנות ניגוד נהדר לפסטה הרכה ולגבינה הנמסה.
אגב, פטריות הן מקור מצוין לחלבון, סיבים תזונתיים וויטמינים. הן דלות בקלוריות ובשומן, מה שהופך אותן לבחירה בריאה יחסית למנה עיקרית.
ואם שחשבתם שלזניה היא מנה מורכבת להכנה, אהובות ואהובים, שכבה אחרי שכבה ותוך חצי שעה הלזניה שלכם תהייה מוכנה לתנור. לקראת החג אפשר להכין כמובן יום או יומיים לפני ולחמם בעת ההגשה.
לזניה פטריות היא מנה נהדרת לכל אירוע, היא תמיד מרשימה וטעימה. היידה בואו תראו איך מכינים.
בואו לעקוב אחרי באינסטוש –
האינסטגרם של סוויטדולי
להכנת הלזניה אין צורך לבשל את הלזניה קודם. מכינים את התערובת ואחרי שהתערובת מוכנה והגבינות לידכם, מתחילים בהרכבת הלזניה. הלזניה שהכנתי מורכבת שלוש שכבות, שכבת פסטה, שכבת בלילת פטריות עם גבינות, שכבת פסטה, עוד שכבת פטריות, שכבת פסטה אחרונה עליה נשים פטריות ואת הגבינות. לכן, שימו לב שהבלילה תספיק לכם לשלושת השכבות.
משמנים תבנית קלות, מניחים את עלי הפסטה ועליהם שכבה ראשונה של בלילת הפטריות והגבינה.
שכבה שנייה, על גבי עלי הפסטה יוצקים פטריות ומפזרים גבינות
שכבה אחרונה, עלי לזניה, תערובת פטריות, תפזרו גבינה צהובה, מוצרלה ופרמזן ולתנור.
היא נפלאה בטעמה, הבצק מתערבב עם הגבינות והפטריות, ויש לכם לזניה נפלאה בטעמה.
עוד מתכונים לשבועות תמצאו כאן
מתכונים לשבועות
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן88– מתכונים לווטצ'אפ
לזניה פטריות טעימה אש!
רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
הקוצץ המושלם לכל מטבח
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
הביס הרך והנהדר של הלזניה
לזניה גבינה ופטריות צמחונית

לזניה גבינה ופטריות צמחונית
סוויט דוליIngredients
- 4 כפות שמן זית
- 500 גרם פטריות חורש ושמפניון
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 250 מל שמנת לבישול
- 250 גרם גבינה לבנה 5%
- 1 כוס חלב
- 12 דפי לזניה
- 200 גרם גבינה צהובה
- 100 גרם גבינה מוצרלה
- 100 גרם גבינת פרמזן
Instructions
- יוצקים שמן לסיר מוסיפים קוביות של פטריות ומטגנים מספר דקות
- מוסיפים מלח ופלפל שחור ומערבבים, מורידים מהאש ומקררים קצת
- כשהפטריות קרות מוסיפים שמנת לבישול, גבינה וחלב ומערבבים הכל ביחד
- טועמים אם חסר מלח או פלפל ושמים בצד
- משמנים קלות קערה ומניחים 5 פרוסות לזניה,
- על הפרוסות יוצקים את רטב הפטריות שימלאו את דפי הלזניה
- על שכבת הפטריות מפזרים שליש מכמות הגבינה הצהובה והמוצרלה
- מניחים על הגבינות עוד 5 דפי לזניה ויוצקים עוד קצת מבלילת הפטריות
- עוד קצת גבינה ומוצרלה מעל ושכבה אחרונה של דפי לזניה
- על שכבת הלזניה מפזרים את יתרת בלילת הפטריות
- ומסיימים עם הגבינה הצהובה והמוצרלה שנשארה. מעל מפזרים גבינת מרמז'ן
- לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות מכניסים את הלזניה ואופים כארבעים דקות
- מוציאים ומגישים. טעימה אש!