Go Back Email Link
לזניה חלבית שעוד לא אכלתם

לזניה חלבית שעוד לא אכלתם

סוויט דולי
לזניה חלבית שעוד לא אכלתם קלת הכנה ונהדרת
Prep Time 10 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 38 minutes
Course מתכונים לפסטה
Cuisine מטבח איטלקי

Ingredients
  

  • 1 חבילת בצק פסטה של שימרית
  • 400 גרם עגבניות מרוסקות
  • 100 גרם רסק עגבניות
  • חצי כוס מים
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית אורגנו יבש
  • 1 כפית בזיליקום יבש
  • 2 שיני שום כתושות
  • 500 גרם גבינה לבנה 5%
  • 100 גרם גבינה מלוחה מגורדת
  • רבע כוס חלב
  • 200 גרם גבינה צהובה
  • 100 גרם גבינת מוצרלה
  • עלי בזיליקום ועגבניות שרי לקישוט

Instructions
 

הכנת רוטב עגבניות

  • שמים בקערה את העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות והמים ומערבבים לבלילה אחידה
  • מוסיפים את כל התבלינים. מלח, פלפל שחור, שיני שום כתושות אורגנו ובזיליקום ומערבבים

הכנת הרוטב הלבן

  • שמים בקערית את הגבינה הלבנה, גבינה מלוחה מגורדת, חלב ומערבבים לבלילה אחידה
  • הוספתי חלב על מנת לרכך את התערובת, כדי שהבצק יהיה ממש רך

תערובת גבינות צהובות

  • מגרדים את הגבינות הצהובות. מערבבים את הגבינה הצהובה עם המוצרלה ומניחים בצד

הכנת הלזניה

  • מוציאים את הבצק פסטה מהמקרר ומחלקים לשלושה חלקים שווים
  • מניחים בתבנית שכבה ראשונה של בצק
  • על הבצק מורחים שכבת עגבניות ועל שכבת העגבניות מפזרים שכבה מתערובת הגבינות הלבנות
  • מעל מפזרים שכבת גבינה צהובה עם המוצרלה
  • מניחים על השכבה של הגבינות הצהובות עוד שכבת בצק ומורחים שוב רוטב אדום
  • רוטב לבן, גבינות צהובות ועוד שכבת בצק
  • על שכבת הבצק השלישית נמרח רק את תערובת הגבינות הלבנות והגבינות הצהובות
  • לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות מכניסים את הלזניה
  • אוהבים כחצי שעה עד שהגבינות נמסות
  • מוציאים מפזרים עגבניות שרי, עלי בזיליקום ומגישים. בתיאבון וחג שמח!
Keyword לזניה חלבית שעוד לא אכלתם