לזניה חלבית שעוד לא אכלתם

לזניה חלבית שעוד לא אכלתם קלה להכנה ומושלמת לאירוח

שתף
הדפסה
לזניה חלבית שעוד לא אכלתם
מה צריך

1 חבילת בצק פסטה "שימרית"
400 גרם עגבניות מרוסקות
חצי כוס מים
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
2 שיני שום כתושות
1 כפית אורגנו יבש
1 כפית בזיליקום יבש
500 גרם גבינה לבנה
100 גרם גבינה מלוחה
רבע כוס חלב
200 גרם גבינה צהובה
100 גרם גבינת מוצרלה

סוויט טיפ

תבנית 20/30

מה צריך

1 חבילת בצק פסטה "שימרית"
400 גרם עגבניות מרוסקות
חצי כוס מים
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
2 שיני שום כתושות
1 כפית אורגנו יבש
1 כפית בזיליקום יבש
500 גרם גבינה לבנה
100 גרם גבינה מלוחה
רבע כוס חלב
200 גרם גבינה צהובה
100 גרם גבינת מוצרלה

סוויט טיפ

תבנית 20/30

לזניה חלבית שעוד לא אכלתם

לזניה חלבית שעוד לא אכלתם, לזניה נהדרת לארוחת ערב ולאירוח בסוכה.

לזניה חלבית היא מנה קלאסית ואהובה על רבים, וממש לא במקרה! יש לה כמה יתרונות שגורמים לה להיות בחירה מצוינת לארוחות משפחתיות, לאירוח או סתם לארוחת ערב.

השילוב של שכבות פסטה רכות, רוטב עגבניות עשיר, גבינות נמסות ומתובלות, יוצר סימפוניה של טעמים ומרקמים שפשוט קשה לעמוד בפניה.

הלזניה היא מנה עיקרית מלאה, שמשלבת פחמימות מורכבות (פסטה), וחלבון (גבינות), ומה שהופך אותה לארוחה מאוזנת ומספקת.

אתם מוסיפים כמה סלטים ליד ויש לכם שולחן מלא ומשולם לארוחה חגיגית.

 

הלזניה הנהדרת הזו טעימה ונהדרת במיוחד, בזכות הבצק פסטה הטריה של שימרית. לא צריך ערבב קמח עם ביצים, כדי שיהיה לנו בצק פסטה טרי, ממש לא. הולכים למקרר, מוציאים בצק טרי מצונן ומרודד ומכינים לזניה מהחלומות.

לזניה חלבית שעוד לא אכלתם

 

בואו ללעקוב אחרי באינסטגרם שלי
האינסטגרם של סוויט

אחרי שהוצאתי את הבצק מהמקרר, חילקתי לשלושה חלקים וככה הכנתי לזניה עם שלוש שכבות. שכבת בצק, שכבת רוטב עגבניות, שכבת גבינות לבנות וגבינה צהובה ולתנור.

על כל שכבת בצק מורחים רוטב עגבניות, רוטב לבן ומעל גבינות צהובות. בשכבה השלישית אני לא שמתי רוטב אדום, רק רוטב לבן והמון גבינה צהובה.

כשאתם מכינים את התערובות תשימו בנדיבות בשכבה הראשונה והשניה את רוטב העגבניות, יש מספיק.

לזניה חלבית שעוד לא אכלתם

הלזניה יצאה פשוט נפלאה. הרוטב, ריכך עוד יותר את הבצק, הגבינה נזלה, יצאה לזניה מושלמת!

לזניה חלבית שעוד לא אכלתם

 

בואו תראו כמה קל להכין אותה

 

עוד מתכונים לפסטה תמצאו כאן
מתכונים לפסטה

רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי

 

רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל

סט מושלם לאיחסון במטבח

 

הלזניה שלכם לארוחת הערב

לזניה חלבית שעוד לא אכלתם

 

הפרסום בשיתוף "שימרית"

 

לזניה חלבית שעוד לא אכלתם

 

לזניה חלבית שעוד לא אכלתם

סוויט דולי
לזניה חלבית שעוד לא אכלתם קלת הכנה ונהדרת
Prep Time 10 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 38 minutes
Course מתכונים לפסטה
Cuisine מטבח איטלקי

Ingredients
  

  • 1 חבילת בצק פסטה של שימרית
  • 400 גרם עגבניות מרוסקות
  • 100 גרם רסק עגבניות
  • חצי כוס מים
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית אורגנו יבש
  • 1 כפית בזיליקום יבש
  • 2 שיני שום כתושות
  • 500 גרם גבינה לבנה 5%
  • 100 גרם גבינה מלוחה מגורדת
  • רבע כוס חלב
  • 200 גרם גבינה צהובה
  • 100 גרם גבינת מוצרלה
  • עלי בזיליקום ועגבניות שרי לקישוט

Instructions
 

הכנת רוטב עגבניות

  • שמים בקערה את העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות והמים ומערבבים לבלילה אחידה
  • מוסיפים את כל התבלינים. מלח, פלפל שחור, שיני שום כתושות אורגנו ובזיליקום ומערבבים

הכנת הרוטב הלבן

  • שמים בקערית את הגבינה הלבנה, גבינה מלוחה מגורדת, חלב ומערבבים לבלילה אחידה
  • הוספתי חלב על מנת לרכך את התערובת, כדי שהבצק יהיה ממש רך

תערובת גבינות צהובות

  • מגרדים את הגבינות הצהובות. מערבבים את הגבינה הצהובה עם המוצרלה ומניחים בצד

הכנת הלזניה

  • מוציאים את הבצק פסטה מהמקרר ומחלקים לשלושה חלקים שווים
  • מניחים בתבנית שכבה ראשונה של בצק
  • על הבצק מורחים שכבת עגבניות ועל שכבת העגבניות מפזרים שכבה מתערובת הגבינות הלבנות
  • מעל מפזרים שכבת גבינה צהובה עם המוצרלה
  • מניחים על השכבה של הגבינות הצהובות עוד שכבת בצק ומורחים שוב רוטב אדום
  • רוטב לבן, גבינות צהובות ועוד שכבת בצק
  • על שכבת הבצק השלישית נמרח רק את תערובת הגבינות הלבנות והגבינות הצהובות
  • לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות מכניסים את הלזניה
  • אוהבים כחצי שעה עד שהגבינות נמסות
  • מוציאים מפזרים עגבניות שרי, עלי בזיליקום ומגישים. בתיאבון וחג שמח!
Keyword לזניה חלבית שעוד לא אכלתם

רוצים לדעת באיזה כוס אני משתמשת במתכונים שלי? לחצו כאן

הכנתם את המתכון?
צלמו ושלחו לי לוואטספ או לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות,
לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!

אהבתם? יופי. שתפו את המתכון.

באינסטגרם שלי כבר הייתם? בואו. טעים שם

 לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט

מי רוצה מתכונים ישירות לווטצא'פ? רק ללחוץ כאן

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק
בסוויט דוּלי
 SWEET DOOLY  
תודה רבה!!

הרשם
התראה עבור
guest
2 תגובות
ישן ביותר
חדש ביותר המוצבעים ביותר
פידבק בתוך התגובה
צפה בכל התגובות
רחל גינזבורג
רחל גינזבורג
6 חודשים לפני

הי דולי, אוהבת את האתר והמתכונים שלך.
לגבי המתכון ללזניה, לא ציינת אם הגבינה הצהובה והמוצרלה צריכות להיות מגוררות.
תודה וחג שמח

עוד דברים טובים מהסוויט

תפריט נגישות

המתכון נשמר
במחברת המתכונים