לזניה חלבית שעוד לא אכלתם, לזניה נהדרת לארוחת ערב ולאירוח בסוכה.
לזניה חלבית היא מנה קלאסית ואהובה על רבים, וממש לא במקרה! יש לה כמה יתרונות שגורמים לה להיות בחירה מצוינת לארוחות משפחתיות, לאירוח או סתם לארוחת ערב.
השילוב של שכבות פסטה רכות, רוטב עגבניות עשיר, גבינות נמסות ומתובלות, יוצר סימפוניה של טעמים ומרקמים שפשוט קשה לעמוד בפניה.
הלזניה היא מנה עיקרית מלאה, שמשלבת פחמימות מורכבות (פסטה), וחלבון (גבינות), ומה שהופך אותה לארוחה מאוזנת ומספקת.
אתם מוסיפים כמה סלטים ליד ויש לכם שולחן מלא ומשולם לארוחה חגיגית.
הלזניה הנהדרת הזו טעימה ונהדרת במיוחד, בזכות הבצק פסטה הטריה של שימרית. לא צריך ערבב קמח עם ביצים, כדי שיהיה לנו בצק פסטה טרי, ממש לא. הולכים למקרר, מוציאים בצק טרי מצונן ומרודד ומכינים לזניה מהחלומות.
בואו ללעקוב אחרי באינסטגרם שלי
האינסטגרם של סוויט
אחרי שהוצאתי את הבצק מהמקרר, חילקתי לשלושה חלקים וככה הכנתי לזניה עם שלוש שכבות. שכבת בצק, שכבת רוטב עגבניות, שכבת גבינות לבנות וגבינה צהובה ולתנור.
על כל שכבת בצק מורחים רוטב עגבניות, רוטב לבן ומעל גבינות צהובות. בשכבה השלישית אני לא שמתי רוטב אדום, רק רוטב לבן והמון גבינה צהובה.
כשאתם מכינים את התערובות תשימו בנדיבות בשכבה הראשונה והשניה את רוטב העגבניות, יש מספיק.
הלזניה יצאה פשוט נפלאה. הרוטב, ריכך עוד יותר את הבצק, הגבינה נזלה, יצאה לזניה מושלמת!
בואו תראו כמה קל להכין אותה
עוד מתכונים לפסטה תמצאו כאן
מתכונים לפסטה
רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
סט מושלם לאיחסון במטבח
הלזניה שלכם לארוחת הערב
הפרסום בשיתוף "שימרית"
לזניה חלבית שעוד לא אכלתם

לזניה חלבית שעוד לא אכלתם
סוויט דוליIngredients
- 1 חבילת בצק פסטה של שימרית
- 400 גרם עגבניות מרוסקות
- 100 גרם רסק עגבניות
- חצי כוס מים
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כפית אורגנו יבש
- 1 כפית בזיליקום יבש
- 2 שיני שום כתושות
- 500 גרם גבינה לבנה 5%
- 100 גרם גבינה מלוחה מגורדת
- רבע כוס חלב
- 200 גרם גבינה צהובה
- 100 גרם גבינת מוצרלה
- עלי בזיליקום ועגבניות שרי לקישוט
Instructions
הכנת רוטב עגבניות
- שמים בקערה את העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות והמים ומערבבים לבלילה אחידה
- מוסיפים את כל התבלינים. מלח, פלפל שחור, שיני שום כתושות אורגנו ובזיליקום ומערבבים
הכנת הרוטב הלבן
- שמים בקערית את הגבינה הלבנה, גבינה מלוחה מגורדת, חלב ומערבבים לבלילה אחידה
- הוספתי חלב על מנת לרכך את התערובת, כדי שהבצק יהיה ממש רך
תערובת גבינות צהובות
- מגרדים את הגבינות הצהובות. מערבבים את הגבינה הצהובה עם המוצרלה ומניחים בצד
הכנת הלזניה
- מוציאים את הבצק פסטה מהמקרר ומחלקים לשלושה חלקים שווים
- מניחים בתבנית שכבה ראשונה של בצק
- על הבצק מורחים שכבת עגבניות ועל שכבת העגבניות מפזרים שכבה מתערובת הגבינות הלבנות
- מעל מפזרים שכבת גבינה צהובה עם המוצרלה
- מניחים על השכבה של הגבינות הצהובות עוד שכבת בצק ומורחים שוב רוטב אדום
- רוטב לבן, גבינות צהובות ועוד שכבת בצק
- על שכבת הבצק השלישית נמרח רק את תערובת הגבינות הלבנות והגבינות הצהובות
- לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות מכניסים את הלזניה
- אוהבים כחצי שעה עד שהגבינות נמסות
- מוציאים מפזרים עגבניות שרי, עלי בזיליקום ומגישים. בתיאבון וחג שמח!
הי דולי, אוהבת את האתר והמתכונים שלך.
לגבי המתכון ללזניה, לא ציינת אם הגבינה הצהובה והמוצרלה צריכות להיות מגוררות.
תודה וחג שמח
בהחלט. שתיהן. הוספתי ותודה לך וחג שמח.