Go Back Email Link
לחם כוסמין בייתי עם עגבניות

לחם כוסמין בייתי עם עגבניות

סוויט דולי
לחם כוסמין בייתי עם עגבניות טעים במיוחד
Prep Time 30 minutes
Cook Time 2 hours
Total Time 2 hours 30 minutes
Course מתכונים ללחם ולחמניות
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 1 קילו קמח כוסמין מלא
  • 2 כוסות קמח רגיל
  • 6 כפות שמן
  • 1 כף סוכר
  • 1 כף מלח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 5 כפות קוואקר - לא חייבים
  • 3 כפות פישתן טחון - לא חייבים
  • 4 כוסות מים
  • ביצה טרופה למריחה על הלחם

Instructions
 

  • שמים את כל החומרים היבשים בקערת המקסר ומערבלים
  • לאט לאט מוסיפים את המים ונותנים למיקסר לעבוד כעשר דקות
  • כשהבצק נתלה על וו הלישה סימן שהבצק מוכן
  • מוסיפים את העגבניות היבשות ומערבבים פעם נוספת
  • מוציאים את הבצק מהמיקסר, מורחים קערה בשמן ומעבירים את הבצק להתפחה
  • מתפיחים כשעה וחצי
  • לאחר ההתפחה מחלקים את הבצק לשניים או שלושה כדורים תלוי איך תרצו להכין
  • כל כדור מרדדים ומגלגלים לרולדה ארוכה
  • מקפלים את הקצוות פנימה, ואת הרולדה לקפל לשניים, ושוב מגלגלים לרולדה
  • משמנים תבנית ומעבירים את הבצק לתבנית
  • מורחים ביצה טרופה על הבצק ומתפיחים עוד כעשרים דקות
  • לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות מכניסים את הלחם ואופים כארבעים דקות
  • מוציאים, מקררים ויש לכם לחם נהדר!
Keyword לחם כוסמין בייתי עם עגבניות