לחם כוסמין בייתי עם עגבניות הכינה חברתי האהובה שרה והתקשרה להגיד לי לבוא לקחת כי הכינה שתי כיכרות לחם. באתי לטעום את הלחם וכמובן חזרתי עם מתכון.
אבל לפני הלחם אבל לפני הלחם תרשו לי לשתף אתכם בסיפור שירגש אתכם וימלא לכם את הלב בשמחה לקראת השבוע החדש. קבלתי בקשה לעזור לאוגדת חיילים עם גופיות ובגדים חמים כי הם מתכוונים להישאר הרבה זמן באותו המקום. מכיוון שהם רחוקים מהבית הם צריכים גם עזרה בכביסה. מיום שישי בצהריים כשהפנייה הגיעה, אני מסתובבת איתה ולא מפסיקה לחשוב איך אני יכולה לעזור לחיילים שלנו. בשבת החלטתי, יש לי המון אנשים בכל רחבי הארץ, במוצאי שבת אשלח הודעה ואשאל. נכון, מוצאי שבת ואולי זה יפריע, אבל מי אני לעומת החיילים הנהדרים ששומרים עלינו?! ואם למישהו זה לא מתאים, הוא יכול לעזוב את הקבוצה אבל אני חייבת לעזור לחיילים ועשיתי שלח.
ואו-ואו-וואווו! איזו רוח התנדבות אדירה ואיזו התרגשות עשיתם לי! עשרות הודעות! "אני אשמח לעשות כביסה לחיילים" או נהדרת אחרת "תשמעי אני לא משהו בבישולים אבל בכביסות אני אלופה"
עוד הודעה שריגשה אותי "ארגנתי פה כבר כמה חברות וכולנו מחכות עם המכונות כביסה, לאן לנסוע לקחת?" "אין לי מייבש אבל מוכנה לכבס כמה שצריך"
והגברים שבינכם גם "נשמח לעשות כביסה לחיילים לאן צריך להגיע?"
אהובות ואהובים שלי – אין עלינו בעולם! נכון שהלב מתמלא בהתרגשות כשאתם קוראים את זה?! מודה אישית לכל אחת ולכל אחד על הרצון לעזור, העם שלנו באמת מיוחד במינו. והנה מה שהצלחנו לעשות. ראשית יש מכבסה בכרמיאל שבעל המכבסה מוכן לכבס לחיילים בחינם, ויש שירותי הסעה ומצאתי גם עזרה בלשכת ראש העיר כרמיאל שהבטיחו לעזור לחיילים שבאוגדה. אני מבטיחה לחזור אליכם עם דיווחים נוספים אבל כרגע מיליון ועוד מיליון תודות על העזרה שלכם, על הנכונות ואיך מישהי כתבה לי "מה אנחנו בלי החיילים שלנו?" אמן אמן אמן שכל החיילים שלנו יחזרו בשלום הביתה.
ונחזור ללחם.
שרה הכינה את הלחם מקמח כוסמין והוסיפה עגבניות מיובשות. "אבל אם אני לא אוהבת עגבניות?"
"אז אל תוסיפי, אפשר לשים במקום אגוזים או זיתים, כל מה שאוהבים"
מצויין. ככה אני אוהבת.
לחם כוסמין ביתי עם עגבניות לחם של בריאות, טעם, והכי חשוב, אנרגיה מתפרצת ובריאות שיא.
קמח הכוסמין המלא הוא לא סתם טרנד, הוא סופר-פוד! הוא עשיר בויטמינים מקבוצת B, מגנזיום, סיבים תזונתיים ומכיל יותר חלבון מחיטה רגילה. אתם בונים לעצמכם בסיס בריא ומזין.
הכוסמין מכיל סוג גלוטן שונה, ולרבים הוא מרגיש קל יותר על הבטן.
אין, פשוט אין כמו הריח של לחם טרי שיצא הרגע מהתנור! התענוג של ללוש, להריח את השמרים, ולראות את הבצק תופח – זה קסם טהור.
אתם יודעים בדיוק מה נכנס ללחם שלכם: קמחים איכותיים, עגבניות אמיתיות, בלי חומרים משמרים או דברים מיותרים. זה נקי, זה טרי, וזה שלכם!
אז קדימה! למה אתם מחכים? לכו ללוש, להתפיח, ולאפות את הלחם הכי בריא, טעים ומלא בנשמה!
בואו לאינסטגרם לעקוב אחרי
האינסטגרם של סוויטדולי
שרה הכינה את הלחם בשתי תבניות אינגליש קייק ארוכות והוא יוצא גבוה ומרשים. בתבניות חד פעמיות של אינגלישקייק, הכמות תספיק ל-3 לחמים.
גודל תבנית האינגלישקייק הרגילה – 31 ס"מ אורך.
שרה הוסיפה ללחם גם קוואקר וגרגרי פישתן טחון, אתם לא חייבים להוסיף.
הנה שרה האהובה שלנו עם הלחם שהכינה
רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ
לחצו83 כאן –מתכונים לווטצ'אפ
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
מחפשים מתכונים ללחם חלות ולחמניות? בבקשה
מתכונים ללחם ולחמניות
אנחנו טועמות מהלחם
שאלות נפוצות לחם כוסמין בייתי עם עגבניות
ש: האם אפשר להחליף את העגבניות?
ת: בהחלט! במקןם עגבניות אפשר לשים אגוזים או זיתים.
ש: האם אפשר לפזר מעל שומשום או שיבולת שועל?
ת: בטח. שרה לא הוסיפה שומשום כי הנכדים שלה אלרגיים ולכן היא הכינה את הלחם ללא תוספת מעל.
ש: האם אפשר להכין גם לחמניות מהבצק?
ת: בהחלט. במקום להכין לחם אפשר להכין לחמניות קטנות בדיוק באותה צורה.
לחם כוסמין בייתי עם עגבניות
לחם כוסמין בייתי עם עגבניות
סוויט דוליIngredients
- 1 קילו קמח כוסמין מלא
- 2 כוסות קמח רגיל
- 6 כפות שמן
- 1 כף סוכר
- 1 כף מלח
- 1 כף שמרים יבשים
- 5 כפות קוואקר - לא חייבים
- 3 כפות פישתן טחון - לא חייבים
- 4 כוסות מים
- ביצה טרופה למריחה על הלחם
Instructions
- שמים את כל החומרים היבשים בקערת המקסר ומערבלים
- לאט לאט מוסיפים את המים ונותנים למיקסר לעבוד כעשר דקות
- כשהבצק נתלה על וו הלישה סימן שהבצק מוכן
- מוסיפים את העגבניות היבשות ומערבבים פעם נוספת
- מוציאים את הבצק מהמיקסר, מורחים קערה בשמן ומעבירים את הבצק להתפחה
- מתפיחים כשעה וחצי
- לאחר ההתפחה מחלקים את הבצק לשניים או שלושה כדורים תלוי איך תרצו להכין
- כל כדור מרדדים ומגלגלים לרולדה ארוכה
- מקפלים את הקצוות פנימה, ואת הרולדה לקפל לשניים, ושוב מגלגלים לרולדה
- משמנים תבנית ומעבירים את הבצק לתבנית
- מורחים ביצה טרופה על הבצק ומתפיחים עוד כעשרים דקות
- לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות מכניסים את הלחם ואופים כארבעים דקות
- מוציאים, מקררים ויש לכם לחם נהדר!




מדוע נדרש גם קמח רגיל ?
זה לא נדרש, פשוט הוספתי קמח רגיל גם
אפשר בלי הגלגול לרולדה? פשוט לשים את הבצק בתבנית
בהחלט. בהצלחה