Go Back Email Link
לחם לבן בייתי מ 4 מרכיבים בלבד

לחם לבן בייתי מ 4 מרכיבים בלבד

סוויט דולי
לחם לבן בייתי מ 4 מרכיבים בלבד לחם בטעם של פעם
Prep Time 10 minutes
Cook Time 2 hours
Total Time 2 hours 10 minutes
Course מתכונים ללחם ולחמניות
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 4 כוסות קמח
  • 1 כפית שמרים יבשים
  • 1 כפית מלח
  • 1 וחצי כוסות מים פושרים

Instructions
 

  • שמים בקערת המיקסר את המים והשמרים ונותנים לשמרים להתמוסס
  • מוסיפים את הקמח לקערה ומעבירים למיקסר
  • מתחילים עם מהירות איטית לשלוש דקות, אחרי שלוש דקות מעלים לחמש דקות
  • נותנים למיקסר לעבוד ולעבד את הבצק
  • כשהבצק נתלה על הוו לישה סימן שהוא מוכן
  • מעבירים את הלחם למשטח מקומח ומעבדים אותו לכדור עגול
  • מקמחים קערה ומעבירים את הבצק לקערה
  • מכסים ומתפחים כשעה-שעה וחצי עד שהבצק מכפיל את נפחו
  • אחרי שהבצק תפח, מקמחים משטח ומרדדים את הבצק למשטח דק
  • תשתדלו שהבצק יהיה בצורת מלבן
  • מקפלים את הבצק, פעם מצד ימין פנימה ופעם מצד שמאל פנימה
  • ומגלגלים מלמטה למעלה
  • מגלגלים את הלחם שלנו לצורת לחם ואת הקצוות מכניסים פנימה כדי שהלחם יהיה עגול ויפה
  • מעבירים לתבנית אפייה ומתפיחים עוד כשעה
  • הלחם יכפיל את נפחו, מורחים אותו במים, חורצים פסים על הלחם למעלה
  • לתנור שחומם מראש ל - 200 מעלות מכניסים את הלחם, טורבו זה מצויין
  • אפשר גם חום עליון ותחתון, אני אפיתי בטורבו
  • מכניסים את הלחם ואופים כשלושים דקות
  • הלחם יוצא קשה מבחוץ, קריספי לגמרי, רך בפנים, תענוג.
  • תנו לו להתקרר קצת לפני שמתנפלים עליו. בתיאבון!
Keyword לחם לבן בייתי מ 4 מרכיבים בלבד