לחם לבן בייתי מ-4 מרכיבים בלבד בטעם של פעם, אבל בדיוק כמו של פעם, גם בטעם וגם בצורה. לפני שנים גרנו בקרית אליעזר ויום אחד אחי שלח אותי למכולת של קולסקי, "תקני חצי לחם"
"בסדר" אמרתי "אבל אני קונה גם ארטיק"
"שום ארטיק" רעם בקולו "רק חצי לחם", כן-כן פעם קנו חצי לחם.
חזרתי מהמכולת עם חצי לחם מתחת ליד וארטיק ביד. הוא הבכור, אני הקטנה.
העיף לי את הארטיק מהיד "אמרתי לך לא לקנות" , לא הנדתי עפעף, סובבתי לו את הגב והלכתי משם. שהוא יגיד לי מה לעשות?! אני הקטנה מותר לי הכל.
בואו לראות באינסטוש –
האינסטגרם של סוויטדולי
הכנתי לכם גם סרטון שלב אחרי שלב איך הכנתי את הלחם
את הלחם הלבן, בטעם של פעם, הכנתי עם המיקסר החדש שלי, שקודם כל הוא יפהפה כי הוא שחור, וחלמתי על מיקסר שחור כבר הרבה זמן. יואו כמה רציתי כזה. מעבר לזה שהוא כל כך אלגנטי, הוא חזק והוא עוצמתי במיוחד.
בזמן שהכנתי את הלחם, המיקסר לא זז! לא רעד על השיש, עמד יצוק בטון. הוא יכול להכין בצק עד 3 ק"ג, ויש לו קערת נירוסטה בקיבולת של 8(!) ליטר, החגיגה בעיצומה.
קל מאד להכין את הלחם ותוכלו לראות בסרטון למעלה, בסוף את קצוות הלחם מכניסים פנימה כדי שהלחם שלנו יהיה מושלם ועגול כמו לחם של פעם.
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
קבוצה שקטה בלי חפירות91
מתכונים לווטצאפ
אחרי שהכנו את הבצק, שמים להתפחה של שעה, בימים קרים כאלה אפילו שעתיים. יוצרים צורה מהלחם, מורחים אותו במים, וחורצים פסים בלחם כדי לשחרר את הגזים שבלחם, וזה מונע קרעים בבצק של הלחם שלנו.
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
תראו את הפרוסות לחם כמה מושלמות
לחם לבן בייתי מ-4 מרכיבים בלבד
הפוסט בשיתוף שריג יבואן רשמי
לחם לבן בייתי מ 4 מרכיבים בלבד
סוויט דוליIngredients
- 4 כוסות קמח
- 1 כפית שמרים יבשים
- 1 כפית מלח
- 1 וחצי כוסות מים פושרים
Instructions
- שמים בקערת המיקסר את המים והשמרים ונותנים לשמרים להתמוסס
- מוסיפים את הקמח לקערה ומעבירים למיקסר
- מתחילים עם מהירות איטית לשלוש דקות, אחרי שלוש דקות מעלים לחמש דקות
- נותנים למיקסר לעבוד ולעבד את הבצק
- כשהבצק נתלה על הוו לישה סימן שהוא מוכן
- מעבירים את הלחם למשטח מקומח ומעבדים אותו לכדור עגול
- מקמחים קערה ומעבירים את הבצק לקערה
- מכסים ומתפחים כשעה-שעה וחצי עד שהבצק מכפיל את נפחו
- אחרי שהבצק תפח, מקמחים משטח ומרדדים את הבצק למשטח דק
- תשתדלו שהבצק יהיה בצורת מלבן
- מקפלים את הבצק, פעם מצד ימין פנימה ופעם מצד שמאל פנימה
- ומגלגלים מלמטה למעלה
- מגלגלים את הלחם שלנו לצורת לחם ואת הקצוות מכניסים פנימה כדי שהלחם יהיה עגול ויפה
- מעבירים לתבנית אפייה ומתפיחים עוד כשעה
- הלחם יכפיל את נפחו, מורחים אותו במים, חורצים פסים על הלחם למעלה
- לתנור שחומם מראש ל - 200 מעלות מכניסים את הלחם, טורבו זה מצויין
- אפשר גם חום עליון ותחתון, אני אפיתי בטורבו
- מכניסים את הלחם ואופים כשלושים דקות
- הלחם יוצא קשה מבחוץ, קריספי לגמרי, רך בפנים, תענוג.
- תנו לו להתקרר קצת לפני שמתנפלים עליו. בתיאבון!


חבל שהמתכון לא רשום בגרמים..כי הוא נראה מושלם
זה לא רשום בגרמים אבל זה במידות בינלאומיות. כל כוס היא כוס בינלאומית. אותו דבר עם הכפיות.