בקערת מיקסר שמים את הקמח. משתמשים בוו לישה.
מוסיפים את המלח ומערבבים סיבוב אחד.
מוסיפים את השמרים מערבבים עוד סיבוב.
המטרה שהשמרים והמלח לא יגעו בהתחלה אחד בשני.
מוסיפים את השמן המיקסר ממשיך לעבוד על מהירות איטית.
מוסיפים את המים. מתחילים בזילוף דק של כוס מים פושרים בזמן שהמיקסר עובד
על מהירות איטית-בינונית שלוש ארבע דקות.
הבצק אמור להיות בסוף כדור רך וגמיש.
סיימתם עם כוס המים? תוסיפו לאט לאט עוד מים עד שהבצק מתאחד.
שהמיקסר ימשיך לעבוד עוד 7 עד 8 דקות לפחות במהירות בינונית.
בסוף יהיה לכם כדור חום שנצמד לוו הלישה.
את טבעות הזיתים תסננו מהמים היטב,
אפשר להעביר לקערת המיקסר לעוד ערבוב נוסף או להכניס אותם בלישה לבצק.
לשמן תבנית, להעביר את הבצק לקערה, לכסות בניילון נצמדולשים שעה-שעה וחצי להתפחה.
אני נוהגת לשים במיקרו (לא מפעילה!!!) כי המקום חמים וקטן.
אחרי שעה וחצי, הכדור תפח ומחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים.
יוצרים מכל כדור באגט ארוך ושמים בתבנית.
עם סכין חד חורצים את הלחם למעלה.
מורחים מעט שמן זית על הלחמים למעלה ומפזרים שומשום,
או מפזרים עם מסננת קמח מעל.
מכסים את התבנית ומתפיחים עוד כחצי שעה לפחות.
לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות מכניסים את התבנית.
אופים בתנור כחמישים דקות עד שעה.
אחרי חמישים דקות תבדקו.
כשהלחם מוכן מוציאים מהתנור ונותנים לו להתקרר.
מתכון - אחד המושלמים! תהנו.