Go Back Email Link
לחם מקמח כוסמין עם זיתים

לחם מקמח כוסמין עם זיתים

סוויט דולי
לחם מקמח כוסמין עם זיתים פריך מבחוץ רך מבפנים - נהדר!
Prep Time 30 minutes
Cook Time 1 hour
Total Time 1 hour 30 minutes
Course מתכונים ללחם ולחמניות
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 500 גרם קמח כוסמין
  • 2 כפיות שמרים יבשים
  • 2 כפיות מלח
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כוס מים פושרים
  • 1 כוס זיתים ירוקים מגולענים

Instructions
 

  • בקערת מיקסר שמים את הקמח. משתמשים בוו לישה.
  • מוסיפים את המלח ומערבבים סיבוב אחד.
  • מוסיפים את השמרים מערבבים עוד סיבוב.
  • המטרה שהשמרים והמלח לא יגעו בהתחלה אחד בשני.
  • מוסיפים את השמן המיקסר ממשיך לעבוד על מהירות איטית.
  • מוסיפים את המים. מתחילים בזילוף דק של כוס מים פושרים בזמן שהמיקסר עובד
  • על מהירות איטית-בינונית שלוש ארבע דקות.
  • הבצק אמור להיות בסוף כדור רך וגמיש.
  • סיימתם עם כוס המים? תוסיפו לאט לאט עוד מים עד שהבצק מתאחד.
  • שהמיקסר ימשיך לעבוד עוד 7 עד 8 דקות לפחות במהירות בינונית.
  • בסוף יהיה לכם כדור חום שנצמד לוו הלישה.
  • את טבעות הזיתים תסננו מהמים היטב,
  • אפשר להעביר לקערת המיקסר לעוד ערבוב נוסף או להכניס אותם בלישה לבצק.
  • לשמן תבנית, להעביר את הבצק לקערה, לכסות בניילון נצמדולשים שעה-שעה וחצי להתפחה.
  • אני נוהגת לשים במיקרו (לא מפעילה!!!) כי המקום חמים וקטן.
  • אחרי שעה וחצי, הכדור תפח ומחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים.
  • יוצרים מכל כדור באגט ארוך ושמים בתבנית.
  • עם סכין חד חורצים את הלחם למעלה.
  • מורחים מעט שמן זית על הלחמים למעלה ומפזרים שומשום,
  • או מפזרים עם מסננת קמח מעל.
  • מכסים את התבנית ומתפיחים עוד כחצי שעה לפחות.
  • לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות מכניסים את התבנית.
  • אופים בתנור כחמישים דקות עד שעה.
  • אחרי חמישים דקות תבדקו. 
  • כשהלחם מוכן מוציאים מהתנור ונותנים לו להתקרר.
  • מתכון - אחד המושלמים! תהנו.
Keyword לחם מקמח כוסמין עם זיתים