לחם מקמח כוסמין עם זיתים הכנתי עם התבנית המהממת החדשה שלי.
הכנתי את הלחמים בתבנית מחוררת נהדרת. היתרון הברור, התבנית מחוררת והאוויר חודר לבצק, ככה נאפים לנו לחמים מושלמים ואחרי האפייה, אין צורך להעביר את הלחם לקירור על רשת.
הכנתי לחמים ארוכים, באגט צרפתי, עם זיתים ירוקים. הם באמת יצאו מושלמים!
בסרטון תוכלו לראות בדיוק איך הכנתי את הבגטים שיצאו מושלמים.
אחרי הפרסום האחרון של לחם כוסמין מקמח מלא
שאלתם אותי אם קשה להכין את הלחם.
אהובות ואהובים שלי, זה קל-קל.
אתם עוקבים אחרי באינסטגרם נכון?
בואו לכאן –
האינסטגרם של סוויטדולי
שמים את כל החומרים במיקסר, נותנים לו לעבוד כעשר דקות,
ולאחר מכן מכינים את הלחם.
תראו איזה יופי הבצק נראה אחרי ההתפחה.

חילקתי לשלוש תוכלו לראות בסרטון במדוייק,
בדיוק איך הכנתי והעברתי לתבנית המצויינת.
אם אתם מעוניינים לקבל מתכונים בווטצ'אפ
בואו9 – לחצו כאן – קבוצת ווטצ'אפ למתכונים
בגלל החורים הקטנים שבתבנית,
הלחם נאפה מושלם מכל הצדדים.
מבחוץ הוא קראנצ'י וקשה
ובתוכו רך וטעים.
בסרטון מודגמת הרכות של הלחם.
המגש שתוכלו להכין איתו באגטים ולחמים – עכשיו במבצע!
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
רק ללחוץ כאן
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
עוד מתכונים עם קמח כוסמין תמצאו כאן
מתכונים עם קמח כוסמין
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
לחם מקמח כוסמין עם זיתים
לחם מקמח כוסמין עם זיתים
סוויט דוליIngredients
- 500 גרם קמח כוסמין
- 2 כפיות שמרים יבשים
- 2 כפיות מלח
- 2 כפות שמן זית
- 1 כוס מים פושרים
- 1 כוס זיתים ירוקים מגולענים
Instructions
- בקערת מיקסר שמים את הקמח. משתמשים בוו לישה.
- מוסיפים את המלח ומערבבים סיבוב אחד.
- מוסיפים את השמרים מערבבים עוד סיבוב.
- המטרה שהשמרים והמלח לא יגעו בהתחלה אחד בשני.
- מוסיפים את השמן המיקסר ממשיך לעבוד על מהירות איטית.
- מוסיפים את המים. מתחילים בזילוף דק של כוס מים פושרים בזמן שהמיקסר עובד
- על מהירות איטית-בינונית שלוש ארבע דקות.
- הבצק אמור להיות בסוף כדור רך וגמיש.
- סיימתם עם כוס המים? תוסיפו לאט לאט עוד מים עד שהבצק מתאחד.
- שהמיקסר ימשיך לעבוד עוד 7 עד 8 דקות לפחות במהירות בינונית.
- בסוף יהיה לכם כדור חום שנצמד לוו הלישה.
- את טבעות הזיתים תסננו מהמים היטב,
- אפשר להעביר לקערת המיקסר לעוד ערבוב נוסף או להכניס אותם בלישה לבצק.
- לשמן תבנית, להעביר את הבצק לקערה, לכסות בניילון נצמדולשים שעה-שעה וחצי להתפחה.
- אני נוהגת לשים במיקרו (לא מפעילה!!!) כי המקום חמים וקטן.
- אחרי שעה וחצי, הכדור תפח ומחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים.
- יוצרים מכל כדור באגט ארוך ושמים בתבנית.
- עם סכין חד חורצים את הלחם למעלה.
- מורחים מעט שמן זית על הלחמים למעלה ומפזרים שומשום,
- או מפזרים עם מסננת קמח מעל.
- מכסים את התבנית ומתפיחים עוד כחצי שעה לפחות.
- לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות מכניסים את התבנית.
- אופים בתנור כחמישים דקות עד שעה.
- אחרי חמישים דקות תבדקו.
- כשהלחם מוכן מוציאים מהתנור ונותנים לו להתקרר.
- מתכון - אחד המושלמים! תהנו.

