מתכונים
סוויטשופ
בונבונים
לחם כוסמין מקמח מלא

מתכון ללחם כוסמין טבעוני וטעים שמכינים בבית

שתף
הדפסה
לחם כוסמין מקמח מלא
מה צריך

500 גרם קמח כוסמין
2 כפיות שמרים "שמרית"
2 כפיות מלח
2 כפות שמן זית
כוס – כוס ורבע מים פושרים (כוס בינלאומית)

סוויט טיפ

אפשר להשתמש בשמרים יבשים, אפשר שמרים רטובים, אפשר קוביה.
1 קוביה (50 גרם) שמרים טריים (לחים) = 1 שקית (50 גרם) שמרי בזק "שמרית" = 2 כפות (22 גרם) שמרים יבשים
1 כפית שמרים יבשים = 5 גרם

מה צריך

500 גרם קמח כוסמין
2 כפיות שמרים "שמרית"
2 כפיות מלח
2 כפות שמן זית
כוס – כוס ורבע מים פושרים (כוס בינלאומית)

סוויט טיפ

אפשר להשתמש בשמרים יבשים, אפשר שמרים רטובים, אפשר קוביה.
1 קוביה (50 גרם) שמרים טריים (לחים) = 1 שקית (50 גרם) שמרי בזק "שמרית" = 2 כפות (22 גרם) שמרים יבשים
1 כפית שמרים יבשים = 5 גרם

לחם כוסמין מקמח מלא

לחם כוסמין מקמח מלא זכה להצלחה מחודשת,
אחרי שיתוף פעולה נהדר בו "שמרית" הציגה את המתכון שלי,
על שקית השמרים הטריים.

אם אתם מעוניינים לקבל מתכונים בווטצ'אפ
בואו6 – לחצו כאן – קבוצת ווטצ'אפ למתכונים

זו היתה התרגשות עצומה עבורי, לראות את השם שלי מתנוסס
על שקית השמרים של שימרית, עם המתכון ללחם כוסמין מקמח מלא
ופירסמתי את זה בפייסבוק.
לחם כוסמין מקמח מלא

 

הכיף הגדול היה לקבל מיונה תמונה שגם הוא מצא את השקית שלי!
לחם כוסמין מקמח מלא

 

אחרי שפירסמתי את המתכון המקורי ללחם כוסמין,
הכנתי גם לחמניות מקמח כוסמין וסרטון איך מכינים
תוכלו לראות בסרטון איך מכינים את הבצק בדיוק

כידוע, כוסמין בריא יותר. בשבילכם הלכתי וחפרתי קצת במאמרים.
הכוסמין הוא סוג של דגן. לגלוטן של הכוסמין יש תכונות שונות מאלו של גלוטן החיטה
ולכן כאשר מכינים לחם מקמח כוסמין, מתקבל מאפה בעל טעם שונה ומעט מתקתק.
הכוסמין עשיר ברכיבים תזונתיים חיוניים רבים כמו חלבונים, סיבים ומינרליים.
בכך הוא משפר את תהליך העיכול ותורם לתחושת שובע לאורך זמן.
אלחם כוסמין מקמח מלא

רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל

רוצים מתכונים נוספים למאפים ולחם?
תמצאו כאן – מתכונים למאפים ולחמים

בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי

לחם כוסמין מקמח מלא

לחם כוסמין מקמח מלא

 


 

סוויט טיפ:
בנושא השמרים:
אפשר להשתמש בשמרים יבשים, אפשר שמרים רטובים, אפשר קוביה.
1 קוביה (50 גרם) שמרים טריים (לחים) = 1 שקית (50 גרם) שמרי בזק "שמרית" = 2 כפות (22 גרם) שמרים יבשים
1 כפית שמרים יבשים = 5 גרם

מה צריך בשביל להכין לחם כוסמין מקמח מלא?

500 גרם קמח כוסמין
2 כפיות שמרים "שמרית"
2 כפיות מלח
2 כפות שמן זית
כוס – כוס ורבע מים פושרים (כוס בינלאומית)

איך מכינים לחם כוסמין מקמח מלא?

בקערת מיקסר שמים את הקמח. משתמשים בוו לישה.
מוסיפים את המלח ומערבבים סיבוב אחד.
מוסיפים את השמרים מערבבים עוד סיבוב.
מוסיפים את השמן המיקסר ממשיך לעבוד על מהירות איטית
מוסיפים את המים. מתחילים בזילוף דק של כוס מים פושרים בזמן שהמיקסר עובד.
על מהירות איטית-בינונית שלוש ארבע דקות.
הבצק אמור להיות בסוף כדור רך וגמיש.
סיימתם עם כוס המים? תוסיפו לאט לאט עוד מים עד שהבצק מתאחד.
שהמיקסר ימשיך לעבוד עוד 7 עד 8 דקות לפחות במהירות בינונית.
בסוף יהיה לכם כדור חום שנצמד לוו הלישה.
לשמן תבנית, להעביר את הבצק לקערה, לכסות בניילון נצמד ולשים שעה-שעה וחצי להתפחה.
אני נוהגת לשים במיקרו (לא מפעילה!!!) כי המקום חמים וקטן.
אחרי שעה וחצי, הכדור תפח.
מוציאים מהקערה, לשים אותו, מוציאים את האויר, לשים שוב לצורת לחם.
שמים בתבנית אפיה ולעוד שעה התפחה.
מחממים תנור ל – 180 מעלות.
מורחים את הלחם עם מעט שמן ומפזרים מעל גרעיני חמנייה ודלעת, אם תבחרו אפשר שיבולת שועל,
אפשר שומשום, הכל הולך.
אופים בתנור כחמישים דקות עד שעה.
אחרי חמישים דקות תבדקו. גם אם זה נראה לכם אפוי, אני ממליצה לבדוק עם קיסם שעדיין באמצע נאפה.
כשהלחם מוכן מוציאים מהתנור ונותנים לו להתקרר.
טעים טעים טעים!

 

 

אהבתם? יופי. שתפו את המתכון.

שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

באינסטגרם שלי כבר הייתם? בואו. טעים שם

 לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט

מי רוצה מתכונים ישירות לווטצא'פ? רק ללחוץ כאן

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק
בסוויט דוּלי
 SWEET DOOLY  
תודה רבה!!

תגובות פייסבוק

עוד דברים טובים מהסוויט

המתכון נשמר
במחברת המתכונים
רוצים לקבל מתכונים טעימים ושווים ישר למייל?