Go Back Email Link
לחמניות בריוש ממולאות בשוקולד

לחמניות בריוש ממולאות בשוקולד

סוויט דולי
לחמניות בריוש ממולאות בשוקולד רכות ונהדרות
Prep Time 30 minutes
Cook Time 2 hours
Total Time 2 hours 30 minutes
Course מתכונים לעוגות שמרים
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 500 גרם קמח מנופה
  • 1 כף שמרים
  • 1 כפית מלח
  • חצי כוס סוכר
  • 200 גרם חמאה
  • 2 ביצים
  • 3/4 כוס חלב

מילוי

  • 2 כוסות ממרח שוקולד

זיגוג לאחר האפייה

  • חצי כוס סוכר
  • חצי כוס מים
  • 1 שקית סוכר וניל
  • חצי כפית מיץ לימון סחוט

Instructions
 

  • שמים במיקסר, קמח שמרים ומערבבים, מוסיפים סוכר ומערבבים
  • מוסיפים לקערה: ביצים, חמאה ונותנים למיקסר לעבוד במהירות איטית
  • מוסיפים את החלב הפושר לאט לאט והמיקסר ממשיך לעבוד. בסוף מוסיפים את המלח
  • תנו למיקסר לעבוד כעשר דקות
  • תשחקו עם המהירות של המיקסר פעם יותר מהיר, פעם פחות, כדי שהבצק יתאחה היטב
  • כשהבצק נתלה על הוו לישה מוציאים מהתבנית
  • מעבירים את הבצק לתבנית משומנת ומתפיחים כשעה וחצי או עד שהבצק מכפיל את נפחו
  • כשהבצק מוכן, לשים אותו להוצאת האוויר ומחלקים לשלושה חלקים שווים
  • כל חלק מרדדים ולשים ומכינים רולדה ארוכה
  • מהרולדה הארוכה חותכים פיסות בצק מהן נכין את הלחמניות
  • מקמחים משטח עבודה שיהיה יותר נוח
  • לוקחים פיסת בצק, מרדדים אותה, מורחים בשוקולד ומגלגלים לשבלול
  • אפשרות נוספת- לרדד, למרוח שוקולד, לאסוף את הקצוות ולהכין כדור. תגלגלו את הכדור שיהיה חלק
  • ומעבירים לתבנית את כל הלחמניות שאנחנו מכינים
  • מכסים שמים בצד ונותנים ללחמניות שלנו לתפוח עוד כחצי שעה
  • כשהן שמנמנות ויפות, מורחים ביצה טרופה ולתנור
  • לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות מכניסים את הלחמניות ואופים כשלושים דקות עד שהן מוכנות

מכינים סירופ סוכר

  • שמים בסיר את כל המצרכים ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עוד כחמש דקות וסוגרים את האש.

ציפוי העוגה עם זיגוג הסוכר

  • הסירופ צריך להיות קר, מוציאים את הלחמניות מהתנור ומורחים עליהם את סירופ הסוכר.
  • הן נהדרות, מושלמות, טעימות אש!
Keyword לחמניות בריוש ממולאות בשוקולד