Go Back Email Link
לחמניות יוגורט ופרמזן רכות רכות

לחמניות יוגורט ופרמזן רכות רכות

סוויט דולי
לחמניות יוגורט ופרמזן רכות רכות וטעימות
Prep Time 30 minutes
Cook Time 1 hour
Total Time 1 hour 30 minutes
Course מתכונים ללחם וחלות
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 500 גרם קמח לבן
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כף סוכר
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • 2 גביעים 3% יוגורט - 400 מל' בסה"כ
  • 1 כפית מלח
  • רבע כוס חלב
  • 100 גרם פתיתי פרמזן

לציפוי

  • 1 ביצה טרופה
  • 1 כף פתית פרמזן
  • 1 כף פרג שלם

Instructions
 

  • בקערה מיקסר שמים קמח ושמרים ומערבבים עם וו לישה
  • מוסיפים את הסוכר והמיקסר ממשיך לעבוד
  • מוסיפים את החמאה והיוגורט והמיקסר ממשיך לעבוד
  • מוסיפים את המלח והחלב ונותנים למיקסר לערבל את העיסה כשבע דקות
  • העיסה מאד רכה ולא נתלת על וו הלישה
  • אחרי שבע-עשר דקות מפסיקים את פעולת המיקסר
  • הבצק רך מאד זה בסדר
  • מקמחים משטח עבודה ומעבירים את הבצק למשטח.
  • מכדררים את הבצק עם הקמח
  • מעבירים לקערה עם שמן את הבצק
  • שמים במקום חם שהבצק יתפח, מניחים לו כשעה וחצי
  • אחרי שעה וחצי מוציאים, מגלגלים לרולדה ארוכה וחותכים חתיכות בצק.
  • חותכים כ – 10-12 פיסות בצק. אם אתם בעניין של לשקול פחות כ-30 גרם ללחמניה.
  • כל חתיכה, מרדדים את הבצק, שמים באמצע מעט מהפרמזן ומכדררים לכדור עגול.
  • מעבירים את הלחמניה לקערת אפייה
  • מורחים את הלחמניות בביצה טרופה
  • מעבירים את הלחמניה לקערת אפייה
  • נותנים ללחמניות לתפוח עוד כחצי שעה
  • לתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות מכניסים את הלחמניותואופים כחצי שעה.
  • מוציאים, מקררים מעט ואפשר ישר לחסל. בתיאבון.
Keyword לחמניות יוגורט ופרמזן רכות רכות