לחמניות יוגורט ופרמזן רכות רכות הכנתי לארוחה לסיום הצום, אבל יתאימו לכם מאד לשבועות.
אצלנו בבית הורגלנו שהארוחה לאחר הצום של יום כיפור היא ארוחה בשרית.
בהתחלה כמובן שתו תה עם עוגיות ממולאות בשקדים לראש השנה
ולאחר מכן היתה ארוחה של מרק, עוף, אורז, אפונה. קבוע.
עד שהגעתי למשפחה של בעלי ושם מסתבר הם בעניין של ארוחה חלבית אחרי הצום.
טוסטים, בורקס, סלט, פסטה עם גבינות, ארוחה חלבית.
אז השנה לארוחה לסיום הצום הכנתי לחמניות יוגורט ופרמזן רכות רכות.
באינסטגרם צילמתי סרטון קצר איך הכנתי את הלחמניות
תוכלו לראות כאן – לחמניות באינסטגרם
תוכלו לראות בתמונה כמה הן אווריריות מבפנים
אז איך מכינים את הלחמניות?
אחרי שהכנו את הבצק חותכים את הבצק לחתיכות
וכל פיסת בצק מרדדים
בכידרור בתוך הילד למרקם מושלם
חורצים פסים על הבצק
מתפחים שוב כחצי שעה ומכניסים לתנור
אם אתם מעוניינים לקבל מתכונים בווטצ'אפ
בואו5 – לחצו כאן – קבוצת ווטצ'אפ למתכונים
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
ואת כל המתכונים לראש השנה
תמצאו כאן – מתכונים לראש השנה
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
לחמניות יוגורט ופרמזן רכות רכות
המתכון בשיתוף השף הלבן
לחמניות יוגורט ופרמזן רכות רכות
סוויט דוליIngredients
- 500 גרם קמח לבן
- 1 כף שמרים יבשים
- 1 כף סוכר
- 100 גרם חמאה מומסת
- 2 גביעים 3% יוגורט - 400 מל' בסה"כ
- 1 כפית מלח
- רבע כוס חלב
- 100 גרם פתיתי פרמזן
לציפוי
- 1 ביצה טרופה
- 1 כף פתית פרמזן
- 1 כף פרג שלם
Instructions
- בקערה מיקסר שמים קמח ושמרים ומערבבים עם וו לישה
- מוסיפים את הסוכר והמיקסר ממשיך לעבוד
- מוסיפים את החמאה והיוגורט והמיקסר ממשיך לעבוד
- מוסיפים את המלח והחלב ונותנים למיקסר לערבל את העיסה כשבע דקות
- העיסה מאד רכה ולא נתלת על וו הלישה
- אחרי שבע-עשר דקות מפסיקים את פעולת המיקסר
- הבצק רך מאד זה בסדר
- מקמחים משטח עבודה ומעבירים את הבצק למשטח.
- מכדררים את הבצק עם הקמח
- מעבירים לקערה עם שמן את הבצק
- שמים במקום חם שהבצק יתפח, מניחים לו כשעה וחצי
- אחרי שעה וחצי מוציאים, מגלגלים לרולדה ארוכה וחותכים חתיכות בצק.
- חותכים כ – 10-12 פיסות בצק. אם אתם בעניין של לשקול פחות כ-30 גרם ללחמניה.
- כל חתיכה, מרדדים את הבצק, שמים באמצע מעט מהפרמזן ומכדררים לכדור עגול.
- מעבירים את הלחמניה לקערת אפייה
- מורחים את הלחמניות בביצה טרופה
- מעבירים את הלחמניה לקערת אפייה
- נותנים ללחמניות לתפוח עוד כחצי שעה
- לתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות מכניסים את הלחמניותואופים כחצי שעה.
- מוציאים, מקררים מעט ואפשר ישר לחסל. בתיאבון.