מתכונים
סוויטשופ
בונבונים
לחמניות יוגורט ופרמזן רכות רכות

לחמניות יוגורט ופרמזן רכות רכות כמו עננים

שתף
הדפסה
לחמניות יוגורט ופרמזן רכות רכות
מה צריך

חצי קילו קמח לבן
כף שמרים רטובים – אם אין שמרים רטובים כף שמרים יבשים.
כף סוכר
100 גרם חמאה מומסת
2 גביעי יוגורט 3% – כל אחד 200 מל'
כפית מלח
רבע כוס חלב
100 גרם פתיתי גבע פרמזן – השף הלבן

לציפוי
1 חלמון ביצה
פתיתי גבע פרמזן – השף הלבן
כף פרג שלם

מה צריך

חצי קילו קמח לבן
כף שמרים רטובים – אם אין שמרים רטובים כף שמרים יבשים.
כף סוכר
100 גרם חמאה מומסת
2 גביעי יוגורט 3% – כל אחד 200 מל'
כפית מלח
רבע כוס חלב
100 גרם פתיתי גבע פרמזן – השף הלבן

לציפוי
1 חלמון ביצה
פתיתי גבע פרמזן – השף הלבן
כף פרג שלם

לחמניות יוגורט ופרמזן רכות רכות

לחמניות יוגורט ופרמזן רכות רכות הכנתי לארוחה לסיום הצום.
אצלנו בבית הורגלנו שהארוחה לאחר הצום היא ארוחה בשרית.
בהתחלה כמובן שתו תה עם עוגיות ממולאות בשקדים לראש השנה
ולאחר מכן היתה ארוחה של מרק, עוף, אורז, אפונה. קבוע.
עד שהגעתי למשפחה של בעלי ושם מסתבר הם בעניין של ארוחה חלבית אחרי הצום.
טוסטים, בורקס, סלט, פסטה עם גבינות, ארוחה חלבית.
אז השנה לארוחה לסיום הצום הכנתי לחמניות יוגורט ופרמזן רכות רכות.

באינסטגרם צילמתי סרטון קצר איך הכנתי את הלחמניות
תוכלו לראות כאן – לחמניות באינסטגרם

תוכלו לראות בתמונה כמה הן אווריריות מבפנים
לחמניות יוגורט ופרמזן רכות רכות

 

אז איך מכינים את הלחמניות?
אחרי שהכנו את הבצק חותכים את הבצק לחתיכות
וכל פיסת בצק מרדדים
לחמניות יוגורט ופרמזן רכות רכותעל הבצק מפזרים פתיתי פרמזן
לחמניות יוגורט ופרמזן רכות רכותסוגרים לכדור עגול
לחמניות יוגורט ופרמזן רכות רכותמגלגלים את הכדור היטב
בכידרור בתוך הילד למרקם מושלם
לחמניות יוגורט ופרמזן רכות רכותמעבירים לתבנית, מצפים בחלמון ביצה,
חורצים פסים על הבצק
לחמניות יוגורט ופרמזן רכות רכותמפזרים מעל פתיתי פרמזן ופרג
מתפחים שוב כחצי שעה ומכניסים לתנור
לחמניות יוגורט ופרמזן רכות רכותהנה לחמניות יוגורט ופרמזן רכות רכות מושלמות!
יצאו מהתנור
לחמניות יוגורט ופרמזן רכות רכות

אם אתם מעוניינים לקבל מתכונים בווטצ'אפ
בואו5 – לחצו כאן – קבוצת ווטצ'אפ למתכונים

רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל

ואת כל המתכונים לראש השנה
תמצאו כאן – מתכונים לראש השנה

בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי

לחמניות יוגורט ופרמזן רכות רכות

לחמניות יוגורט ופרמזן רכות רכות

 

המתכון בשיתוף השף הלבן

מה צריך ללחמניות יוגורט ופרמזן רכות רכות?

חצי קילו קמח לבן
כף שמרים רטובים – אם אין שמרים רטובים כף שמרים יבשים.
כף סוכר
100 גרם חמאה מומסת
2 גביעי יוגורט 3% – כל אחד 200 מל'
כפית מלח
רבע כוס חלב
100 גרם פתיתי גבע פרמזן – השף הלבן

לציפוי
1 חלמון ביצה
פתיתי גבע פרמזן – השף הלבן
כף פרג שלם

איך מכינים את הלחמניות יוגורט ופרמזן רכות רכות?

בקערה מיקסר שמים קמח ושמרים ומערבבים עם וו לישה.
מוסיפים את הסוכר והמיקסר ממשיך לעבוד.
מוסיפים את החמאה והיוגורט והמיקסר ממשיך לעבוד.
מוסיפים את המלח והחלב ונותנים למיקסר לערבל את העיסה כשבע דקות.
העיסה מאד רכה ולא נתלת על וו הלישה.
אחרי שבע-עשר דקות מפסיקים את פעולת המיקסר.
הבצק רך מאד זה בסדר.
מקמחים משטח עבודה ומעבירים את הבצק למשטח.
מכדררים את הבצק עם הקמח.
מעבירים לקערה עם שמן את הבצק.
ושמים במיקרו לא מפעילים! לשעה וחצי שם הבצק יתפח.
אחרי שעה וחצי מוציאים, מגלגלים לרולדה ארוכה וחותכים חתיכות בצק.
חותכים כ – 10-12 פיסות בצק. אם אתם בעניין של לשקול פחות כ-30 גרם ללחמניה.
כל חתיכה, מרדדים את הבצק, שמים באמצע מעט מהפרמזן ומכדררים לכדור עגול.
מעבירים את הלחמניה לקערת אפייה.
מורחים בחלמון ביצה את הלחמניות.
עם סכין חורצים קוים ומפזרים מעל פרמזן ופרג.
נותנים ללחמניות לתפוח עוד כחצי שעה.
לתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות מכניסים את הלחמניות
ואופים כחצי שעה.
לחמניות יוגורט ופרמזן רכות רכות רכות!
תהנו אהובות ואהובים!

אהבתם? יופי. שתפו את המתכון.

שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

באינסטגרם שלי כבר הייתם? בואו. טעים שם

 לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט

מי רוצה מתכונים ישירות לווטצא'פ? רק ללחוץ כאן

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק
בסוויט דוּלי
 SWEET DOOLY  
תודה רבה!!

עוד דברים טובים מהסוויט

המתכון נשמר
במחברת המתכונים
רוצים לקבל מתכונים טעימים ושווים ישר למייל?