עוגיות ממולאות בשקדים טרבדוס של נונה, הן עוגיות של נונה שלי. עוגיות עם בצק עדין, ממולאות בשקדים טובלות בדבש – יואו כמה טעימות. העוגיות נחו על שולחן החג, לסעודה הראשונה אחרי צום יום הכיפורים.
הכנתי לכם סרטון קצרצר איך הכנתי את העוגיות המושלמות האלו
בּוֹרֵקיטָס דֶה מוּאֵס, זה השם שלהן בלדינו.
זכרון ילדות שצרוב בזכרון שחקוק בעצמות.
צום יום כיפור הסתיים ובסעודה הראשונה, עוגיות ממולאות שקדים, נחו בקערת זכוכית,
קטנות ושמנמנות, צפות בסירופ סוכר, כשנגסת באחת מהן, טעמי גן עדן מילאו את הפה.
צרוב בזכרון, חקוק בעצמות ואם יש משהו שמביא לי בבום את הזכרונות, אלה הן עוגיות ממולאות בשקדים עוגיות של נונה לראש השנה.
יש כאלה שקוראים להן טרַאבַאדוֹס.
עוגיות ממולאות בשקדים חלומיות של נונה,
אלה מסוג העוגיות שאי אפשר להפסיק לטעום!
השנה החלטתי להכין סיבוב נוסף, של עוגיות ממולאות בשקדים חלומיות של נונה.
כשהעברתי לסיבוב בין המשפחה קולות העונג שעלו שווים הכל.
אפילו זה שלא נוגע בעוגיות שהן לא שוקולד טעם ואמר "באמת מיוחדות".
שיניתי קצת את המלית מהפעם האחרונה שהכנתי ויצא משובח!
עוד מתכונים לעוגיות לראש השנה תמצאו כאן
מבחר מתכונים לעוגיות לראש השנה
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
מתכון פנטסטי נוסף – תמצאו כאן
עלי פילו ממולאים בשקדים טחונים ברוטב סירופ
עוד מתכונים ליום כיפור תמצאו כאן|
מתכונים ליום כיפור
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
והנה תמונות שעושות לי שמח בלב.
מעיין ושרה שלחו לי תמונות של העוגיות(:
עוגיות ממולאות בשקדים טרבדוס של נונה
עוגיות ממולאות בשקדים לראש השנה
סוויט דוליIngredients
מרכיבים לבצק
- 350 גרם קמח תופח
- 1 כוס שמן
- חצי כוס מים
- 1.5 כפית קינמון
- 1 כף אבקת סוכר
המרכיבים למלית
- 200 גרם שקדים מולבנים טחונים
- 3 כפות אבקת סוכר
- 1 חלבון
מרכיבים לסירופ
- 1 כוס סוכר
- חצי כוס מים
- חצי לימון סחוט
- 1 שקית סוכר וניל או מקל וניל
Instructions
- שמים במיקסר את כל החומרים היבשים
- מפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה עם וו K
- מערבבים את השמן והמים ומזליפים לאט לאט כשהמיקסר עובד עד שהבצק נהפך למיקשה אחת
- לחילופין אפשר לערבב הכל בקערה ביד כמו שראיתם בסרטון.
- מכינים את המלית, מערבבים את כל החומרים ביחד לעיסה אחידה
- אחרי שהבצק מוכן, משטחים על משטח אפייה וקורצים עיגולים
- מגוש הבצק קורצים כ-20-30 עיגולים תלוי בגודל.
- רצוי לקחת פיסת בצק ולגלגל בגודל של כדור קטן.
- ניתן לשטח את העיגול על כף היד.
- במרכז העיגול מניחים כחצי כפית מהמילוי וסוגרים לצורת חצי עיגול.
- לאחר שיצרנו את צורת חצי העיגול, לוחצים עם האצבעות מסביב ומהדקים את הבצק.
- הבורקיטס מאד משומנים ולכן אין צורך לשמן תבנית אפייה
- מניחים בתבנית אפיה אחד ליד השני
- בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות אופים כעשר דקות.
- העוגיות מוכנות כשהן בגוון חום בהיר כמו בתמונה.
- מכינים את הסירופ-יוצקים את הסוכר והמים עם הוניל והלימון לסיר קטן ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה כחמש דקות. מכבים ומקררים.
- אחרי שמוציאים מהתנור טובלים אותן בזהירות בסירופ הקר למספר דקות.
- מוציאים ומעבירים את העוגיות המוכנות לקופסה.
- שומרים במקרר. מוציאים כשעתיים שלוש לפני ההגשה.
- העוגיות נשמרו אצלנו מעל לארבעה ימים בחוץ ללא מקרר וטעמם רק השתבח מיום ליום. חג שמח!