עלי פילו ממולאים בשקדים טחונים.
לפני כל חג אחותי משגעת אותי עם המשפט "מה יהיה עם תפריט לחג?".
לה יש את "ספר הבית" בו היא כותבת בכל חג מי היה, מה אכלו, איזה מאכלים "עפו" ובמה לא נגעו.
מה?! תפריט מה? עכשיו כשיש עוד שבועיים לחג??!
זה ההבדל בינינו. אצלה הכל מתוכנן, אני לא טובה בלתכנן.
דווקא על מי יכין מה הפסקנו להתווכח. הכל ידוע.
היא מכינה את הפרסה, אני מביאה שוק טלה וכו' וכו'.
והשנה הכנתי גם מתוקים.
אתם עוקבים אחרי באינסטגרם נכון?
אם לא – בואו לכאן –
האינסטגרם של סוויטדולי
קראתי לאחותי שתדגים לכם איך מכינים את מה שתכננתי והיא כמובן התייצבה.
כן כן – הקול קול סוויט דוּלי והידיים ידי אחותי.
הכנתי לכם סרטון איך בדיוק מכינים עלי פילו עם שקדים
ועכשיו ניגש להסברים
מניחים את עלה הפילו על משטח עבודה, משמנים ומקפלים לשניים
מניחים כף מהשקדים הטחונים, משטחים בידיים משומנות
ומתחילים לגלגל
ומגלגלים
עד שיש לנו סיגר מושלם.
רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?
לחצו32 כאן – מתכונים לווטצ'אפ
עוד מתכונים לראש השנה תמצאו כאן
מתכונים לראש השנה
איך מכינים משולשים שנראים כמו תכשיטים
ונעלמים בביס אחד?
מניחים דף פילו על משטח העבודה
משמנים וחותכים את דף הפילו לשלושה חלקים
הגודל המתאים הוא החלטה שלכם.
כמו שאתם רואים בתמונה נעשתה מקצועית
סימנה ארבע שורות
מניחים כדורי שקדים בפינה ויוצרים משולשים.
תוכלו לראות בסרטון פה איך עשתה את זה בדיוק
מניחים את הסיגרים והמשולשים בתבנית אפיה
לאחר האפייה טובלים בסירופ מתוק
לעוד מתכונים מתוקים עם עלי פילו
תלחצו כאן – מתכונים מתוקים עם עלי פילו
אם זה מתוק מדי עבורכם
אפשר רק להבריש את סירופ הסוכר או לפזר אבקת סוכר.
עוד מתכונים לראש השנה תמצאו כאן
מתכונים לראש השנה
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
ובפינתנו תמונות שללחו לי הגורמות לי לרקוד מרוב אושר – ווקשה(:
עלי פילו ממולאים בשקדים טחונים
עלי פילו ממולאים בשקדים טחונים
סוויט דוליIngredients
- 1 חבילה עלי פילו
- 200 גרם שקדים טחונים
- 1 כוס סוכר
- 1 מקל וניל
- רבע כוס לימון סחוט
Instructions
מכינים סירופ מתוק
- בסיר מניחים את הסוכר המים הלימון ומקל הוניל ומרתיחים עד לבעבוע.
- מנמיכים את האש ומבשלים עוד כעשרים דקות עד שהסירופ מסמיך.מורידים מהאש ומניחים בצד להתקרר.
מכינים את מלית השקדים
- בקערה מניחים את השקדים הטחונים ומוסיפים 2-3 כפות מהסירופ המתוק.תתחילו עם 2 כפות אם סמיך מדי תוסיפו עוד כף ולערבב.
תהליך הכנה
- מוציאים את עלי הפילו מהאריזה, מניחים עלה פילו אחד על משטח העבודה ואת היתר מכסים.
- משמנים את עלה הפילו עם תרסיס שמן ומקפלים לשניים
- מניחים בערך כף מתערובת השקדים על עלה הפילו, משטחים עם ידיים משומנות
- סוגרים משני צידי עלה הפילו ומגלגלים לסיגר.
- באותה צורה מכינים גם את המשולשים.
- מניחים עלה פילו על משטח העבודה ומשמנים.
- עם סכין מסמנים שלושה חלקים שווים.
- מניחים מעט ממלית השקדים ויוצרים משולשים..
- מניחים את הסיגרים והמשולשים בתבנית אפיה
- בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות, אופים בערך כ-10-12 דקות שלא ישרפו.
- ברגע שיצאו מהתנור לטבול בסירופ המתוק למספר שניות ולהעביר לקערה.אם אתם לא מתכננים להגיש באותו היום לא לטבול את הסיגרים והמשולשים.
- אפשר גם להבריש את הסירופ המתוק על הסיגרים והמשולשים האפויים.
- אוח אוח איך אתם תהנו מהביס שירקיד לכם את הפה בטעמים מופלאים!