Go Back Email Link
לחמניות ללא לישה עשבי תיבול ושום

לחמניות ללא לישה עשבי תיבול ושום

סוויט דולי
לחמניות ללא לישה עשבי תיבול ושום שמכינים בעשרים דקות
Prep Time 10 minutes
Cook Time 40 minutes
Total Time 50 minutes
Course מתכונים ללחם ולחמניות
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 1 כוס מים חמימים
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר
  • רבע כוס שמן
  • 1 ביצה
  • רבע כפית מלח
  • 3 כוסות קמח רגיל

תערובת עשבי תיבול

  • 1 כוס עשבי תיבול:פטרוזיליה,רוקט,טימין - מה שאוהבים
  • 2 שיני שום טחון
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כפית מלח

Instructions
 

  • יוצקים מים לקערה ומוסיפים את השמרים
  • מוסיפים סוכר ושמן ומערבבים
  • מוסיפים ביצה ומלח מערבבים
  • מוסיפים את הקמח ומערבבים הכל ביחד לעיסה אחידה, העיסה מאד רכה
  • קוצצים את עשבי התיבול מה שאוהבים קצוץ
  • בקערה קטנה מערבבים את עשבי התיבול עם השמן, שום ומלח לתערובת אחידה
  • מוסיפים את התערובת לבצק ומערבבים הכל ביחד
  • משמנים תבנית, חותכים חתיכות מהבצק, מכדררים לכדורים ומניחים בתבנית
  • אחרי שהתבנית מלאה, מכסים ונותנים לבצק לנוח עשרים דקות
  • אחרי 20 דקות, לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות מכניסים את התבנית
  • אופים כארבעים דקות עד שהלחמניות תופחות
  • מוציאים מהתנור מורחים שמן זית על הלחמניות ואפשר לטעום כמה שהן רכות ואווריריות.
Keyword לחמניות ללא לישה עשבי תיבול ושום