Go Back Email Link
לילות ביירות מתכון לקינוח מושלם

לילות ביירות מתכון לקינוח מושלם

סוויט דולי
לילות ביירות מתכון לקינוח מושלם ומיוחד במינו
Prep Time 30 minutes
Cook Time 4 hours
Total Time 4 hours 28 minutes
Course מתכונים לעוגות
Cuisine מטבח ים תיכוני

Ingredients
  

לתחתית

  • 400 גרם שערות קדאיף
  • 200 גרם חמאה
  • 1 כוס סירופ

סירופ

  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס מים
  • 2 כפות מי הדרים
  • 1 כפית לימון

שכבת סולת

  • 1 כוס סולת
  • 3 כוסות חלב
  • 250 מל שמנת מתוקה
  • 2 כפות סוכר

שכבת שמנת מתוקה

  • 250 מל שמנת מתוקה
  • 1 כף סוכר
  • 100 גרם פיסטוקים קלויים

Instructions
 

הכנת הסירופ

  • שמים בסיר מים, סוכר, מי הדרים ולימון ומבשלים עד להרתחה
  • לאחר שהנוזל רתח, מנמיכים את האש ומבשלים עוד כחמש דקות ומניחים להתקרר

שכבת קדאיף

  • מתחילים להכין את שכבת הקדאיף
  • עם סכין או מספריים חותכים את איטריותהקדאיף ושמים בקערה
  • מפוררים את אטריות הקדאיף לבודדים, מוסיפים את החמאה והסירופ לאטריות
  • עם הידיים מערבבים ובינתיים “פותחים” את האטריות שכל החמאה והסירופ יתערבבו היטב.
  • משמנים תבנית ומעבירים את האטריות לתבנית, מפזרים את האטריות
  • לתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות מכניסים את התבנית ואופים כחצי שעה עד ארבעים דקות.
  • מוציאים ומפוררים את האטריות לתבנית ההגשה של הקדאיף

שכבת סולת

  • לסיר יוצקים שמנת מתוקה, חלב, סוכר וסולת ומבשלים לאט לאט תוך כדי ערבוב את התערובת להסמכה
  • אמרתי לאט! לערבב לאט יקח לכם יותר מעשר דקות אל תגידו לא אמרתי, אבל ככה התערובת שלכם תהייה מושלמת.
  • תשימו לב שהסולת לא ידבק לתחתית הסיר, לערבב אמרתי! 
  • כשרואים בעבוע והתערובת מסמיכה, יוצקים בזהירות על שערות הקדאיף כף אחרי כף את כל התערובת.
  • מעבירים למקרר לשלוש שעות לפחות להתייצבות
  • לאחר ששכבת הסולת מוכנה, מקציפים שמנת מתוקה עם הסוכר לקצף אוורירי.
  • מוציאים את התבנית מהמקרר ומצפים מעל עם שכבת הקצפת.
  • על שכבת הקצפת מפזרים פיסטוקים קלויים.
  • ניתן לצקת את הסירופ על השמנת המתוקה או בעת ההגשה כל אחד יוצק לו את הכמות שהוא אוהב. בתיאבון!
Keyword לילות ביירות מתכון לקינוח מושלם