לילות ביירות מתכון לקינוח מושלם, שמחליק בגרון וכל ביס ממנו הנאה צרופה.
לילות ביירות הוא קינוח לבנוני מסורתי בעל טעם ייחודי ומיוחד. הוא מורכב משכבות של פודינג סולת מתובל, קרם עשיר ופיסטוקים קלויים. מרי אהובתי הכינה אותו ומיד ביקשתי מתכון כי אטריות הקדאיף שבתחתית שבו את ליבי.
כל התענוג הזה ספוג בסירופ מתוק בניחוח פריחת הדרים. מרי לא השתמשה במי ורדים אלא במי הדרים, השילוב בין המרקמים והטעמים השונים יוצר חוויה קולינרית מיוחדת במינה. טעים אש!
כמה הסברים. מרי השתמשה במי הדרים ולא במי ורדים. מי הדרים זהו לא סירופ זהו בקבוק מוכן של מי הדרים, ניתן לקנות בחנויות לאפייה. במידה ותחליטו שלא להשתמש במי הדרים, אתם יכולים להשתמש במי ורדים.
לילות בירות שלנו מתחילה עם שכבת קדאיף שצריך להכין מראש ורק עליה יוצקים עליה את שכבת הסולת.
כשמכינים את שכבת הסולת יש לערבב לאט לאט כל הזמן על מנת שלא יווצרו לכם גושים.
נכון, זוהי לא עוגה של קמתי-הכנתי-הלכתי. זוהי עוגה יותר מושקעת, אבל כל ביס שווה את ההכנה.
רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?
לחצו69כאן – מתכונים לווטצ'אפ
בואו לראות בדיוק איך הכנתי–
האינסטגרם של סוויטדולי
רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דול
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
כל ביס מלילות בירות הוא חגיגה של טעמים בפה
לילות ביירות מתכון לקינוח מושלם
לילות ביירות מתכון לקינוח מושלם
סוויט דוליIngredients
לתחתית
- 400 גרם שערות קדאיף
- 200 גרם חמאה
- 1 כוס סירופ
סירופ
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס מים
- 2 כפות מי הדרים
- 1 כפית לימון
שכבת סולת
- 1 כוס סולת
- 3 כוסות חלב
- 250 מל שמנת מתוקה
- 2 כפות סוכר
שכבת שמנת מתוקה
- 250 מל שמנת מתוקה
- 1 כף סוכר
- 100 גרם פיסטוקים קלויים
Instructions
הכנת הסירופ
- שמים בסיר מים, סוכר, מי הדרים ולימון ומבשלים עד להרתחה
- לאחר שהנוזל רתח, מנמיכים את האש ומבשלים עוד כחמש דקות ומניחים להתקרר
שכבת קדאיף
- מתחילים להכין את שכבת הקדאיף
- עם סכין או מספריים חותכים את איטריותהקדאיף ושמים בקערה
- מפוררים את אטריות הקדאיף לבודדים, מוסיפים את החמאה והסירופ לאטריות
- עם הידיים מערבבים ובינתיים “פותחים” את האטריות שכל החמאה והסירופ יתערבבו היטב.
- משמנים תבנית ומעבירים את האטריות לתבנית, מפזרים את האטריות
- לתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות מכניסים את התבנית ואופים כחצי שעה עד ארבעים דקות.
- מוציאים ומפוררים את האטריות לתבנית ההגשה של הקדאיף
שכבת סולת
- לסיר יוצקים שמנת מתוקה, חלב, סוכר וסולת ומבשלים לאט לאט תוך כדי ערבוב את התערובת להסמכה
- אמרתי לאט! לערבב לאט יקח לכם יותר מעשר דקות אל תגידו לא אמרתי, אבל ככה התערובת שלכם תהייה מושלמת.
- תשימו לב שהסולת לא ידבק לתחתית הסיר, לערבב אמרתי!
- כשרואים בעבוע והתערובת מסמיכה, יוצקים בזהירות על שערות הקדאיף כף אחרי כף את כל התערובת.
- מעבירים למקרר לשלוש שעות לפחות להתייצבות
- לאחר ששכבת הסולת מוכנה, מקציפים שמנת מתוקה עם הסוכר לקצף אוורירי.
- מוציאים את התבנית מהמקרר ומצפים מעל עם שכבת הקצפת.
- על שכבת הקצפת מפזרים פיסטוקים קלויים.
- ניתן לצקת את הסירופ על השמנת המתוקה או בעת ההגשה כל אחד יוצק לו את הכמות שהוא אוהב. בתיאבון!
שופכים סירופ על שיערות הקדאיף וגם על הקצפת ?
לשכבת הקדאיף מוסיפים סירופ כי זה מאד מוסיף. את יכולה לפני ההאפייה כמובן. את הסירופ תקררי. אחרי שיש לך שכבת קפצת קרה וסירופ קר את בהחלט יכולה לשפוך אבל אני מציעה לך לחתוך לריבועים ושכל אחד ימזוג לעצמו מהסירופ כמה שהוא רוצה. אשמח לתמונות!