Go Back Email Link
מגולגלות תמרים מבצק שמרים פרווה ליום כיפור

מגולגלות תמרים מבצק שמרים פרווה ליום כיפור

סוויט דולי
מגולגלות תמרים מבצק שמרים פרווה ליום כיפור מושלמות לפני או אחרי הצום
Prep Time 50 minutes
Cook Time 2 hours
Total Time 2 hours 50 minutes
Course מתכונים ליום כיפור
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

לבצק

  • 500 גרם קמח
  • חצי שקית שמרים של שימרית
  • 100 גרם נטורינה
  • 150 מל מים
  • 75 גרם סוכר
  • 2 ביצים
  • 1 כפית מלח
  • 1 ביצה טרופה למריחה על הבצק

מילוי

  • 1 קופסה ממרח תמרים
  • 100 גרם אגוזים טחונים
  • רבע כפית קינמון
  • 1 כפית סוכר וניל

סירופ סוכר

  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס מים
  • 1 כפית מיץ לימון סחוט
  • 1 כפית תמצית וניל

Instructions
 

  • בקערת המיקסר שמים קמח, שמרים וסוכר ומערבלים כדקה.
  • מוסיפים את המלח ועוד סיבוב במיקסר
  • עכשיו נוסיף את יתר החומרים בזמן שהמקסר עובד: ביצים, נטורינה ובסוף את המים
  • בשלב הזה אתם נותנים למיקסר לעבוד במהירות איטית
  • עד שכל הבצק נהפך לעיסה אחידה לפחות עוד כעשר דקות
  • אחרי חמש דקות עוצרים את פעולת המיקסר,
  • יש לאסוף את הבצק מקערת הבצק ועוד חמש דקות עבודה במיקסר
  • עד שהבצק כולו אחיד והמרקם שלו אחיד
  • אחרי שהבצק רך ונעים, מעבירים לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ונותנים לבצק לתפוח כשעה עד שעה וחצי
  • בינתיים מכינים את המילוי.
  • מערבבים את ממרח התמרים עם האגוזים, סוכר וניל והקינמון לעיסה אחידה.
  • מחלקים את הבצק לשלושה חלקים
  • מרדדים את הבצק שיהיה דק דק
  • מורחים על הבצק את תערובת התמרים עם האגוזים
  • מגלגלים לרולדה. מורחים על הרולדה ביצה טרופה
  • מניחים בתבנית להתפחה נוספת של כשעה
  • מכינים עוד שתי רולדות ושמים בתבנית אפייה
  • בינתיים מכינים סירופ סוכר אותו מרתיחים,ונותנים לו להתבשל כמה דקות ומורידים מהאש.
  • מחממים תנור ל – 180 מעלות
  • כשהתנור חם, אופים כחצי שעה עד שהבצק משחים
  • כשהרולדות יוצאות מהתנור, מורחים עליהם סירופ סוכרמחכים שהרולדות יתקררו ופורסים לפרוסות
  • אפשר לבזוק אבקת סוכר לפני ההגשה אבל הן טעימות מאד גם ככה
  • בתיאבון! תהנו
Keyword מגולגלות תמרים מבצק שמרים פרווה ליום כיפור