מגולגלות תמרים מבצק שמרים פרווה ליום כיפור הן כל כך טעימות! הן יהיו מושלמות כעוגיות לפני או אחרי הצום.
חמותי ידועה במעמולים הנהדרים שלה,
שכל מי שטעם מהם לא יכול לשכוח את הטעם.
הנה הם כאן – מתכון למעמולים של סבתא גלילה.
כשאני מגיעה לאירועים משפחתיים עם קינוחיים חלביים, אני תמיד שמה בצד לזה ששומר ולא יאכל את הקינוחים שלי בסוף הארוחה, שיהיה לו לקחת הביתה. הסיפור הידוע שהוא קם בשתיים לפנות בוקר והולך למקרר, הפעם החלטתי להפתיע אותו עם מגולגות שמרים פרווה.
תשמעו זה יצא נהדר! מכינים רולדה, אופים ולאחר האפייה פורסים לפרוסות.
המגולגלות תמרים יצאו חלום!
עוד מתכונים ליום כיפור תמצאו כאן
מתכונים ליום כיפור
העוגיות האלה יהיו מושלמות כעוגיות לפני או אחרי הצום, הן לא כבדות מדי, הן מלאות תמרים והן כל כך טעימות! אתם גם יכולים להתכונן, להכין, להקפיא, ולפני החג, להוציא מהמקפיא, להפשיר בחדר.
לפני ההגשה ממליצה לתת מכת חום בתנור וגם למרוח מעל עוד סירופ סוכר. זה יעשה פלאים לבצק ולעוגיות האלה שיהיו מושלמות ליום כיפור.
מחפשים עוד עוגות ועוגיות ליום כיפור?בבקשה
עוגות ועוגיות ליום כיפור
אם אתם מעוניינים לקבל מתכונים בווטצ'אפ
בואו14 – לחצו כאן – קבוצת ווטצ'אפ למתכונים
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
מחפשים עוד מתכונים לפורים\? בבקשה
מתכונים לפורים
מחפשים עוד עוגות ועוגיות ליום כיפור?בבקשה
עוגות ועוגיות ליום כיפור
מגולגלות תמרים מבצק שמרים פרווה ליום כיפור
מגולגלות תמרים מבצק שמרים פרווה ליום כיפור
סוויט דוליIngredients
לבצק
- 500 גרם קמח
- חצי שקית שמרים של שימרית
- 100 גרם נטורינה
- 150 מל מים
- 75 גרם סוכר
- 2 ביצים
- 1 כפית מלח
- 1 ביצה טרופה למריחה על הבצק
מילוי
- 1 קופסה ממרח תמרים
- 100 גרם אגוזים טחונים
- רבע כפית קינמון
- 1 כפית סוכר וניל
סירופ סוכר
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס מים
- 1 כפית מיץ לימון סחוט
- 1 כפית תמצית וניל
Instructions
- בקערת המיקסר שמים קמח, שמרים וסוכר ומערבלים כדקה.
- מוסיפים את המלח ועוד סיבוב במיקסר
- עכשיו נוסיף את יתר החומרים בזמן שהמקסר עובד: ביצים, נטורינה ובסוף את המים
- בשלב הזה אתם נותנים למיקסר לעבוד במהירות איטית
- עד שכל הבצק נהפך לעיסה אחידה לפחות עוד כעשר דקות
- אחרי חמש דקות עוצרים את פעולת המיקסר,
- יש לאסוף את הבצק מקערת הבצק ועוד חמש דקות עבודה במיקסר
- עד שהבצק כולו אחיד והמרקם שלו אחיד
- אחרי שהבצק רך ונעים, מעבירים לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ונותנים לבצק לתפוח כשעה עד שעה וחצי
- בינתיים מכינים את המילוי.
- מערבבים את ממרח התמרים עם האגוזים, סוכר וניל והקינמון לעיסה אחידה.
- מחלקים את הבצק לשלושה חלקים
- מרדדים את הבצק שיהיה דק דק
- מורחים על הבצק את תערובת התמרים עם האגוזים
- מגלגלים לרולדה. מורחים על הרולדה ביצה טרופה
- מניחים בתבנית להתפחה נוספת של כשעה
- מכינים עוד שתי רולדות ושמים בתבנית אפייה
- בינתיים מכינים סירופ סוכר אותו מרתיחים,ונותנים לו להתבשל כמה דקות ומורידים מהאש.
- מחממים תנור ל – 180 מעלות
- כשהתנור חם, אופים כחצי שעה עד שהבצק משחים
- כשהרולדות יוצאות מהתנור, מורחים עליהם סירופ סוכרמחכים שהרולדות יתקררו ופורסים לפרוסות
- אפשר לבזוק אבקת סוכר לפני ההגשה אבל הן טעימות מאד גם ככה
- בתיאבון! תהנו