מתכונים
סוויטשופ
בונבונים
מגולגלות תמרים מבצק שמרים פרווה

מגולגלות עם תמרים אגוזים וקינמון פרווה טעימות ונהדרות

שתף
הדפסה
מגולגלות תמרים מבצק שמרים פרווה
מה צריך

לבצק:
500 גרם קמח – 3.5 כוסות קמח
חצי שקית שמרים של שימרית
100 גרם נטורינה מומסת לא חמה
150 מ'ל מים – כשלוש רבעי כוס
75גרם סוכר – כשלוש רבעי כוס
2 ביצים
קורט מלח

ביצה טרופה לציפוי

למילוי
1 קופסה ממרח תמרים
100 גרם אגוזים טחונים
רבע כפית קינמון
1 שקית סוכר וניל

זיגוג לאחר האפיה:
חצי כוס סוכר
חצי כוס מים
שקית סוכר וניל
כמה טיפות לימון סחוט

מה צריך

לבצק:
500 גרם קמח – 3.5 כוסות קמח
חצי שקית שמרים של שימרית
100 גרם נטורינה מומסת לא חמה
150 מ'ל מים – כשלוש רבעי כוס
75גרם סוכר – כשלוש רבעי כוס
2 ביצים
קורט מלח

ביצה טרופה לציפוי

למילוי
1 קופסה ממרח תמרים
100 גרם אגוזים טחונים
רבע כפית קינמון
1 שקית סוכר וניל

זיגוג לאחר האפיה:
חצי כוס סוכר
חצי כוס מים
שקית סוכר וניל
כמה טיפות לימון סחוט

מגולגלות תמרים מבצק שמרים פרווה

מגולגלות תמרים מבצק שמרים פרווה הן כל כך טעימות!

חמותי ידועה במעמולים הנהדרים שלה,
שכל מי שטעם מהם לא יכול לשכוח את הטעם.
הנה הם כאן – מתכון למעמולים של סבתא גלילה.

כשאני מגיעה לאירועים משפחתיים עם קינוחיים חלביים,
אני תמיד שמה בצד לזה ששומר ולא יאכל את הקינוחים שלי בסוף הארוחה,
שיהיה לו לקחת הביתה. הסיפור הידוע שהוא קם בשתיים לפנות בוקר והולך למקרר.
הפעם החלטתי להפתיע אותו והכנתי מגולגלות תמרים מבצק שמרים, פרווה.

תשמעו זה יצא נהדר!
מכינים רולדה, אופים ולאחר האפייה פורסים לפרוסות.
המגולגלות תמרים יצאו חלום!

כדי שהבצק יהיה פרווה, השתמשתי בנטורינה.
נטורינה היא תחליף פרווה וטבעוני לחמאה ותחליף בעל יתרונות תזונתיים על פני מוצרי המרגרינה הקיימים כיום בשוק.
נטורינה היא ללא שומן מוקשה, ללא שומן טראנס ובטעם ניטרלי (ללא טעם קוקוס) וללא טעם לוואי.
נטורינה מתאימה לאפיית פרווה והיא מחליפה את  החמאה בכל מאפה,
מאז שגיליתי את הנטורינה אני משתמשת בה למאפי פרווה.

מגולגלות תמרים מבצק שמרים

הצטרפו עכשיו לקבוצת האוכל שלנו
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי

אם אתם מעוניינים לקבל מתכונים בווטצ'אפ
בואו14 – לחצו כאן – קבוצת ווטצ'אפ למתכונים

רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל

עוד מתכונים לעוגות שמרים תמצאו כאן –
מתכונים לעוגות שמרים

מגולגלות תמרים מבצק שמרים

מגולגלות תמרים מבצק שמרים פרווה


מה צריך בשביל מגולגלות תמרים מבצק שמרים?

לבצק:
500 גרם קמח – 3.5 כוסות קמח
חצי שקית שמרים של שימרית
100 גרם נטורינה מומסת לא חמה
150 מ'ל מים – כשלוש רבעי כוס
75גרם סוכר – כשלוש רבעי כוס
2 ביצים
קורט מלח

ביצה טרופה לציפוי

למילוי
1 קופסה ממרח תמרים
100 גרם אגוזים טחונים
רבע כפית קינמון
1 שקית סוכר וניל

זיגוג לאחר האפיה:
חצי כוס סוכר
חצי כוס מים
שקית סוכר וניל
כמה טיפות לימון סחוט

איך מכינים עוגת שושני שמרים ושוקולד?

בקערת המיקסר שמים קמח, שמרים וסוכר ומערבלים כדקה.
מוסיפים את המלח ועוד סיבוב במיקסר.
עכשיו נוסיף את יתר החומרים בזמן שהמקסר עובד: ביצים, נטורינה ובסוף את המים.
בשלב הזה אתם נותנים למיקסר לעבוד במהירות איטית
עד שכל הבצק נהפך לעיסה אחידה לפחות עוד כעשר דקות.

אחרי חמש דקות עוצרים את פעולת המיקסר,
יש לאסוף את הבצק מקערת הבצק ועוד חמש דקות עבודה במיקסר
עד שהבצק כולו אחיד והמרקם שלו אחיד.
אחרי שהבצק רך ונעים, מעבירים לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד
ונותנים לבצק לתפוח כשעה עד שעה וחצי.

בינתיים מכינים את המילוי.
מערבבים את ממרח התמרים עם האגוזים, סוכר וניל והקינמון לעיסה אחידה.

מחלקים את הבצק לשלושה חלקים.
מרדדים את הבצק שיהיה דק דק.
מורחים על הבצק את תערובת התמרים עם האגוזים.
מגלגלים לרולדה. מורחים על הרולדה ביצה טרופה.
מניחים בתבנית להתפחה נוספת של כשעה.
מכינים עוד שתי רולדות ושמים בתבנית אפייה.

בינתיים מכינים סירופ סוכר אותו מרתיחים,
ונותנים לו להתבשל כמה דקות ומורידים מהאש.

מחממים תנור ל – 180 מעלות.
כשהתנור חם, אופים כחצי שעה עד שהבצק משחים.
כשהרולדות יוצאות מהתנור, מורחים עליהם סירופ סוכר
מחכים שהרולדות יתקררו ופורסים לפרוסות.
אפשר לבזוק אבקת סוכר לפני ההגשה אבל הן טעימות מאד גם ככה.
חג שמח וטעים אהובות ואהובים!

רוצים לדעת באיזה כוס אני משתמשת במתכונים שלי? לחצו כאן

אהבתם? יופי. שתפו את המתכון.

שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

באינסטגרם שלי כבר הייתם? בואו. טעים שם

 לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט

מי רוצה מתכונים ישירות לווטצא'פ? רק ללחוץ כאן

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק
בסוויט דוּלי
 SWEET DOOLY  
תודה רבה!!

תגובות פייסבוק

עוד דברים טובים מהסוויט

המתכון נשמר
במחברת המתכונים
רוצים לקבל מתכונים טעימים ושווים ישר למייל?