Go Back Email Link
מדוביק פרווה עוגת שכבות קרם ודבש

מדוביק פרווה עוגת שכבות חגיגית לראש השנה

סוויט דולי
מדוביק פרווה עוגת שכבות קרם ודבש עוגה מושלמת לראש השנה
Prep Time 1 hour
Cook Time 1 hour
Total Time 2 hours
Course מתכונים לעוגות
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 3 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 100 גרם נטורינה מומסת
  • 5 כפות דבש
  • 1 כפית סודה לשתיה
  • 4 כוסות קמח רגיל

לסירופ

  • 1 כף דבש
  • 2 כפות מים רותחים

לקרם פרווה

  • 3 קופסאות שמנת צמחית - סה"כ 750 גרם
  • 1 כף סוכר
  • 3 כפות אינסטנט פודינג וניל

Instructions
 

  • שמים בקערת מיקסר סוכר ביצים וסוכר וניל ומקציפים לקצף אוורירי.
  • ממיסים נטורינה, מוסיפים לתערובת יחד עם הדבש וסודה לשתיה ומערבבים הכל ביחד.
  • אם מכינים במיקסר מחליפים לוו לישה מוסיפים קמח ומערבבים הכל ביחד עד שהבצק מתאחד.
  • במידה ולשים ביד, מערבבים עד לקבלת בצק אחיד.
  • מעבירים למקרר לקירור של שעתיים שלוש לפחות.
  • מוציאים מהמקרר, מקמחים משטח עבודה ולשים את הבצק לרולדה ארוכה.
  • מחלקים את הבצק לתשעה כדורים, מכל כדור בצק מכינים שכבת בצק אחת.
  • כל כדור, מרדדים בין שני ניירות אפייה לבצק דק.
  • מסירים את נייר האפייה וקורצים עיגול בקוטר 22 עם תבנית עוגה.
  • את כל השאריות שומרים בצד, אופים אותם מהם נכין את הפירורים לעוגה.
  • לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות טורבו, אופים כל שכבת בצק חמש דקות בדיוק.
  • שימו טיימר ותבדקו. הבצק צריך להיות שחום. להוציא ולהכניס את השכבה הבאה.
  • ככה אופים את כל השכבות.
  • מקררים את השכבות ומכינים את הסירופ.
  • מערבבים את הדבש עם המים הרותחים.
  • מקציפים שמנת עם הסוכר והאינסטנט פודינג לקצפת אוורירית.
  • הרכבת העוגה
  • מניחים שכבה ראשונה, מברישים סירופ על השכבה ומורחים שכבת קרם נדיבה.
  • ככה שכבה על שכבה 8 שכבות, שכבה על גבי שכבה של בצקעם קרם.
  • מצפים את כל העוגה בקצפת, למעלה ובכל הצדדים.
  • מפוררים את שכבת הבצק האחרונה ומקשטים איתה את העוגה.
  • שומרים את העוגה כשש שעות במקרר לפני ההגשה, העוגה מתרככת, הקרם נספג בעוגה והביס נהפך למושלם.
  • חג שמח אהובות ואהובים.
Keyword מדוביק עוגת שכבות דבש וקרם