מתכונים
סוויטשופ
בונבונים
מדוביק פרווה עוגת שכבות קרם ודבש

מדוביק פרווה עוגת שכבות קרם ודבש היא העוגה המושלמת עבורכם לחג

שתף
הדפסה
מדוביק פרווה עוגת שכבות קרם ודבש
מה צריך

3 ביצים
1 כוס סוכר
1 סוכר וניל
100 גרם נטורינה
5 כפות דבש
כפית סודה לשתיה
4 כוסות קמח רגיל

כף דבש
2 כפות מים רותחים

3 שמנת צמחית – 750 מל'
1 כף סוכר
3 כפות אינסטנט פודינג וניל

סוויט טיפ

תבנית 22

מה צריך

3 ביצים
1 כוס סוכר
1 סוכר וניל
100 גרם נטורינה
5 כפות דבש
כפית סודה לשתיה
4 כוסות קמח רגיל

כף דבש
2 כפות מים רותחים

3 שמנת צמחית – 750 מל'
1 כף סוכר
3 כפות אינסטנט פודינג וניל

סוויט טיפ

תבנית 22

מדוביק פרווה עוגת שכבות קרם ודבש

מדוביק פרווה עוגת שכבות קרם ודבש היא עוגת החג החגיגית שלכם.

שמונה שכבות של בצק עם טעם דבש עדין וקרם וניל בין השכבות שהופך כל ביס מהעוגה לחגיגה בפה. עוגה שכל ביס שלה עם טעם של עוד. מדוביק במקור היא עוגה רוסית שהקרם שלה עשוי משכבות שמנת חמוצה וקרם. לכבוד ראש השנה הכנתי גירסה פרווה של העוגה והיא יצאה פשוט נהדרת.

העוגה הנהדרת הזו, זכתה לככב בחוברת של "שימרית" שיצאה לקראת החג עם מתכונים מיוחדים לחגי תשרי.

מדוביק פרווה עוגת שכבות קרם ודבש

 

כדי שיהיה לכם קל, הכנתי לכם סרטון הדגמה איך מכינים את העוגה שלב אחרי שלב. בבקשה.

 

אז איך מכינים מדוביק הכי קל שאפשר?

להכנת הבצק השתמשתי בנטורינה, תחליף משומן צמחי מעולה, במקום חמאה או מרגרינה, מה שעזר לי להפוך את העוגה לפרווה וככה נוצרה לה עוגה נפלאה לחג שהיא גם פרווה.

מדוביק פרווה עוגת שכבות קרם ודבש
אני הכנתי את הבצק לילה לפני, שמתי במקרר, בבוקר הכנתי את השכבות.
כדי שיהיה קל , רידדתי כל עלה בין שני דפי אפייה מה שיצר בצק דק-דק ונוח לעבוד.
אחרי שמרדדים, קורצים עיגולים מהבצק.
שומרים את שאריות הבצק, איתם נכין את הפירורים.
את הבצק חילקתי ל – 9 כדורים כדי שיהיה לי מספיק בצק לפזר על העוגה.
8 כדורים רידדתי לעיגולים מושלמים, את התשיעי אפיתי בלי לקרוץ עיגולים, כי גם ככה מפוררים את הבצק.

 

 מכינים את השכבות וכל שכבה אופים חמש דקות בדיוק.
מקררים את כל השכבות.
ככה נראה שולחן הסלון שלי עם השכבות שמחכות להכנס לתנור וחלק יצאו

מדוביק פרווה עוגת שכבות קרם ודבש

 

את העוגה מכינים לילה לפני ההגשה, כדי שהבצקים יספגו את כל הטעמים.
כל שכבה מורחים קלות בסירופ אותו הכנתי מדבש ומים רותחים.
מצפים בקצפת כל שכבה. תהיו נדיבים בקצפת, יש לכם מספיק קצפת.
בסוף, מצפים את העוגה בקצפת בשכבה העליונה, גם בצדדים. מפוררים את השכבה התשיעית או השאריות שאפינו ומפזרים על העוגה.

 

 

בואו לעקוב אחרי באינסטגרם תראו איך הכנתי את העוגה בלייב –
האינסטגרם של סוויטדולי

מדוביק פרווה עוגת שכבות קרם ודבש

רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל

תראו את הנהדרת כמה שהיא יפה

מדוביק פרווה עוגת שכבות קרם ודבש

 

לפני שנמשיך מזכירה לכם שמבצעי המתנות עדיין נמשך עם מתנות חדשות
ואת הכל תמצאו כאן
החנות של סוויט דולי

רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו33 כאן –מתכונים לווטצ'אפ

מדוביק פרווה עוגת שכבות קרם ודבש

בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי

אם אתם רוצים לקבל גם את החוברת הנהדרת של "שימרית"
לחצו כאן – חוברת מתכונים של שימרית לקראת חגי תשרי

מדוביק פרווה עוגת שכבות קרם ודבש

מדוביק פרווה עוגת שכבות קרם ודבש

 


מדוביק פרווה עוגת שכבות קרם ודבש

מדוביק פרווה עוגת שכבות קרם ודבש

סוויט דולי
מדוביק פרווה עוגת שכבות קרם ודבש עוגה מושלמת לראש השנה
זמן הכנה 1 hr
זמן בישול 1 hr
הכל ביחד 2 hrs
סוג מנה מתכונים לעוגות
מטבח מטבח ישראלי

מצרכים
  

  • 3 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 100 גרם נטורינה מומסת
  • 5 כפות דבש
  • 1 כפית סודה לשתיה
  • 4 כוסות קמח רגיל

לסירופ

  • 1 כף דבש
  • 2 כפות מים רותחים

לקרם פרווה

  • 3 קופסאות שמנת צמחית - סה"כ 750 גרם
  • 1 כף סוכר
  • 3 כפות אינסטנט פודינג וניל

אופן ההכנה
 

  • שמים בקערת מיקסר סוכר ביצים וסוכר וניל ומקציפים לקצף אוורירי.
  • ממיסים נטורינה, מוסיפים לתערובת יחד עם הדבש וסודה לשתיה ומערבבים הכל ביחד.
  • אם מכינים במיקסר מחליפים לוו לישה מוסיפים קמח ומערבבים הכל ביחד עד שהבצק מתאחד.
  • במידה ולשים ביד, מערבבים עד לקבלת בצק אחיד.
  • מעבירים למקרר לקירור של שעתיים שלוש לפחות.
  • מוציאים מהמקרר, מקמחים משטח עבודה ולשים את הבצק לרולדה ארוכה.
  • מחלקים את הבצק לתשעה כדורים, מכל כדור בצק מכינים שכבת בצק אחת.
  • כל כדור, מרדדים בין שני ניירות אפייה לבצק דק.
  • מסירים את נייר האפייה וקורצים עיגול בקוטר 22 עם תבנית עוגה.
  • את כל השאריות שומרים בצד, אופים אותם מהם נכין את הפירורים לעוגה.
  • לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות טורבו, אופים כל שכבת בצק חמש דקות בדיוק.
  • שימו טיימר ותבדקו. הבצק צריך להיות שחום. להוציא ולהכניס את השכבה הבאה.
  • ככה אופים את כל השכבות.
  • מקררים את השכבות ומכינים את הסירופ.
  • מערבבים את הדבש עם המים הרותחים.
  • מקציפים שמנת עם הסוכר והאינסטנט פודינג לקצפת אוורירית.
  • הרכבת העוגה
  • מניחים שכבה ראשונה, מברישים סירופ על השכבה ומורחים שכבת קרם נדיבה.
  • ככה שכבה על שכבה 8 שכבות, שכבה על גבי שכבה של בצקעם קרם.
  • מצפים את כל העוגה בקצפת, למעלה ובכל הצדדים.
  • מפוררים את שכבת הבצק האחרונה ומקשטים איתה את העוגה.
  • שומרים את העוגה כשש שעות במקרר לפני ההגשה, העוגה מתרככת, הקרם נספג בעוגה והביס נהפך למושלם.
  • חג שמח אהובות ואהובים.
Keyword מדוביק עוגת שכבות דבש וקרם

 

אהבתם? יופי. שתפו את המתכון.

שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

באינסטגרם שלי כבר הייתם? בואו. טעים שם

 לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט

מי רוצה מתכונים ישירות לווטצא'פ? רק ללחוץ כאן

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק
בסוויט דוּלי
 SWEET DOOLY  
תודה רבה!!

תגובות פייסבוק

עוד דברים טובים מהסוויט

המתכון נשמר
במחברת המתכונים
רוצים לקבל מתכונים טעימים ושווים ישר למייל?