Go Back Email Link
מינה פשטידת בשר לפסח

מינה פשטידת בשר לפסח

סוויט דולי
פשטידת בשר ומצות מהמטבח הספניולי לפסח
Prep Time 30 minutes
Cook Time 49 minutes
Total Time 1 hour 20 minutes
Course מתכונים לפסח
Cuisine מטבח ים תיכוני

Ingredients
  

  • 5 מצות
  • 3 ביצים

שכבת בשר

  • 500 גרם בשר טחון
  • 5 כפות שמן
  • 1 בצל יבש
  • כפית מלח
  • כפית פלפל שחור
  • 3 שיני שום כתושות

שכבת פירה

  • 4 תפוחי אדמה
  • 4 כפות שמן זית
  • רבע כוס מים
  • כפית מלח

Instructions
 

  • שוברים את המצות ושמים בקערה עם מים עד שהן מתרככות
  • אחרי שהמצות ממש רכות, סוחטים ומעבירים למסננת
  • מכינים את שכבת הבשר
  • בסיר שמים בצל קצוץ עם שמן ומטגנים את הבצל מספר דקות לגוון שחום
  • כשהבצל מטוגן היטב מוסיפים את הבשר הטחון
  • מפוררים עם מזלג את הבשר בתוך השמן
  • מוסיפים מלח ופלפל שחור וממשיכים לבשל את הבשר עד שכולו מפורר ומבושל
  • מבשלים את תפוחי האדמה במים עד שהם מתרככים
  • כשתפוחי האדמה רכים, שופכים את המים משאירים רק כרבע כוס
  • מוסיפים שמן ומלח ומערבבים לפירה
  • את כמות הבשר מחלקים לשלוש, שליש לשכבת המצות, שליש לשכבת האמצע, שליש לשכבת הפירה
  • את המצות הסחוטות מערבבים עם ביצים ומוסיפים חלק מהבשר
  • משמנים תבנית היטב ומשטחים את שכבת המצות והבשר בתבנית
  • מוסיפים שכבת בשר על המצות והבשר
  • לפירה תפוחי האדמה מוסיפים את הבשר ומערבבים ביחד
  • משטחים את שכבת הפירה והבשר על הבשר ומסדרים את התבנית
  • לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות מכניסים את הפשטידה
  • אופים כארבעים דקות עד שהפשטידה משחימה
  • מוציאים מהתנור. אפשר לאכול אותה חמה, אפשר לאכול גם אחרי כחצי שעה - טעימה מאד!
Keyword מינה פשטידת בשר לפסח