שוברים את המצות ושמים בקערה עם מים עד שהן מתרככות
אחרי שהמצות ממש רכות, סוחטים ומעבירים למסננת
מכינים את שכבת הבשר
בסיר שמים בצל קצוץ עם שמן ומטגנים את הבצל מספר דקות לגוון שחום
כשהבצל מטוגן היטב מוסיפים את הבשר הטחון
מפוררים עם מזלג את הבשר בתוך השמן
מוסיפים מלח ופלפל שחור וממשיכים לבשל את הבשר עד שכולו מפורר ומבושל
מבשלים את תפוחי האדמה במים עד שהם מתרככים
כשתפוחי האדמה רכים, שופכים את המים משאירים רק כרבע כוס
מוסיפים שמן ומלח ומערבבים לפירה
את כמות הבשר מחלקים לשלוש, שליש לשכבת המצות, שליש לשכבת האמצע, שליש לשכבת הפירה
את המצות הסחוטות מערבבים עם ביצים ומוסיפים חלק מהבשר
משמנים תבנית היטב ומשטחים את שכבת המצות והבשר בתבנית
מוסיפים שכבת בשר על המצות והבשר
לפירה תפוחי האדמה מוסיפים את הבשר ומערבבים ביחד
משטחים את שכבת הפירה והבשר על הבשר ומסדרים את התבנית
לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות מכניסים את הפשטידה
אופים כארבעים דקות עד שהפשטידה משחימה
מוציאים מהתנור. אפשר לאכול אותה חמה, אפשר לאכול גם אחרי כחצי שעה - טעימה מאד!