Go Back Email Link
מלבי פרווה עם תפוחים קינוח לראש השנה

מלבי פרווה עם תפוחים קינוח לראש השנה

סוויט דולי
מלבי פרווה עם תפוחים קינוח לראש השנה קל הכנה וטעים
Prep Time 30 minutes
Cook Time 3 hours
Total Time 3 hours 30 minutes
Course קינוחים לראש השנה
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 400 גרם קרם קוקוס
  • 250 מל שמנת צמחית
  • רבע כוס סוכר
  • 1 כוס מים
  • חצי כוס קורנפלור
  • 1 כפית מי ורדים
  • 2 תפוחים
  • 25 גרם נטורינה
  • 2 כפות סוכר חום
  • 1 כפית קינמון

Instructions
 

הכנת המלבי

  • מחממים בסיר את הקרם קוקוס עם השמנת הצמחית והסוכר ומערבבים
  • בכוס מים מערבבים את הקורנפלור עד שאין אבקה ויוצקים לסיר עם הקרם קוקוס והשמנת
  • מוסיפים כפית מי ורדים ומערבבים
  • מערבבים הכל ביחד כל הזמן, לא מפסיקים כדי שלא יהיו גושים, לאט לאט המלבי שלנו מסמיך
    מלבי פרווה עם תפוחים קינוח לראש השנה
  • הוא יהיה כמו טחינה, כשהוא מסמיך, מורידים מהאש
  • בינתיים מכינים את התפוחים, מקלפים את התפוחים, חותכים לריבועים קטנים
  • אפשר לשמור בינתיים בקערה עם מים שלא ישחירו
  • במחבת שמים את הנטורינה עם הסוכר והקינמון ומערבבים עד שהנטורינה נמסה
  • מוסיפים את קוביות התפוחים ומבשלים לאט לאט עד שהתפוחים משנים את צבעם ונעשים חומים
    מלבי פרווה עם תפוחים קינוח לראש השנה
  • כשהתפוחים חומים מורידים מהאש ונותנים להם להתקרר
  • יוצקים את המלבי לכוסות ומכניסים למקרר לפחות לשעתיים שלוש, כדי שהמלבי יתייצב
  • אחרי שלוש שעות כשהמלבי מתייצב שמים את התפוחים מעל
  • על התפוחים אפשר לפזר מעט קוקוס
  • רוצים להוסיף פיסטוק לתערובת התפוחים?
  • לוקחים חופן פיסטוקים קלופים שוברים אותם ומערבבים עם התפוחים ושמים על המלבי מעל
  • שיהיה חג שמח וטעים!