הדגשה - החומוס חייב להיות מושרה ומבושל כי שעה לא תספיק לו להתרכך. אפשר להשתמש בחומוס קפוא או כזה שהשרתם ובושל מראש.
מקלפים את קליפת החציל וחותכים לריבועים או פסים
יוצקים שמן לסיר, מוסיפים את הבצל ומטגנים מספר דקות
כשהבצל משחים מוסיפים את החומוס ומטגנים עוד מספר דקות
מוסיפים את החצילים לסיר ומטגנים עם החומוס מספר דקות
מוסיפים לסיר את העגבניות המרוסקות, רסק עגבניות, מלח, פלפל, בהרט, שום ומים ומביאים לרתיחה
לאחר הרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים כשעה עד שהרוטב נספג בתבשיל והחומוס ממש רך
תוספת נהדרת לכל ארוחה, בתיאבון!