Go Back Email Link
מנסף - אורז עם בשר

מנסף - אורז עם בשר

סוויט דולי
תבשיל מנסף מושלם לארוחת שבת
Prep Time 1 hour
Cook Time 2 hours
Total Time 3 hours
Course מתכונים לארוחת צהריים
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 2 כוסות אורז
  • 1 קילו בשר טחון
  • 1 בצל מטוגן
  • חצי כוס צנוברים
  • 1 גזר חתוך לרבעים
  • רבע כפית אגוז מוסקט
  • 2 כפיות שום כתוש
  • 2 עלי דפנה
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 קילו בשר טלה עם עצמות - לא חייבים

לאורז

  • 2 כוסות אורז
  • 4 כוסות מים
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפיות כורכום
  • 1 כפית מלח

Instructions
 

  • במידה ומחליטים להוסיף בשר טלה מתחילים עם בישול בשר הטלה.
  • בסיר עם תחתית עבה צורבים את בשר הטלה מכל הצדדים.
  • לאחר שצורבים, מוסיפים מים עד גובה 3/4, 
  • מוסיפים הגזר התבלינים, עלי דפנה ומבשלים כשעתיים עד שהבשר מתרכך.
  • מוסיפים הגזר התבלינים, עלי דפנה ומבשלים כשעתיים עד שהבשר מתרכך.
  • לאחר שהשחימו שמים בצד.
  • במחבת מטגנים בצל ומוסיפים את הבשר הטחון.
  • עם מזלג מפוררים כל הזמן את הבשר.
  • מוסיפים את פלפל מלח ושום ומערבבים כל הזמן ומפוררים עד שהבשר מוכן.
  • מכינים את האורז. בסיר נפרד מטגנים את האורז מעט בשמן.
  • מוסיפי הנוזלים, כורכום ומלח ומביאים לרתיחה.
  • מנמיכים את האש ומבשלים כשלושים עד ארבעים דקות עד שהאורז מוכן.
  • אחרי שהאורז מוכן, מרימים המכסה, מכסים את האורז עם מגבת מטבח וסוגרים המכסה שוב.
  • המגבת סופחת את הנוזלים המיותרים והאורז יוצא "אחד אחד".
  • מגישים לשולחן: בקערה רחבה שמים את האורז ומעל את הבשר הטחון.
  • אם רוצים מוסיפים גם את בשר הטלה.
Keyword מנסף