במשפחה, אנחנו אוהבים להעניק שמות חיבה לחפצים.
הסטודנט קרא שנים למכונית שלו "אלי".
כדי ששואב האבק ירוץ בחדר אני אומרת "תפעילו את אלצ'קו שינקה קצת את השטיח"
וכשאני עומדת באמצע הבית ושואלת "איפה הפודי שלי?" כולם יודעים שאני מחפשת את האיי-פד.
השבוע התארחתי אצל הבת שלי כרגיל הבאתי איתי את הפודי.
החמוד הלך לישון בלילה שלם, נטול סדקים.
בבוקר הלכתי להיפגש עם חברה וכשחזרתי בצהרים אחרי הא-ודא עם הבת בנונשלט שאלה: "מה שוב נשבר לך הפודי?"
הסתכלתי עליה בבהלה "מה נשבר? היה שלם כשהבאתי אותו"
"מפיתום אמא, יש לו סדק"
"סדק ולא ראיתי? תביאי לראות!"
בנונשלנט 2 הגישה לי אותו ואני ראיתי את החיוך הקטן שהסתירה בפנים וקלטתי. היא שברה אותו!
"את שברת לי את הפודי??"
"לא לאאא אני לא"
"אז מי??" אני מצביעה על הסלון הריק, אבל מולי ישב לו בכסא התינוקות הבלונדיני עם עיניי תם כחולות וחיוך ממזרי על השפתיים.
"הוא? הוא שבר את פודי??"
"אימוש, זה לא קרה כשהוא עמד עליו" פרצה בצחוק ולא הצליחה להפסיק
ששם ילך הכל, היתה אמא שלי נוהגת לומר על דברים כאלה.
שישבר הפודי העיקר שהילד בסדר.
באינסטגרם שלי תוכלו לראות בלייב את המתכונים שהכנתי
אתם עוקבים אחרי באינסטגרם נכון?
אם לא – בואו לכאן – האינסטגרם של סוויטדולי
מנסף הוא מאכל מזרחי כמו שידוע לכם. אורז עם בשר טחון ותוספת של בשר טלה.
אגב, עוד מתכונים לבשר תוכלו למצוא כאן
מתכונים לבשר ועוף
המתכון פשוט מופלא בטעמו .
מכיוון שלא כולם אוהבים את טעם בשר הטלה ניתן להכין גם ללא הטלה.
מכינים אורז, בשר טחון ובסוף מגישים ביחד.
רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו40 כאן – מתכונים לווטצ'אפ
מנסף – אורז עם בשר
מנסף - אורז עם בשר
סוויט דוליIngredients
- 2 כוסות אורז
- 1 קילו בשר טחון
- 1 בצל מטוגן
- חצי כוס צנוברים
- 1 גזר חתוך לרבעים
- רבע כפית אגוז מוסקט
- 2 כפיות שום כתוש
- 2 עלי דפנה
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 קילו בשר טלה עם עצמות - לא חייבים
לאורז
- 2 כוסות אורז
- 4 כוסות מים
- 3 כפות שמן זית
- 2 כפיות כורכום
- 1 כפית מלח
Instructions
- במידה ומחליטים להוסיף בשר טלה מתחילים עם בישול בשר הטלה.
- בסיר עם תחתית עבה צורבים את בשר הטלה מכל הצדדים.
- לאחר שצורבים, מוסיפים מים עד גובה 3/4,
- מוסיפים הגזר התבלינים, עלי דפנה ומבשלים כשעתיים עד שהבשר מתרכך.
- מוסיפים הגזר התבלינים, עלי דפנה ומבשלים כשעתיים עד שהבשר מתרכך.
- לאחר שהשחימו שמים בצד.
- במחבת מטגנים בצל ומוסיפים את הבשר הטחון.
- עם מזלג מפוררים כל הזמן את הבשר.
- מוסיפים את פלפל מלח ושום ומערבבים כל הזמן ומפוררים עד שהבשר מוכן.
- מכינים את האורז. בסיר נפרד מטגנים את האורז מעט בשמן.
- מוסיפי הנוזלים, כורכום ומלח ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש ומבשלים כשלושים עד ארבעים דקות עד שהאורז מוכן.
- אחרי שהאורז מוכן, מרימים המכסה, מכסים את האורז עם מגבת מטבח וסוגרים המכסה שוב.
- המגבת סופחת את הנוזלים המיותרים והאורז יוצא "אחד אחד".
- מגישים לשולחן: בקערה רחבה שמים את האורז ומעל את הבשר הטחון.
- אם רוצים מוסיפים גם את בשר הטלה.