שמים מצות בקערה ושופכים עליהם מים
משאירים כחצי שעה ושופכים את המים
המצות רכות מאד, סוחטים אותן ומעבירים לקערה
את התפוחים אפשר לגרד על מגרדת או לטחון במעבד מזון
מוסיפים לקערה את הביצים, התפוחים הסוכר והקינמון
ומערבבים הכל ביחד
משמנים מחבת ושמים על האש
מחכים שהמחבת יתחמם ומעבירים את הבלילה למחבת
מבשלים על אש נמוכה כעשר דקות
מנערים את המחבת לראות שהמצה בריי שלנו זזה,
לוקחים צלחת והופ! הופכים את הפשטידה שלנו
ומחזירים למחבת לבישול של עוד כעשר דקות.
מורידים מהאש, מפזרים אבקת סוכר
ניתן להגיש עם סירופ מייפל – נהדרת!
גירסת אפייה
משמנת תבנית
לתנור שחומם ל – 180 מעלות מעבירים את הבלילה
אופים כשלושים דקות עד שהמצה בריי מוכנה.