Go Back Email Link
מצה בריי תפוחים וקינמון

מצה בריי תפוחים וקינמון

סוויט דולי
מצה בריי עם תפוחים וקינמון שמכינים על המחבת
Prep Time 10 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 40 minutes
Course מתכונים לפסח
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 5 מצות רטובות מאד
  • 3 ביצים
  • 2 כוסות תפוחים ירוקים מרוסקים
  • חצי כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • כפית קינמון
  • 3 כפות שמן

Instructions
 

  • שמים מצות בקערה ושופכים עליהם מים
  • משאירים כחצי שעה ושופכים את המים
  • המצות רכות מאד, סוחטים אותן ומעבירים לקערה
  • את התפוחים אפשר לגרד על מגרדת או לטחון במעבד מזון
  • מוסיפים לקערה את הביצים, התפוחים הסוכר והקינמון
  • ומערבבים הכל ביחד
  • משמנים מחבת ושמים על האש
  • מחכים שהמחבת יתחמם ומעבירים את הבלילה למחבת
  • מבשלים על אש נמוכה כעשר דקות
  • מנערים את המחבת לראות שהמצה בריי שלנו זזה,
  • לוקחים צלחת והופ! הופכים את הפשטידה שלנו
  • ומחזירים למחבת לבישול של עוד כעשר דקות.
  • מורידים מהאש, מפזרים אבקת סוכר
  • ניתן להגיש עם סירופ מייפל – נהדרת!
  • גירסת אפייה
  • משמנת תבנית
  • לתנור שחומם ל – 180 מעלות מעבירים את הבלילה
  • אופים כשלושים דקות עד שהמצה בריי מוכנה.
Keyword מצה בריי תפוחים וקינמון