מצה בריי תפוחים וקינמון לימדה אותי להכין חברתי שרה.
"כמו שאצלכם אוכלים את הבומוולוס של נונה, אצלנו אוכלים מצה בריי" אמרה ואני ישר שאלתי איך מכינים.
"אמא שלי היתה מכינה שנים עם תפוחים והיינו מפזרים על זה אבקת סוכר ואוכלים"
אתם עוקבים אחרי באינסטגרם נכון?
בואו לראות איך הכנתי–
האינסטגרם של סוויטדולי
הבת הבכורה שלי מאד אוהבת עוגות תפוחים אז החלטתי לנסות את המצה בריי ששרה סיפרה לי עליה.
מצות, ביצים, תפוחים מרוסקים, סוכר, סוכר וניל והיידה למחבת.
האמת בפעם הראשונה זה פשוט חוסל, כי כל אחד לקח חתיכה.
בסיבוב השני הכנתי גם לביבות שגם עפו יופי. הסוכר עושה להם כזה ציפוי קריספי נהדר.
בסבוב השלישי הכנתי במחבת ואפילו הצלחתי לצלם לפני שאכלו.
סירופ מייפל הולך עם זה נהדר, גם שמנת חמוצה תעוף עם זה, אם אתם לא בעניין של פרווה.
אפשר להוסיף צימוקים אם אוהבים ואם לא רוצים לעשות על מחבת, בהחלט אפשר לאפות.
משמנים תבנית, מעבירים את הבלילה ואופים.
עוד מתכונים לפסח תמצאו כאן
מתכונים לפסח
מחפשים מתכונים ללחם ולחמניות של פסח?בבקשה
מתכונים ללחם ולחמניות לפסח
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ? קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו18 כאן- מתכונים לווטצא'פ
מתכונים לעוגות ולעוגיות לפסח כאן
עוגות ועוגיות לפסח
מבצע משטחי אפייה בסוויט דולי
המחיר כולל משלוח!
עוד מתכונים לפסח תמצאו כאן
מתכונים לפסח
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
מצה בריי תפוחים וקינמון
מצה בריי תפוחים וקינמון
סוויט דוליIngredients
- 5 מצות רטובות מאד
- 3 ביצים
- 2 כוסות תפוחים ירוקים מרוסקים
- חצי כוס סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
- כפית קינמון
- 3 כפות שמן
Instructions
- שמים מצות בקערה ושופכים עליהם מים
- משאירים כחצי שעה ושופכים את המים
- המצות רכות מאד, סוחטים אותן ומעבירים לקערה
- את התפוחים אפשר לגרד על מגרדת או לטחון במעבד מזון
- מוסיפים לקערה את הביצים, התפוחים הסוכר והקינמון
- ומערבבים הכל ביחד
- משמנים מחבת ושמים על האש
- מחכים שהמחבת יתחמם ומעבירים את הבלילה למחבת
- מבשלים על אש נמוכה כעשר דקות
- מנערים את המחבת לראות שהמצה בריי שלנו זזה,
- לוקחים צלחת והופ! הופכים את הפשטידה שלנו
- ומחזירים למחבת לבישול של עוד כעשר דקות.
- מורידים מהאש, מפזרים אבקת סוכר
- ניתן להגיש עם סירופ מייפל – נהדרת!
- גירסת אפייה
- משמנת תבנית
- לתנור שחומם ל – 180 מעלות מעבירים את הבלילה
- אופים כשלושים דקות עד שהמצה בריי מוכנה.
מה צריך בשביל מצה בריי תפוחים וקינמון?
5 מצות רטובות מאד
3 ביצים
2 כוסות תפוחים ירוקים מרוסקים
חצי כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
כפית קינמון
איך מכינים מצה בריי תפוחים וקינמון?
שמים מצות בקערה ושופכים עליהם מים
משאירים כחצי שעה ושופכים את המים
המצות רכות מאד, סוחטים אותן ומעבירים לקערה
את התפוחים אפשר לגרד על מגרדת או לטחון במעבד מזון
מוסיפים לקערה את הביצים, התפוחים הסוכר והקינמון
ומערבבים הכל ביחד
משמנים מחבת ושמים על האש
מחכים שהמחבת יתחמם ומעבירים את הבלילה למחבת
מבשלים על אש נמוכה כעשר דקות
מנערים את המחבת לראות שהמצה בריי שלנו זזה,
לוקחים צלחת והופ! הופכים את הפשטידה שלנו
ומחזירים למחבת לבישול של עוד כעשר דקות.
מורידים מהאש, מפזרים אבקת סוכר
ניתן להגיש עם סירופ מייפל – נהדרת!
גירסת אפייה
משמנת תבנית
לתנור שחומם ל – 180 מעלות מעבירים את הבלילה
אופים כשלושים דקות עד שהמצה בריי מוכנה.
