Go Back Email Link
מקלות גבינה וזיתים פלוטים ממכרים

מקלות גבינה וזיתים פלוטים ממכרים

סוויט דולי
מקלות גבינה וזיתים מבצק שמרים ממכרים ונהדרים
Prep Time 1 hour
Cook Time 1 hour
Total Time 2 hours
Course מתכונים ללחם וחלות
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 500 גרם קמח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כף סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 100 גרם נטורינה
  • 1 כוס מים פושרים
  • חצי כוס שמן זית

למילוי

  • 250 גרם גבינה צהובה אמנטל או קשקשבל
  • 1 כוס זיתים מגולענים

Instructions
 

  • בקערת המיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים וסוכר ומערבלים כדקה.
  • מוסיפים את המלח ועוד סיבוב במיקסר.
  • מוסיפים את הנטורינה והמים ונותנים למיקסר לעבוד כעשר דקות
  • עד לקחת בצק רך שהבצק נתלה על וו הלישה
  • מוסיפים לתערובת את הגבינה והזיתים ונותים לבצק להתערבב לעיסה אחידה
  • מעבירים את הבצק לקערה משומנת ושמים להתפחה כשעה או יותר
  • כשהבצק תפח מעבירים למשטח עבודה ומשטחים
  • מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שיהיה יותר קל לעבוד איתו
  • כדור אחד מהבצק מרדדים עם מערוך לא דק מדי
  • את המשטח מחלקים לחמישה חלקים
  • כל משטח מגלגלים לרולדה ומגלגלים למקל ארוך
  • ככה מכינים את כל המקלות
  • שמים בתבנית אפייה ונותנים למקלות לנוח עוד כ-30 דקות
  • לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות מכניסים את התבנית ואופים כשלושים דקות
  • מוציאים מהתנור ומורחים על הפלוטים שלנו שמן זית
  • ואו כמה שהם טעימים! תהנו!
Keyword מקלות גבינה וזיתים פלוטים ממכרים