Go Back Email Link
מריטוצו הסופגניה האיטלקית המושלמת

מריטוצו הסופגנייה האיטלקית המושלמת

סוויט דולי
מריטוצו הסופגנייה האיטלקית המושלמת, לחמניית בריוש עם קרם קצפת
Prep Time 50 minutes
Cook Time 2 hours
Total Time 50 minutes
Course מתכונים לחנוכה
Cuisine מטבח איטלקי

Ingredients
  

  • 500 גרם קמח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • רבע כפית מלח
  • חצי כוס סוכר
  • 200 גרם חמאה רכה
  • 2 ביצים
  • 3/4 כוס חלב פושר

לציפוי

  • 1 ביצה טרופה

סירופ סוכר

  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס מים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית לימון סחוט

קרם וניל /פיסטוק

  • 250 מל שמנת מתוקה
  • 3 כפיות סוכר
  • 2 כפות קרם פיסטוק

Instructions
 

  • שמים במיקסר קמח עם שמרים ומערבבים
  • מוסיפים את המלח והסוכר ומערבבים הכל ביחד
  • מפעילים את המיקסר ומוסיפים את החמאה הרכה
  • מוסיפים למיקסר את הביצים והמיקסר ממשיך לעבוד
  • מוסיפים את החלב הפושר ונותנים למיקסר לעבוד כעשר דקות
  • הבצק יוצא מאד מאד רך וזה בסדר גמור
  • מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומעבדים אותו לכדור עגול
  • משמנים קערת התפחה עם שמן ומעבירים את הבצק לקערה
  • יש שתי אפשרויות להתפחה. או לשים במקרר ללילה או לתת לו לתפוח כשעה, שעה וחצי עד שמכפיל את נפחו
  • לאחר ההתפחה, מרדדים את הבצק היטב ומחלקים לכדורים
  • מכינים 10 כדורים של 100 גרם ועוד 2 כדורים של 70 גרם
  • כל עדור בצק מרדדים ופותחים אותו, מגלגלים ומכדררים לכדור
  • או שיוצרים לחמניה ארוכה, ככה מכינים את כל המריטוצו
  • מעבירים לתבנית אפייה ומסדרים את המריטוצו שלנו מרוחקים אחד מהשני
  • נותנים להם לתפוח עוד כשעה
  • אחרי שתפחו, מורחים את כל המריטוצו בביצה טרופה
  • לתנור שחומם מראש ל180 מעלות מכניסים את התבנית
  • אופים את המריטוצו שלנו כרבע שעה עד עשרים דקות, תלוי בחום התנור שלכם, עד שהמריטוצו משחימים ומוכנים
  • בינתיים מכינים סירופ סוכר
  • מרתיחים בסיר סוכר, מים, תמצית וניל ולימון. לאחר הרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עוד כחמש דקות
  • כשהמריטוצו שלנו מוכנים, מוציאים מהתנור ומורחים כל אחד מהם עם הסירופ סוכר מכף רגל ועד ראש, שיהיו עטופות היטב בסירופ סוכר
  • נותנים למריטוצו שלנו להתקרר
  • מכינים קרם וניל, מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר לקצפת בהירה
  • קרם פיסטוק מקציפים עם שמנת מתוקה בלבד בלי סוכר כי הקרם מתוק ואין צורך להוסיף סוכר
  • כשהמריטוצו התקררו והקרם מוכן, חותכים באמצע את המריטוצו, לא עד הסוף וממלאים בקרם
  • לאחר שמילאתם בקרם, עם סכין תחליקו את הקרם כדי שהקרם והמריטוצוו יהיו בשכבה אחת.
  • מעל מפזרים אבקת סוכר ויש לכם את הסופגניה החדשה שלכם לחנוכה.
  • ככה מכינים את כל המריטוצו, חלק עם קרם וניל חלק עם קרם פיסטוק, ואו אתם תהנו כל כך!