שמים במיקסר קמח עם שמרים ומערבבים
מוסיפים את המלח והסוכר ומערבבים הכל ביחד
מפעילים את המיקסר ומוסיפים את החמאה הרכה
מוסיפים למיקסר את הביצים והמיקסר ממשיך לעבוד
מוסיפים את החלב הפושר ונותנים למיקסר לעבוד כעשר דקות
הבצק יוצא מאד מאד רך וזה בסדר גמור
מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומעבדים אותו לכדור עגול
משמנים קערת התפחה עם שמן ומעבירים את הבצק לקערה
יש שתי אפשרויות להתפחה. או לשים במקרר ללילה או לתת לו לתפוח כשעה, שעה וחצי עד שמכפיל את נפחו
לאחר ההתפחה, מרדדים את הבצק היטב ומחלקים לכדורים
מכינים 10 כדורים של 100 גרם ועוד 2 כדורים של 70 גרם
כל עדור בצק מרדדים ופותחים אותו, מגלגלים ומכדררים לכדור
או שיוצרים לחמניה ארוכה, ככה מכינים את כל המריטוצו
מעבירים לתבנית אפייה ומסדרים את המריטוצו שלנו מרוחקים אחד מהשני
נותנים להם לתפוח עוד כשעה
אחרי שתפחו, מורחים את כל המריטוצו בביצה טרופה
לתנור שחומם מראש ל180 מעלות מכניסים את התבנית
אופים את המריטוצו שלנו כרבע שעה עד עשרים דקות, תלוי בחום התנור שלכם, עד שהמריטוצו משחימים ומוכנים
בינתיים מכינים סירופ סוכר
מרתיחים בסיר סוכר, מים, תמצית וניל ולימון. לאחר הרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עוד כחמש דקות
כשהמריטוצו שלנו מוכנים, מוציאים מהתנור ומורחים כל אחד מהם עם הסירופ סוכר מכף רגל ועד ראש, שיהיו עטופות היטב בסירופ סוכר
נותנים למריטוצו שלנו להתקרר
מכינים קרם וניל, מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר לקצפת בהירה
קרם פיסטוק מקציפים עם שמנת מתוקה בלבד בלי סוכר כי הקרם מתוק ואין צורך להוסיף סוכר
כשהמריטוצו התקררו והקרם מוכן, חותכים באמצע את המריטוצו, לא עד הסוף וממלאים בקרם
לאחר שמילאתם בקרם, עם סכין תחליקו את הקרם כדי שהקרם והמריטוצוו יהיו בשכבה אחת.
מעל מפזרים אבקת סוכר ויש לכם את הסופגניה החדשה שלכם לחנוכה.
ככה מכינים את כל המריטוצו, חלק עם קרם וניל חלק עם קרם פיסטוק, ואו אתם תהנו כל כך!