מריטוצו הסופגנייה האיטלקית המושלמת שתעשה לכם חגיגה בפה בחנוכה. אמא'לה ואבא'לה כמה שאתם תשתגעו עליה והשוס ההיסטרי שלה – היא אפויה!
מריטוצו או מריטוצי היא לחמניית בריוש איטלקית, רכה ונפלאה, שכל ביס ממנה הוא חלום. עננים רכים כאלה ממלאים את הפה. המריטוצו חצויה באמצע וממלאים אותה בקרם וניל, אבל אני הלכתי גם אל קרם פיסטוק.
היידה, הכנתי לכם סרטון שלב אחרי שלב, שתראו בדיוק איך מכינים
עוקבים אחרי באינסטוש, בואו תראו כאן איך הכנתי –
האינסטגרם של סוויטדולי
את המריטוצו שלנו מכינים מבצק שמרים, שאחרי שהוא מוכן הוא מאד רך. אני התחלתי את ההכנות של המריטוצו בערב, אחרי שהבצק היה מוכן, הכנסתי לילה למקרר ולמחרת עבדתי איתו כמפורט למטה. אתם יכולים להכין את הבצק, לשים אותו להתפחה של שנה-שעה וחצי עד שהבצק מכפיל את נפחו ואז תכינו לחמניות אליפסיות או עגולות. תראו את המריטוצו שלנו לאחר ההתפחה.
פעמיים הכנתי את המריטוצו, פעם יצאו כדורים עגולים, פעם הכנתי כלחמניות ארוכות,
שני הסוגים יצאו אש
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאןק1– מתכונים לווטצ'אפ
אחרי שהמריטוצו שלנו יצאו מהתנור, מורחים אותם בסירופ סוכר מכף רגל ועד ראש
ונותנים להם להתקרר היטב
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
במבחן הטעימה הייתי חייבת לבדוק,
כמעט טעמתי כל מריטוצו אבל בסוף התאפקתי
תראו את האווריריות של הבצק
כמה שהריטוצו שלנו יצאה רכה
מחפשים עוד מתכונים לחנוכה? בבקשה
מתכונים לחנוכה
בשלב הבא, כשהמריטוצו קרות לגמרי, והקרם מוכן
חוצים את המריטוצו באמצע, לא עד הסוף וממלאים בקרם
מחליקים עם סכין
ומפזרים מעל אבקת סוכר
ממליצה בחום לראות את סרטון ההכנה שלמעלה, שתראו איך בדיוק מכינים
מחפשים עוד מתכונים לסופגניות? בבקשה
מתכונים לסופגניות
המריטוצו המושלמות שלנו. דבר בסיסי וחשוב
יש להכין את המריטוצו ולהגיש באותו היום, הן רכות ונהדרות באותו היום.
אני מציעה שתמלאו לפי הכמות שאתם חושבים שאתם רוצים להגיש. כי אם אתם תשימו את המריטוצו במקרר עם הקרם, הסופגנייה תתקשה.
לכבוד חנוכה – המתנה שתשמח את המשפחה

לפרטים ורכישה
קונים אחד לכם ואחד לילדים
היפהפיות שלנו מוכנות להגשה
מריטוצו הסופגנייה האיטלקית המושלמת
מריטוצו הסופגנייה האיטלקית המושלמת
סוויט דוליIngredients
- 500 גרם קמח
- 1 כף שמרים יבשים
- רבע כפית מלח
- חצי כוס סוכר
- 200 גרם חמאה רכה
- 2 ביצים
- 3/4 כוס חלב פושר
לציפוי
- 1 ביצה טרופה
סירופ סוכר
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס מים
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כפית לימון סחוט
קרם וניל /פיסטוק
- 250 מל שמנת מתוקה
- 3 כפיות סוכר
- 2 כפות קרם פיסטוק
Instructions
- שמים במיקסר קמח עם שמרים ומערבבים
- מוסיפים את המלח והסוכר ומערבבים הכל ביחד
- מפעילים את המיקסר ומוסיפים את החמאה הרכה
- מוסיפים למיקסר את הביצים והמיקסר ממשיך לעבוד
- מוסיפים את החלב הפושר ונותנים למיקסר לעבוד כעשר דקות
- הבצק יוצא מאד מאד רך וזה בסדר גמור
- מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומעבדים אותו לכדור עגול
- משמנים קערת התפחה עם שמן ומעבירים את הבצק לקערה
- יש שתי אפשרויות להתפחה. או לשים במקרר ללילה או לתת לו לתפוח כשעה, שעה וחצי עד שמכפיל את נפחו
- לאחר ההתפחה, מרדדים את הבצק היטב ומחלקים לכדורים
- מכינים 10 כדורים של 100 גרם ועוד 2 כדורים של 70 גרם
- כל עדור בצק מרדדים ופותחים אותו, מגלגלים ומכדררים לכדור
- או שיוצרים לחמניה ארוכה, ככה מכינים את כל המריטוצו
- מעבירים לתבנית אפייה ומסדרים את המריטוצו שלנו מרוחקים אחד מהשני
- נותנים להם לתפוח עוד כשעה
- אחרי שתפחו, מורחים את כל המריטוצו בביצה טרופה
- לתנור שחומם מראש ל180 מעלות מכניסים את התבנית
- אופים את המריטוצו שלנו כרבע שעה עד עשרים דקות, תלוי בחום התנור שלכם, עד שהמריטוצו משחימים ומוכנים
- בינתיים מכינים סירופ סוכר
- מרתיחים בסיר סוכר, מים, תמצית וניל ולימון. לאחר הרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עוד כחמש דקות
- כשהמריטוצו שלנו מוכנים, מוציאים מהתנור ומורחים כל אחד מהם עם הסירופ סוכר מכף רגל ועד ראש, שיהיו עטופות היטב בסירופ סוכר
- נותנים למריטוצו שלנו להתקרר
- מכינים קרם וניל, מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר לקצפת בהירה
- קרם פיסטוק מקציפים עם שמנת מתוקה בלבד בלי סוכר כי הקרם מתוק ואין צורך להוסיף סוכר
- כשהמריטוצו התקררו והקרם מוכן, חותכים באמצע את המריטוצו, לא עד הסוף וממלאים בקרם
- לאחר שמילאתם בקרם, עם סכין תחליקו את הקרם כדי שהקרם והמריטוצוו יהיו בשכבה אחת.
- מעל מפזרים אבקת סוכר ויש לכם את הסופגניה החדשה שלכם לחנוכה.
- ככה מכינים את כל המריטוצו, חלק עם קרם וניל חלק עם קרם פיסטוק, ואו אתם תהנו כל כך!

