Go Back Email Link
מרק אפונה סמיך עם בצקניות

מרק אפונה סמיך עם בצקניות

סוויט דולי
מרק סמיך וטעים עם בצקניות
Prep Time 20 minutes
Cook Time 30 minutes
Course מתכונים למרקים
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 3 כפות שמן
  • 600 גרם אפונה קפואה - 1 שקית
  • 2 תפוחי אדמה
  • 3-4 עלי סלרי גבעולים ועלים
  • אחד וחצי ליטר מים
  • כפית מלח
  • כפית פלפל שחור

Instructions
 

  • חותכים את תפוחי האדמה לריבועים
  • יוצקים שמן לסיר, מוסיפים את האפונה, סלרי, ותפוחי האדמה ומטגנים כחמש דקות
  • מוסיפים את המים, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה
  • לאחר הרתיחה להנמיך את האש ולבשל כחצי שעה עד 3/4 שעה.
  • מורידים מהאש, מוציאים מהסיר כוס עם אפונה וירקות ואת כל היתר טוחנים עם בלנדר מוט.
  • לאחר הטחינה מחזירים לסיר אתהכוס עם האפונה, תפוחי אדמה וגזר שהוצאנו כדי שלא ישעמם בפה בזמן האכילה.
  • אפשר להוסיף בבישול גם חצי כוס גריסים ואז המרק משתבח!
  • מכינים את הבצקניות בסיר נפרד.
  • מגישים את המרק עם הבצקיות וכל ביס טעים מקודמו!
  • איך מכינים בצקניות
    שמים את כל המצרכים בקערה ומערבבים לבלילה אחידה
    כשהבלילה אחידה נותנים לה לנוח כמה דקות בצד
    בינתיים, מחממים מים בסיר לנקודת רתיחהכשהמים רותחים,
    שמים מסננת עם חורים גדולים
    מעל הסיריוצקים מהבלילה לתוך המסננת והבצקניות מטפטפות לתוך הסיר
    מבשלים את הבצקניות כמה דקות
    מוציאים מהמים עם כף מחוררת ונותנים למים לטפטף בחזרה לסיר
    מעבירים את הבצקניות לקערה יבשה
    כשמסיימים להכין את הבצקניות, שוטפים במים קרים
Keyword מרק אפונה סמיך עם בצקניות