חותכים את תפוחי האדמה לריבועים
יוצקים שמן לסיר, מוסיפים את האפונה, סלרי, ותפוחי האדמה ומטגנים כחמש דקות
מוסיפים את המים, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה
לאחר הרתיחה להנמיך את האש ולבשל כחצי שעה עד 3/4 שעה.
מורידים מהאש, מוציאים מהסיר כוס עם אפונה וירקות ואת כל היתר טוחנים עם בלנדר מוט.
לאחר הטחינה מחזירים לסיר אתהכוס עם האפונה, תפוחי אדמה וגזר שהוצאנו כדי שלא ישעמם בפה בזמן האכילה.
אפשר להוסיף בבישול גם חצי כוס גריסים ואז המרק משתבח!
מכינים את הבצקניות בסיר נפרד.
מגישים את המרק עם הבצקיות וכל ביס טעים מקודמו!
איך מכינים בצקניותשמים את כל המצרכים בקערה ומערבבים לבלילה אחידהכשהבלילה אחידה נותנים לה לנוח כמה דקות בצדבינתיים, מחממים מים בסיר לנקודת רתיחהכשהמים רותחים, שמים מסננת עם חורים גדולים מעל הסיריוצקים מהבלילה לתוך המסננת והבצקניות מטפטפות לתוך הסירמבשלים את הבצקניות כמה דקותמוציאים מהמים עם כף מחוררת ונותנים למים לטפטף בחזרה לסירמעבירים את הבצקניות לקערה יבשהכשמסיימים להכין את הבצקניות, שוטפים במים קרים