מרק אפונה סמיך עם בצקניות הוא מרק שאתם כל כך תאהבו. מרק סמיך עם המון הפתעות בתוכו שהוא גם קל הכנה וטעים.
השבוע היתה אזכרה לאחי ובגלל הסגר לא יכולנו ללכת לבית הקברות לאזכרה, אז במסגרת התקופה עשינו מפגש "זום" כל המשפחה וכל אחד סיפר סיפור על מיכה.
אם אתם עוד לא מכירים את הסיפור על אחי שהלך לישון בלילה ולא קם בבוקר, תוכלו לקרא אותו כאן כשהכנתי עוגת שוקולד שמתים עליה.
אבל הסיפור שהכי זרק אותי שנים לאחור, סיפר אחד האחיינים. כשאחי היה מגיע לביקור, הוא תמיד היה עם חולצה לבנה מגוהצת. איך שהיה מגיע לאחותי, היה מוריד את החולצה, מניח אותה על הכסא, נשאר עם גופיה ומתיישב על הרצפה. ככה. שנים. לא ספה, לא כסא, על הרצפה, רגליים משוכלות קדימה, גב נשען על הספה. ככה היה יושב ואז היינו מתחילות לרוץ להביא לו אוכל.
"המאכל הלאומי" אצלנו היה אורז עם אפונה או בספרדית "ארוז קון פינזלה" והוא השתגע על זה.
אז היום אני לא נותנת לכם מתכון לאורז עם אפונה אלא מרק אפונה סמיך עם בצקניות שהוא טעים ונהדר.
כבר לימדתי אתכם איך מכינים בצקניות ואם שכחתם תוכלו לראות את הסרטון כאן
אתם עוקבים אחרי באינסטוש נכון?
האינסטגרם של סוויטדולי
מרק אפונה אני מכינה עם אפונה ותפוחי אדמה
ומבשלת ביחד בסיר.
אחרי כחצי שעה, אני מוציאה כוס מהאפונה ותפוחי האדמה
וטוחנת את המרק למחית דקה.
מוסיפה את הכוס עם האפונה ותפוחי האדמה
וככה יש לנו מרק גם מחית וגם עם הפתעות.

ההפתעה הכי שווה זה הבצקניות שאנחנו מוסיפים למרק.
פה תוכלו לראות איך מכינים בצקניו
מתכון לבצקניות
מתכונים לווטצ'אפ כל יום זו קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו66 כאן –מתכונים לווטצ'אפ
כדי שהמאכלים שלכם יצאו נהדרים
סידרתי לכם דיל מיוחד לכד שקילה.
במהלך סופהשבוע פירסמתי
אבל לכם מגיע מחיר כולל משלוח – 99 ש"ח בלבד!
עוד מתכונים למרקים תמצאו פה – מתכונים למרקים
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל

מרק אפונה סמיך עם בצקניות
מרק אפונה סמיך עם בצקניות
סוויט דוליIngredients
- 3 כפות שמן
- 600 גרם אפונה קפואה - 1 שקית
- 2 תפוחי אדמה
- 3-4 עלי סלרי גבעולים ועלים
- אחד וחצי ליטר מים
- כפית מלח
- כפית פלפל שחור
Instructions
- חותכים את תפוחי האדמה לריבועים
- יוצקים שמן לסיר, מוסיפים את האפונה, סלרי, ותפוחי האדמה ומטגנים כחמש דקות
- מוסיפים את המים, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה
- לאחר הרתיחה להנמיך את האש ולבשל כחצי שעה עד 3/4 שעה.
- מורידים מהאש, מוציאים מהסיר כוס עם אפונה וירקות ואת כל היתר טוחנים עם בלנדר מוט.
- לאחר הטחינה מחזירים לסיר אתהכוס עם האפונה, תפוחי אדמה וגזר שהוצאנו כדי שלא ישעמם בפה בזמן האכילה.
- אפשר להוסיף בבישול גם חצי כוס גריסים ואז המרק משתבח!
- מכינים את הבצקניות בסיר נפרד.
- מגישים את המרק עם הבצקיות וכל ביס טעים מקודמו!
- איך מכינים בצקניותשמים את כל המצרכים בקערה ומערבבים לבלילה אחידהכשהבלילה אחידה נותנים לה לנוח כמה דקות בצדבינתיים, מחממים מים בסיר לנקודת רתיחהכשהמים רותחים, שמים מסננת עם חורים גדולים מעל הסיריוצקים מהבלילה לתוך המסננת והבצקניות מטפטפות לתוך הסירמבשלים את הבצקניות כמה דקותמוציאים מהמים עם כף מחוררת ונותנים למים לטפטף בחזרה לסירמעבירים את הבצקניות לקערה יבשהכשמסיימים להכין את הבצקניות, שוטפים במים קרים