Go Back Email Link
מרק דלעת עדשים וג'ינג'ר

מרק דלעת עדשים וג'ינג'ר

סוויט דולי
מרק דלעת עדשים וג'ינג'ר סמיך וטעים
Prep Time 30 minutes
Cook Time 50 minutes
Total Time 1 hour 20 minutes
Course מתכונים למרקים
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 3 כוסות קוביות דלעת
  • 3 בצלים
  • 4 גזרים
  • 1 כוס עדשים כתומות
  • 1 ראש סלרי
  • 3 גבעולי סלרי עם העלים
  • 1 כף ג'ינג'ר טרי טחון
  • 2 כפוץ שמן זית
  • 5 כוסות מים
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • חצי כפית קינמון

Instructions
 

  • יוצקים שמן לסיר, חותכים את הבצל לקוביות ומוסיפים לשמן
  • מאדים את הבצל כחמש דקות
  • מוסיפים קוביות גזר, דלעת, סלרי וג'ינג'ר ומטגנים עוד כמה דקות
  • מוסיפים את קוביות הדלעת ומאדים הכל ביחד
  • מוסיפים את העדשים ומערבבים
  • יוצקים את המים לסיר, מוסיפים תבלינים ומביאים לרתיחה
  • מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה כארבעים דקות עד שהירקות רכים
  • כשהמרק מוכן, אפשר לטחון הכל בבלנדר מוט או להוציא שתי כוסות לטחון את המרק ובסוף להוסיף את 2 הכוסות למרק הטחון
  • מעטרים בנבטי חמניה או פטרוזיליה קצוצה. בתיאבון.
Keyword מרק דלעת עדשים וג'ינג'ר