Go Back Email Link
מרק חורפי שעועית תפוחי אדמה וגריסים

מרק חורפי שעועית תפוחי אדמה וגריסים

סוויט דולי
מרק חורפי שעועית תפוחי אדמה וגריסים מרק נזיד לחורף
Prep Time 50 minutes
Cook Time 1 hour 30 minutes
Total Time 2 hours 20 minutes
Course מתכונים למרקים
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 5 כפות שמן
  • 1 בצל
  • 1 כוס שעועית שחורה
  • 2 תפוחי אדמה
  • 1 כוס גריסים
  • 5 כוסות מים
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור

Instructions
 

  • לילה לפני משרים את השעועית והגריסים במים לכל הלילה
  • בבוקר שופכים את המים ושוטפים את השעועית והגריסים היטב
  • יוצקים לסיר שמן מוסיפים את הבצל ומטגנים את הבצל עד קבלת גוון חום כהה
  • חותכים את תפוחי האדמה לקוביות קטנות וכשהבצל שחום מוסיפים את תפוחי האדמה ומטגנים אותם מספר דקות
  • מוסיפים מים לסיר מלח, פלפל, ומביאים לרתיחה
  • המים חומים? יופי, זה השלב שבו מכניסים את השעועית והגריסים
  • מביאים לרתיחה נוספת, מנמיכים ומבשלים על אש נמוכה כשעה עד שעה וחציעד שכל הקטניות מתרככות
  • תטעמו, אולי צריך עוד קצת מלח עוד קצת פלפל, מתקנים טעמים
  • יוצקים לצלחת ומתענגים על כל כף מרק. בתיאבון.
Keyword מרק חורפי שעועית תפוחי אדמה וגריסים