מרק חורפי שעועית תפוחי אדמה וגריסים הוא מרק שמחמם את הגוף ואת הנשמה. החורף זו תקופה שאני פחות אוהבת, אני מתקררת בקלות, תמיד קר לי ואני מחפשת מאכלים שיחממו אותי. וככה הכנתי לי מרק מלא בכל טוב וגם בבריאות שגם יחמם אותי וגם יבריא אותי.
נכון, לא ממש חורף אצלנו, אבל אפילו עם השמש, כל כך קר! כן כן אצלנו ממש קר.
בואו לאינסטוש טעים אצלי –
האינסטגרם של סוויטדולי
ולמה אני מתכוונת? מסתבר שגריסים הם נהדרים למערכת החיסונית, וגם עוזרים להוציא את כל הליחה שמהגוף. הוספתי למרק גם תפוחי אדמה ושעועית שחורה כדי להעשיר את המרק, ויצא מרק מושלם!
אני הכנתי את המרק עם מלח ופלפל שחור בלבד. בלי רסק עגבניות, בלי כורכום או פפריקה, אהבתי את טעם המרק כמו שהוא. אבל אתם אתם אוהבים טעמים יותר פיקנטים במרק, הידה, לכו על זה. תוסיפו פפריקה אדומה או כורכום כמה שאתם אוהבים.
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ? קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצ55 כאן- מתכונים לווטצא'פ
מחפשים עוד מתכונים למרקים? בבקשה
מתכונים למרקים
רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
הקוצץ שיכין לכם קוביות
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
מרק חורפי שעועית תפוחי אדמה וגריסים
מרק חורפי שעועית תפוחי אדמה וגריסים
סוויט דוליIngredients
- 5 כפות שמן
- 1 בצל
- 1 כוס שעועית שחורה
- 2 תפוחי אדמה
- 1 כוס גריסים
- 5 כוסות מים
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
Instructions
- לילה לפני משרים את השעועית והגריסים במים לכל הלילה
- בבוקר שופכים את המים ושוטפים את השעועית והגריסים היטב
- יוצקים לסיר שמן מוסיפים את הבצל ומטגנים את הבצל עד קבלת גוון חום כהה
- חותכים את תפוחי האדמה לקוביות קטנות וכשהבצל שחום מוסיפים את תפוחי האדמה ומטגנים אותם מספר דקות
- מוסיפים מים לסיר מלח, פלפל, ומביאים לרתיחה
- המים חומים? יופי, זה השלב שבו מכניסים את השעועית והגריסים
- מביאים לרתיחה נוספת, מנמיכים ומבשלים על אש נמוכה כשעה עד שעה וחציעד שכל הקטניות מתרככות
- תטעמו, אולי צריך עוד קצת מלח עוד קצת פלפל, מתקנים טעמים
- יוצקים לצלחת ומתענגים על כל כף מרק. בתיאבון.