מרק חורפי שעועית תפוחי אדמה וגריסים

מרק חורפי שעועית תפוחי אדמה וגריסים, מרק טעיםםםםםם שמחמם את הגוף

שתף
הדפסה
מרק חורפי שעועית תפוחי אדמה וגריסים
מה צריך

5 כפות שמן
1 בצל
1 כוס שעועית שחורה
2 תפוחי אדמה
1 כוס גריסים
מלח ופלפל שחור
5 כוסות מים

מה צריך

5 כפות שמן
1 בצל
1 כוס שעועית שחורה
2 תפוחי אדמה
1 כוס גריסים
מלח ופלפל שחור
5 כוסות מים

מרק חורפי שעועית תפוחי אדמה וגריסים

מרק חורפי שעועית תפוחי אדמה וגריסים הוא מרק שמחמם את הגוף ואת הנשמה. החורף זו תקופה שאני פחות אוהבת, אני מתקררת בקלות, תמיד קר לי ואני מחפשת מאכלים שיחממו אותי. וככה הכנתי לי מרק מלא בכל טוב וגם בבריאות שגם יחמם אותי וגם יבריא אותי.
נכון, לא ממש חורף אצלנו, אבל אפילו עם השמש, כל כך קר! כן כן אצלנו ממש קר.

בואו לאינסטוש טעים אצלי  –
האינסטגרם של סוויטדולי

 

ולמה אני מתכוונת? מסתבר שגריסים הם נהדרים למערכת החיסונית, וגם עוזרים להוציא את כל הליחה שמהגוף. הוספתי למרק גם תפוחי אדמה ושעועית שחורה כדי להעשיר את המרק, ויצא מרק מושלם!

אני הכנתי את המרק עם מלח ופלפל שחור בלבד. בלי רסק עגבניות, בלי כורכום או פפריקה, אהבתי את טעם המרק כמו שהוא. אבל אתם אתם אוהבים טעמים יותר פיקנטים במרק, הידה, לכו על זה. תוסיפו פפריקה אדומה או כורכום כמה שאתם אוהבים.

מרק חורפי שעועית תפוחי אדמה וגריסים

 

רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ? קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצ55 כאן- מתכונים לווטצא'פ

 

מחפשים עוד מתכונים למרקים? בבקשה
מתכונים למרקים

 

רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי

הקוצץ שיכין לכם קוביות

רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל

 

בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי

מרק חורפי שעועית תפוחי אדמה וגריסים

מרק חורפי שעועית תפוחי אדמה וגריסים

 


מרק חורפי שעועית תפוחי אדמה וגריסים

סוויט דולי
מרק חורפי שעועית תפוחי אדמה וגריסים מרק נזיד לחורף
Prep Time 50 minutes
Cook Time 1 hour 30 minutes
Total Time 2 hours 20 minutes
Course מתכונים למרקים
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 5 כפות שמן
  • 1 בצל
  • 1 כוס שעועית שחורה
  • 2 תפוחי אדמה
  • 1 כוס גריסים
  • 5 כוסות מים
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור

Instructions
 

  • לילה לפני משרים את השעועית והגריסים במים לכל הלילה
  • בבוקר שופכים את המים ושוטפים את השעועית והגריסים היטב
  • יוצקים לסיר שמן מוסיפים את הבצל ומטגנים את הבצל עד קבלת גוון חום כהה
  • חותכים את תפוחי האדמה לקוביות קטנות וכשהבצל שחום מוסיפים את תפוחי האדמה ומטגנים אותם מספר דקות
  • מוסיפים מים לסיר מלח, פלפל, ומביאים לרתיחה
  • המים חומים? יופי, זה השלב שבו מכניסים את השעועית והגריסים
  • מביאים לרתיחה נוספת, מנמיכים ומבשלים על אש נמוכה כשעה עד שעה וחציעד שכל הקטניות מתרככות
  • תטעמו, אולי צריך עוד קצת מלח עוד קצת פלפל, מתקנים טעמים
  • יוצקים לצלחת ומתענגים על כל כף מרק. בתיאבון.
Keyword מרק חורפי שעועית תפוחי אדמה וגריסים

רוצים לדעת באיזה כוס אני משתמשת במתכונים שלי? לחצו כאן

הכנתם את המתכון?
צלמו ושלחו לי לוואטספ או לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות,
לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!

אהבתם? יופי. שתפו את המתכון.

באינסטגרם שלי כבר הייתם? בואו. טעים שם

 לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט

מי רוצה מתכונים ישירות לווטצא'פ? רק ללחוץ כאן

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק
בסוויט דוּלי
 SWEET DOOLY  
תודה רבה!!

הרשם
התראה עבור
guest
0 תגובות
ישן ביותר
חדש ביותר המוצבעים ביותר
פידבק בתוך התגובה
צפה בכל התגובות

עוד דברים טובים מהסוויט

תפריט נגישות

המתכון נשמר
במחברת המתכונים