Go Back Email Link
מתכונים למרקים

מרק חרירה מרוקאי סמיך ומופלא

סוויט דולי
מרק חרירה מרוקאי טבעוני וקל הכנה
Prep Time 30 minutes
Cook Time 1 hour 30 minutes
Course מתכונים למרקים
Cuisine מטבח ים תיכוני

Ingredients
  

  • 1 בצל
  • 4 כפות שמן
  • 1 וחצי כוסות חומוס מושרה
  • 1 כוס עדשים ירוקות
  • 4 שיני שום
  • 2-3 גבעולי סלרי עלים וגבעלים
  • 1 כף מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כוס פטרוזיליה וכוסברה קצוצים
  • 400 גרם עגבניות מרוסקות
  • 5-6 כוסות מים
  • 1 כוס אטריות דקות

Instructions
 

  • משרים לילה לפני את החומוס או משתמשים בחומוס שהוא כבר מוכן
  • יוצקים שמן לסיר, מוסיפים את הבצל ומאדים את הבצל לגוון שקוף
  • מוסיפים את עלי הסלרי ומטגנים קלות הכל ביחד
  • מוסיפים את החומוס, עדשים מים ומערבבים
  • מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומערבבים
  • מוסיפים מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, כורכום ומערבבים
  • מוסיפים את הפטרוזיליה והכוסברה מביאים לרתיחה
  • מנמיכים את האש כשעה עד שעה וחצי עד שהחומוס רך
  • בין לבין תבדקו שהמים לא הסתיימו, שהכל סמיך
  • טועמים לשיפור טעמים, אם צריך עוד קצת מלח או פלפל ונותנים למרק להתבשל
  • כחצי שעה לפני שהמרק מוכן, מוסיפים אטריות דקות למרק ומבשלים עוד קצת
  • זהו. המרק שלכם מוכן.
  • יש הנוהגים לסחוט לימון על המרק אם אתם אוהבים - בבקשה
  • שיהיה לכם חורף טעים ונעים.