משרים לילה לפני את החומוס או משתמשים בחומוס שהוא כבר מוכן
יוצקים שמן לסיר, מוסיפים את הבצל ומאדים את הבצל לגוון שקוף
מוסיפים את עלי הסלרי ומטגנים קלות הכל ביחד
מוסיפים את החומוס, עדשים מים ומערבבים
מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומערבבים
מוסיפים מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, כורכום ומערבבים
מוסיפים את הפטרוזיליה והכוסברה מביאים לרתיחה
מנמיכים את האש כשעה עד שעה וחצי עד שהחומוס רך
בין לבין תבדקו שהמים לא הסתיימו, שהכל סמיך
טועמים לשיפור טעמים, אם צריך עוד קצת מלח או פלפל ונותנים למרק להתבשל
כחצי שעה לפני שהמרק מוכן, מוסיפים אטריות דקות למרק ומבשלים עוד קצת
זהו. המרק שלכם מוכן.
יש הנוהגים לסחוט לימון על המרק אם אתם אוהבים - בבקשה
שיהיה לכם חורף טעים ונעים.