מרק חרירה מרוקאי סמיך ומופלא

מרק חרירה מרוקאי סמיך ומופלא, מרק טבעוני קל הכנה ונהדר

שתף
הדפסה
מתכונים למרקים
מה צריך

1 בצל קצוץ
4 כפות שמן
1 וחצי כוס חומוס מושרה
1 כוס עדשים
4 שיני שום
2-3 גבעולי סלרי גבעול ועלים
כף מלח
כפית פלפל שחור גרוס
כפית כורכום
כפית פפריקה מתוקה
1 כוס כוסברה ופטרוזיליה קצוץ דק
400 גרם עגבניות מרוסקות
5 כוסות מים

סוויט טיפ

לגירסה ללא גלוטן
לוותר על האטריות

לגירסה עם בשר
להכין קוביות של בשר – 250 גרם
לטגן את הקוביות עם הבצל, לסגור אותו
ולהמשיך כמו שכתוב במתכון

 

מה צריך

1 בצל קצוץ
4 כפות שמן
1 וחצי כוס חומוס מושרה
1 כוס עדשים
4 שיני שום
2-3 גבעולי סלרי גבעול ועלים
כף מלח
כפית פלפל שחור גרוס
כפית כורכום
כפית פפריקה מתוקה
1 כוס כוסברה ופטרוזיליה קצוץ דק
400 גרם עגבניות מרוסקות
5 כוסות מים

סוויט טיפ

לגירסה ללא גלוטן
לוותר על האטריות

לגירסה עם בשר
להכין קוביות של בשר – 250 גרם
לטגן את הקוביות עם הבצל, לסגור אותו
ולהמשיך כמו שכתוב במתכון

 

מתכונים למרקים

מרק חרירה מרוקאי סמיך ומופלא, מרק טבעוני נהדר. מרק חרירה הכנתי למרות שאני לא מרוקאית והוא יצא פשוט מושלם. סמיך, נזיד המשי, מלא בדברים טעימים, הכי מרק של חורף.

הכנתי לכם סרטון שתוכלו לראות בבירור כמה קל ואיך הכנתי את המרק.

אתם עוקבים אחרי באינסטוש נכון?
בואו לכאן   – האינסטגרם של סוויטדולי

לפני כמה שנים התארחנו בשבדיה וחמותה של הבת שלי הזמינה אותנו למרק דגים. קצת חששתי כי בחיים שלי לא אכלתי מרק דגים.

זו היתה הפעם הראשונה שהתארחנו אצל אנט, ובניגוד לשולחנות העמוסים שיש אצלנו היא הזמינה למרק דגים וזה מה שקבלנו, מרק דגים. לא היו סלטים לפני, לא היה בשר ליד, היה מרק דגים עם לחם טרי נהדר עם חמאה ושום דבר נוסף. אני התענגתי מהכף הראשונה ובסוף ביקשתי צלחת נוספת ואחרי זה לא רציתי יותר כלום.

למה אני מספרת את זה? כי ככה בדיוק זה עם המרק חרירה. מרק חרירה הוא נזיד שהוא ארוחה שלמה. תאכלו צלחת, תבקשו אחרי זה עוד אחת וזהו. הארוחה שלכם הסתיימה. אצלנו מישהי אכלה שתי צלחות של המרק ואחרי זה הודיעה לי שבשבילה ארוחת הצהריים הסתיימה. "אי אפשר להכניס פירור אחרי המרק הזה, הוא היה מעולה ואני מפוצצת."

פעם ראשונה שמעתי את השם מרק חרירה אצל זוכה מסטר שף אבי לוי שהכין את המרק.  נשמע לי מרק מאד מיוחד וכל כך מתאים לחורף שהייתי חייבת לבדוק מה זה המרק הזה. עברתי על כל המתכונים, שכל אחד יש לו את הסגנון שלו ובסוף הבנתי שמרק חרירה נשמע מסובך אבל זה ממש קל להכין.

מרק חרירה או בשמו השני נזיד המשי, הוא בעצם ארוחה שלמה בצלחת אחת.

מרק מרוקאי שמכיל חומוס, עדשים, אפשר להוסיף בשר, המון ירק וכמובן אטריות דקות. אני בחרתי להכין את המרק בלי בשר אבל בשבילכם יש גם גירסה גם עם בשר.

מרק חרירה מרוקאי סמיך ומופלא

 

 

רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ? קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו כאן 60 – מתכונים לווטצא'פ

 

 

מארז של 12 סכיני מטבח מבית פוד אפיל
והמחיר כולל משלוח!

הטריק הראשוני, ערב לפני שמכינים את המרק יש להשרות את החומוס. אפשר כמובן להשתמש בחומוס קפוא ששטפתם היטב, אבל הכוונה גרגרי חומוס שהם כבר מוכנים.

אני הוספתי בסוף אטריות אבל אם אתם רוצים מרק ללא גלוטן – תוותרו על האטריות.

בדרך כלל שמים כוס פטרוזיליה וכוס כוסברה על הכמות שאני הכנתי, אני שמתי כוס אחת מעורבבת. אם אתם אוהבים יותר ירק – תשימו כוס מכל ירק.

יש הנוהגים לפני ההגשה לסחוט לימון על המרק – לא בבית ספרנו – אבל אם אתם אוהבים – לכו על זה.

מרק חרירה מרוקאי סמיך ומופלא

עוד מתכונים למרקים תמצאו פה – מתכונים למרקים

 

עוד מתכונים ליום כיפור תמצאו כאן
מתכונים ליום כיפור

רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל

מרק חרירה מרוקאי סמיך ומופלא

מרק חרירה מרוקאי סמיך ומופלא

 

מרק חרירה מרוקאי סמיך ומופלא

סוויט דולי
מרק חרירה מרוקאי טבעוני וקל הכנה
Prep Time 30 minutes
Cook Time 1 hour 30 minutes
Course מתכונים למרקים
Cuisine מטבח ים תיכוני

Ingredients
  

  • 1 בצל
  • 4 כפות שמן
  • 1 וחצי כוסות חומוס מושרה
  • 1 כוס עדשים ירוקות
  • 4 שיני שום
  • 2-3 גבעולי סלרי עלים וגבעלים
  • 1 כף מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כוס פטרוזיליה וכוסברה קצוצים
  • 400 גרם עגבניות מרוסקות
  • 5-6 כוסות מים
  • 1 כוס אטריות דקות

Instructions
 

  • משרים לילה לפני את החומוס או משתמשים בחומוס שהוא כבר מוכן
  • יוצקים שמן לסיר, מוסיפים את הבצל ומאדים את הבצל לגוון שקוף
  • מוסיפים את עלי הסלרי ומטגנים קלות הכל ביחד
  • מוסיפים את החומוס, עדשים מים ומערבבים
  • מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומערבבים
  • מוסיפים מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, כורכום ומערבבים
  • מוסיפים את הפטרוזיליה והכוסברה מביאים לרתיחה
  • מנמיכים את האש כשעה עד שעה וחצי עד שהחומוס רך
  • בין לבין תבדקו שהמים לא הסתיימו, שהכל סמיך
  • טועמים לשיפור טעמים, אם צריך עוד קצת מלח או פלפל ונותנים למרק להתבשל
  • כחצי שעה לפני שהמרק מוכן, מוסיפים אטריות דקות למרק ומבשלים עוד קצת
  • זהו. המרק שלכם מוכן.
  • יש הנוהגים לסחוט לימון על המרק אם אתם אוהבים - בבקשה
  • שיהיה לכם חורף טעים ונעים.

רוצים לדעת באיזה כוס אני משתמשת במתכונים שלי? לחצו כאן

הכנתם את המתכון?
צלמו ושלחו לי לוואטספ או לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות,
לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!

אהבתם? יופי. שתפו את המתכון.

באינסטגרם שלי כבר הייתם? בואו. טעים שם

 לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט

מי רוצה מתכונים ישירות לווטצא'פ? רק ללחוץ כאן

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק
בסוויט דוּלי
 SWEET DOOLY  
תודה רבה!!

תגובות פייסבוק

עוד דברים טובים מהסוויט

תפריט נגישות

המתכון נשמר
במחברת המתכונים