Go Back Email Link
מרק כרישה ותפוחי אדמה קטיפתי

מרק כרישה ותפוחי אדמה קטיפתי

סוויט דולי
מרק כרישה ותפוחי אדמה קטיפתי מרק של חורף
Prep Time 30 minutes
Cook Time 50 minutes
Total Time 1 hour 20 minutes
Course מתכונים למרקים
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 2 גבעולים ארוכים של כרשה
  • 5 תפוחי אדמה
  • 3 שיני שום
  • 5 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 3 כוסות מים
  • 250 מל שמנת לבישול - לא חייבים

Instructions
 

  • שוטפים את גבעולי הכרישה היטב תחת זרם מים,כדי להוציא את כל החול. חותכים הגבעול לפרוסות ולשים בצד.
  • לקלף את תפוחי האדמה ולחתוך לריבועים
  • יוצקים שמן לסיר מוסיפים את השום ומטגנים קלות
  • מוסיפים את תפוחי האדמה והכרישה ומאדים כחמש עד עשר דקות, עד שהם משנים צבעם ומתרככים.
  • מוסיפים את המים, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה
  • מנמיכים את האש מבשלים עוד כעשרים דקות עד חצי שעה
  • מכבים את האש, מוציאים כף תפוחי אדמה מהמרק, נשמור לקישוט המרק
  • את כל התערובת טוחנים בבלנדר מוט לעיסה סמיכה
  • לפני ההגשה לשולחן מפזרים מעל את קוביות תפוחי האדמה מפזרים פלפל שחור גרוס ומגישים.
  • אם אתם רוצים להוסיף שמנת להעשרת הטעם מוסיפים לפני הטחינה ומבשלים עוד מספר דקות. בתיאבון
Keyword מרק כרישה ותפוחי אדמה קטיפתי