מרק כרישה ותפוחי אדמה קטיפתי הכנתי
אחרי שראיתי בסופר את העלים של הפרסה.
אתם יודעים, קוראים לזה כרישה, קוראים לזה פרסה,
וכל כך התגעגעתי לקציצות פרסה של פסח,
שאת המתכן תמצאו פה – קציצות פרסה מבית אמא מתכון נוסטלגי
שהחלטתי לקנות את הכרישה.
אבל אז, החיים רצו קדימה ולמי היה זמן להכין קציצות פרסה,
כשאת מג'נגלת בין "אימוש לנסיך יש חום את יכולה לשמור עליו היום?"
ובין "אימוש מתי אתם באים השבוע?" או סתם החיים שאתם יודעים איך זה.
אבל הגבעולים עמדו במקרר ולא היה לי זמן להכין קציצות.
אז החלטתי להכין מרק, יותר קל. האמת, הכי קל.
הדבר היחידי בעבודה עם הכרישה זה הניקיון.
חייבים לשטוף היטב את העלים. לפתוח לחפש חול כי יש המון בין עלי הפרסה/כרישה,
ולשטוף היטב, זה הדבר הכי קריטי בהכנת המרק הטעים הזה.
אני הכנתי גירסה טבעונית לחלוטין, אבל אם אתם רוצים להעשיר את המרק,
אפשר להוסיף 1 קופסה של שמנת לבישול, או שמנת צמחית ולערבב לפני הטחינה של המרק.
עוד מתכונים למרקים תמצאו פה – מרקים
מתכונים שונים למרק ירקות בגירסאות שונות תמצאו כאן – מרק ירקות
בואו הצטרפו לקהילה האוכל הטעימה שלנו
בה תמצאו המון מתכונים טעימים
ותוכלו לשתף גם את המתכונים שלכם
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
מרק כרישה ותפוחי אדמה קטיפתי
מה צריך בשביל מרק מרק כרישה ותפוחי אדמה קטיפתי?
2 מקלות של כרישה שטופים וחתוכים.
5 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
3 שיני שום חתוכות לפרוסות
5 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס
כ-2-3 כוסות מים
ניתן להוסיף שמנת צמחית או שמנת בישול
כדי להעשיר את המרק.
איך מכינים מרק מרק כרישה ותפוחי אדמה קטיפתי?
שוטפים את גבעולי הכרישה היטב תחת זרם מים,
כדי להוציא את כל החול. לחתוך את הגבעול לפרוסות ולשים בצד.
לקלף את תפוחי האדמה ולחתוך לריבועים.
יוצקים שמן לסיר מוסיפים את השום ומטגנים קלות.
מוסיפים את תפוחי האדמה והכרישה ומאדים כחמש עד עשר דקות, עד שהם משנים צבעם ומתרככים.
מוסיפים את המים, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש מבשלים עוד כעשרים דקות עד חצי שעה.
מכבים את האש, מוציאים כף תפוחי אדמה מהמרק, נשמור לקישוט המרק.
ואת כל התערובת טוחנים בבלנדר מוט לעיסה סמיכה.
לפני ההגשה לשולחן מפזרים מעל את קוביות תפוחי האדמה
מפזרים פלפל שחור גרוס ומגישים.
אם אתם רוצים להוסיף שמנת להעשרת הטעם מוסיפים לפני הטחינה ומבשלים עוד מספר דקות.
טעים טעים!