מתכונים
סוויטשופ
בונבונים
קציצות פרסה מבית אמא מתכון נוסטלגי

קציצות פרסה מבית אמא מתכון נוסטלגי עם סרטון הסבר מדוייק בגירסה צמחונית, טבעונית וללא גלוטן. חג שמח!

שתף
הדפסה
קציצות פרסה מבית אמא מתכון נוסטלגי
מה צריך

2 ק”ג פרסה
500 ג’ בשר טחון
1 ביצה
כפית מלח
קורט  פלפל שחור
חצי כוס חד פעמית קמח מצות או בראש השנה פרורי לחם

סוויט טיפ

גירסה צמחונית:
מכינים בדיוק אותה דבר ללא הבשר.

גירסה טבעונית וללא גלוטן:
להוריד את הבשר והביצים ולהוסיף לתערובת הפרסה
1 תפוח אדמה מבושל ומעוך.

גירסה לפסח:
להחליף את פרורי הלחם בקמח מצה.

גירסת אפיה:
כן בהחלט ניתן לאפות, על נייר אפיה לרסס ספריי שמן ולהניח הקציצות ולאפות
אבל מודיעה מראש שזה לא אותו הטעם!

מה צריך

2 ק”ג פרסה
500 ג’ בשר טחון
1 ביצה
כפית מלח
קורט  פלפל שחור
חצי כוס חד פעמית קמח מצות או בראש השנה פרורי לחם

סוויט טיפ

גירסה צמחונית:
מכינים בדיוק אותה דבר ללא הבשר.

גירסה טבעונית וללא גלוטן:
להוריד את הבשר והביצים ולהוסיף לתערובת הפרסה
1 תפוח אדמה מבושל ומעוך.

גירסה לפסח:
להחליף את פרורי הלחם בקמח מצה.

גירסת אפיה:
כן בהחלט ניתן לאפות, על נייר אפיה לרסס ספריי שמן ולהניח הקציצות ולאפות
אבל מודיעה מראש שזה לא אותו הטעם!

קציצות פרסה מבית אמא מתכון נוסטלגי

קציצות פרסה מבית אמא מתכון נוסטלגי הכנתי כי בתור צאצאית ליוצאי  סלוניקי-יוון,
קציצות פרסה היו מאכל חובה אצלנו על שולחן החג.
בראש השנה ובפסח – קציצות פרסה מבית אמא הוא מתכון חובה!
החג לא מתחיל בלי קציצות פרסה עם המתכון הנוסטלגי.

אתם עוקבים אחרי באינסטגרם נכון?
אם לא – בואו לכאן – האינסטגרם של סוויטדולי

לכבוד ראש השנה החדשה הכנתי לכם את המדריך המצולם המוש-לם להכנת קציצות פרסה בגירסה צמחונית, טבעונית וללא גלוטן. חג שמח!

יש גם קציצות פרסה בגירסה לפסח, גירסה ללא גלוטן וגירסה לטבעונים.

תוכלו לראות את הסרטון כאן:

רוצים להצטרף לקבוצת ווטצ'אפ שקטה 
ולקבל מתכונים כל יום?
לחצו כאן28 מתכונים לווטצ'אפ

ליד הקציצות תוכלו להכין סלטים משובחים מכאן – מתכונים לסלטים

קציצות פרסה מבית אמא מתכון נוסטלגי

בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי

 

ואם אתם מחפשים עוד מתכונים לראש השנה רק ללחוץ  כאן
מתכונים לראש השנה

עוד מתכונים של בלוגרי הרשת לראש השנה כאן
מתכונים לראש השנה

קציצות פרסה מבית אמא מתכון נוסטלגי

קציצות פרסה מבית אמא מתכון נוסטלגי


 מה צריך בשביל קציצות פרסה מבית אמא מתכון נוסטלגי?

2 ק”ג פרסה
500 ג’ בשר טחון
1 ביצה
כפית מלח
קורט  פלפל שחור
חצי כוס חד פעמית קמח מצות או בראש השנה פרורי לחם

איך מכינים קציצות פרסה מבית אמא מתכון נוסטלגי?
שוטפים היטב את עלי הפרסה.
שמים בסיר ומרתיחים עד שהעלים משנים צבעם.
אחרי ההרתחה, שמים הפרסה במסננת ונותנים לפרסה להגיר מים.
טוחנים הפרסה. כשאני אומרת טוחנים יש כמה אפשרויות.
דודי, יעקב חנוכה, קוצץ דק-דק עם הסכין.

אחותי ואני טוחנת במכונת בשר, ניתן לטחון גם עם מערבל-מוט, כל אחד והפרסה שלו.
אחרי הטחינה לשים שוב במסננת ולסחוט לפרסה את הצורה.
שמים בקערה את הפרסה הטחונה/קצוצה ומוסיפים בשר טחון, ביצה, מלח ופלפל.
אני נוהגת להוסיף קמח מצות בפסח ובראש השנה – פרורי לחם.
העיסה קצת רכה אבל תשימו לב שתחזיק את עצמה כשתכינו הקציצות.

מחממים שמן במחבת וכשזה חם מטגנים הקציצות. רואים ששחום, הופכים לצד השני.
בסיום הטיגון, להעביר לצלחת עם נייר סופג.

גירסה צמחונית:
מכינים בדיוק אותה דבר ללא הבשר.

גירסה טבעונית וללא גלוטן:
להוריד את הבשר והביצים ולהוסיף לתערובת הפרסה
1 תפוח אדמה מבושל ומעוך.

גירסה לפסח:
להחליף את פרורי הלחם בקמח מצה.

גירסת אפיה:
כן בהחלט ניתן לאפות, על נייר אפיה לרסס ספריי שמן ולהניח הקציצות ולאפות
אבל מודיעה מראש שזה לא אותו הטעם!

חג שמח חברימים!

בערוץ 2 פירסמו את קציצות הפרסה שלי ואתם גם יכולים להנות מהפרסומת.

אהבתם? יופי. שתפו את המתכון.

שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

באינסטגרם שלי כבר הייתם? בואו. טעים שם

 לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט

מי רוצה מתכונים ישירות לווטצא'פ? רק ללחוץ כאן

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק
בסוויט דוּלי
 SWEET DOOLY  
תודה רבה!!

תגובות פייסבוק

עוד דברים טובים מהסוויט

המתכון נשמר
במחברת המתכונים
רוצים לקבל מתכונים טעימים ושווים ישר למייל?