שוטפים היטב את עלי הפרסה. אמרתי היטב! לחתוך כל מקל לשלושה ארבעה חלקים ולשטוף היטב
שמים בסיר ומרתיחים עד שהעלים משנים צבעם
אחרי ההרתחה, שמים את הפרסה במסננת ונותנים לפרסה להגיר מים
סוחטים היטב את הפרסה ומעבירים לטחינה, אפשר בכמה אפשרויות
דודי, יעקב חנוכה, קוצץ דק-דק עם הסכין
אחותי ואני טוחנת במכונת בשר, כל אחד והפרסה שלו.
אחרי הטחינה לשים שוב במסננת ולסחוט לפרסה את הצורה
אני נוהגת לשים כל הלילה את הסיר עם המסננת במקרר כדי שהפרסה תהייה סחוטה לגמרי
שמים בקערה את הפרסה הטחונה ומוסיפים בשר טחון, ביצה, מלח ופלפל.
אני נוהגת להוסיף קמח מצות בפסח ובראש השנה – פרורי לחם.
תטעמו לבדוק שיש מספיק מלח ופלפל שחור
העיסה קצת רכה אבל תשימו לב שתחזיק את עצמה כשתכינו הקציצות ואם צריך תוסיפו מעט פירורי לחם
מחממים שמן במחבת וכשזה חם מטגנים הקציצות. רואים ששחום, הופכים לצד השני.
בסיום הטיגון, להעביר לצלחת עם נייר סופג.
ניתן להעביר לקופסה ולהקפיא כדי לחסוך את העבודה לפני החג