Go Back Email Link
קציצות פרסה מבית אמא מתכון נוסטלגי

קציצות פרסה מבית אמא מתכון נוסטלגי

סוויט דולי
קציצות פרסה מבית אמא מתכון נוסטלגי מתכון עם סרטון והסברים מפורטים
Prep Time 2 hours
Cook Time 40 minutes
Total Time 2 hours 38 minutes
Course מתכונים לראש השנה
Cuisine מטבח יווני

Ingredients
  

  • 2 ק"ג פרסה
  • 500 גרם בשר טחון
  • 1 ביצה
  • 1 כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • חצי כוס פירורי לחם או קמח מצות בפסח

Instructions
 

  • שוטפים היטב את עלי הפרסה. אמרתי היטב! לחתוך כל מקל לשלושה ארבעה חלקים ולשטוף היטב
  • שמים בסיר ומרתיחים עד שהעלים משנים צבעם
  • אחרי ההרתחה, שמים את הפרסה במסננת ונותנים לפרסה להגיר מים
  • סוחטים היטב את הפרסה ומעבירים לטחינה, אפשר בכמה אפשרויות
  • דודי, יעקב חנוכה, קוצץ דק-דק עם הסכין
  • אחותי ואני טוחנת במכונת בשר, כל אחד והפרסה שלו.
  • אחרי הטחינה לשים שוב במסננת ולסחוט לפרסה את הצורה
  • אני נוהגת לשים כל הלילה את הסיר עם המסננת במקרר כדי שהפרסה תהייה סחוטה לגמרי
  • שמים בקערה את הפרסה הטחונה ומוסיפים בשר טחון, ביצה, מלח ופלפל.
  • אני נוהגת להוסיף קמח מצות בפסח ובראש השנה – פרורי לחם.
  • תטעמו לבדוק שיש מספיק מלח ופלפל שחור
  • העיסה קצת רכה אבל תשימו לב שתחזיק את עצמה כשתכינו הקציצות ואם צריך תוסיפו מעט פירורי לחם
  • מחממים שמן במחבת וכשזה חם מטגנים הקציצות. רואים ששחום, הופכים לצד השני.
  • בסיום הטיגון, להעביר לצלחת עם נייר סופג.
  • ניתן להעביר לקופסה ולהקפיא כדי לחסוך את העבודה לפני החג

גירסה צמחונית:

  • מורידים את הבשר ומכינים בדיוק באותה השיטה

גירסה טבעונית

  • להוריד את הבשר והביצים ולהוסיף לתערובת הפרסה1 תפוח אדמה מבושל ומעוך.

גירסה לפסח

  • להחליף את פרורי הלחם בקמח מצה.

גירסת אפייה

  • כן בהחלט ניתן לאפות, על נייר אפיה לרסס ספריי שמן ולהניח הקציצות ולאפותאבל מודיעה מראש שזה לא אותו הטעם!

גירסה ללא גלוטן

  • להחליף את פירורי הלחם או קמח המצה בקמח שקדים או קמח נטול גלוטן
Keyword קציצות פרסה מבית אמא מתכון נוסטלגי