מרק לוביה עם קציצות בשר
סוויט דולי
מרק לוביה עם קציצות בשר, תבשיל נפלא בסיר אחד
Prep Time 50 minutes mins
Cook Time 1 hour hr
Total Time 1 hour hr 48 minutes mins
Course מתכונים למרקים
Cuisine מטבח יווני
- 5 כפות שמן
- 1 בצל
- 2 כוסות לוביה יבשה אחרי השרייה
- 3 תפוחי אדמה
- 2 גזר
- 3 גבעולי סלרי עם עלים
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
קציצות בשר
- 500 גרם בשר טחון
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 3 שיני שום כתושות
- 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
לילה לפני משרים את הלוביה היבשה בסיר מלא מים
אפשר להחליף את המים אחרי כמה שעות
כדי לחסוך בזמנים, אפשר לבשל את הלוביה כשעתיים עד שתהייה רכה לפני הכנת המרק
יוצקים שמן לסיר מוסיפים קוביות בצל ומטגנים לגוון שחום
אבל ממש גוון שחום כי זה יתן את הטעם למרק
מוסיפים לשמן קוביות תפוחי אדמה וגזר ומטגנים הכל ביחד
מוסיפים את השעועית ואת הסלרי ומוסיפים מים
מוסיפים מלח ופלפל שחור ומביאים לרתיחה
לאחר שהאש רתחה, מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה מעל שעה וחצי עד שהלוביה רכה
מכינים את קציצות הבשר
מערבבים את הבשר הטחון עם הפטרוזיליה הקצוצה, המלח הפלפל השחור והביצה לתערובת אחידה
יוצרים קציצות
שיטת הטיגון
מטגנים את הקציצות בשמן אבל לא טיגון שייבש את הקציצה, חצי טיגון. שהקציצה תהייה מטוגנת מבחוץ.
מוציאים את הקציצות ומעבירים לסיר המרק
שיטת בישול הקציצות במרק
יוצרים קציצות וכשהמרק רותח, מוסיפים את הקציצות למרק שיתבשלו יחד עם המרק
מבשלים את המרק עד שהלוביה רכה. מרק טעים אש!
Keyword מרק לוביה עם קציצות בשר