Go Back Email Link
מרק לוביה עם קציצות בשר

מרק לוביה עם קציצות בשר

סוויט דולי
מרק לוביה עם קציצות בשר, תבשיל נפלא בסיר אחד
Prep Time 50 minutes
Cook Time 1 hour
Total Time 1 hour 48 minutes
Course מתכונים למרקים
Cuisine מטבח יווני

Ingredients
  

  • 5 כפות שמן
  • 1 בצל
  • 2 כוסות לוביה יבשה אחרי השרייה
  • 3 תפוחי אדמה
  • 2 גזר
  • 3 גבעולי סלרי עם עלים
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור

קציצות בשר

  • 500 גרם בשר טחון
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1 כוס פטרוזיליה קצוצה

Instructions
 

  • לילה לפני משרים את הלוביה היבשה בסיר מלא מים
  • אפשר להחליף את המים אחרי כמה שעות
  • כדי לחסוך בזמנים, אפשר לבשל את הלוביה כשעתיים עד שתהייה רכה לפני הכנת המרק
  • יוצקים שמן לסיר מוסיפים קוביות בצל ומטגנים לגוון שחום
  • אבל ממש גוון שחום כי זה יתן את הטעם למרק
  • מוסיפים לשמן קוביות תפוחי אדמה וגזר ומטגנים הכל ביחד
  • מוסיפים את השעועית ואת הסלרי ומוסיפים מים
  • מוסיפים מלח ופלפל שחור ומביאים לרתיחה
  • לאחר שהאש רתחה, מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה מעל שעה וחצי עד שהלוביה רכה
  • מכינים את קציצות הבשר
  • מערבבים את הבשר הטחון עם הפטרוזיליה הקצוצה, המלח הפלפל השחור והביצה לתערובת אחידה
  • יוצרים קציצות

שיטת הטיגון

  • מטגנים את הקציצות בשמן אבל לא טיגון שייבש את הקציצה, חצי טיגון. שהקציצה תהייה מטוגנת מבחוץ.
  • מוציאים את הקציצות ומעבירים לסיר המרק

שיטת בישול הקציצות במרק

  • יוצרים קציצות וכשהמרק רותח, מוסיפים את הקציצות למרק שיתבשלו יחד עם המרק
  • מבשלים את המרק עד שהלוביה רכה. מרק טעים אש!
Keyword מרק לוביה עם קציצות בשר