מרק לוביה עם קציצות בשר הוא הכי מרק של בית. מרק סמיך, טעים כל כך עם קציצות בשר שמוסיפים לתבשיל והן נותנות טעם נהדר למרק.
בואו לאינסטוש טעים אצלי –
האינסטגרם של סוויטדולי
אחרי שמכינים את הקציצות, אני טיגנתי את הקציצות טיגון חלקי. מה פירוש? לא טיגון חזק חזק, כזה שמשאיר את הפנים של הקציצה קצת רך. אחרי שהכנתי את המרק, הוספתי את הקציצות למרק. חלום!
בפעם הקודמת הכנתי מרק לוביה יבשה עם ירקות , הילדים כל כך התלהבו מהמרק, שהחלטתי לשחזר את ההצלחה אבל הוספתי קציצות למרק. אם אתם לא רוצים לטגן את הקציצות קודם בהחלט אפשרי. אפשרי להכין את הקציצות, להכין את המרק, ובזמן שהמרק מתבשל, להוסיף את הקציצות ולבשל את המרק עם הקציצות ביחד. מרק מלא בטעמים, נפלא לחורף ומזכיר את בית אמא.
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ? קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצ55 כאן- מתכונים לווטצא'פ
רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
סט הקופסאות הנהדר לאיחסון
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
מרק לוביה עם קציצות בשר
מרק לוביה עם קציצות בשר
סוויט דוליIngredients
- 5 כפות שמן
- 1 בצל
- 2 כוסות לוביה יבשה אחרי השרייה
- 3 תפוחי אדמה
- 2 גזר
- 3 גבעולי סלרי עם עלים
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
קציצות בשר
- 500 גרם בשר טחון
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 3 שיני שום כתושות
- 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
Instructions
- לילה לפני משרים את הלוביה היבשה בסיר מלא מים
- אפשר להחליף את המים אחרי כמה שעות
- כדי לחסוך בזמנים, אפשר לבשל את הלוביה כשעתיים עד שתהייה רכה לפני הכנת המרק
- יוצקים שמן לסיר מוסיפים קוביות בצל ומטגנים לגוון שחום
- אבל ממש גוון שחום כי זה יתן את הטעם למרק
- מוסיפים לשמן קוביות תפוחי אדמה וגזר ומטגנים הכל ביחד
- מוסיפים את השעועית ואת הסלרי ומוסיפים מים
- מוסיפים מלח ופלפל שחור ומביאים לרתיחה
- לאחר שהאש רתחה, מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה מעל שעה וחצי עד שהלוביה רכה
- מכינים את קציצות הבשר
- מערבבים את הבשר הטחון עם הפטרוזיליה הקצוצה, המלח הפלפל השחור והביצה לתערובת אחידה
- יוצרים קציצות
שיטת הטיגון
- מטגנים את הקציצות בשמן אבל לא טיגון שייבש את הקציצה, חצי טיגון. שהקציצה תהייה מטוגנת מבחוץ.
- מוציאים את הקציצות ומעבירים לסיר המרק
שיטת בישול הקציצות במרק
- יוצרים קציצות וכשהמרק רותח, מוסיפים את הקציצות למרק שיתבשלו יחד עם המרק
- מבשלים את המרק עד שהלוביה רכה. מרק טעים אש!